ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 306
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Аз вече се тренирах и си ям само каквото определя за подходящо. Примерно вчера обяд таратор + печена скумрия със зеленчуци, за вечеря си направих пилешко филе с тиквички на фурна. Резултата е, че корема ми се е прибрал добре на сутринта. Рядко имам издънки. Планирам дългосрочно да сляза под 60 кг, да речем 59 и да ги задържа. Ще видим кога.

# 271
bubanka, zoya, много благодаря, момичета!
Задължително ще пробвам тези рецепти!

# 272
Карфиол къде намирате?

Взимала съм от Лидл и квартални зеленчукови магазинчета. Когато не е в сезон обаче не намирам по-големи като размер и е доста скъп.

# 273
от рецептите в нета не намирам такава, която да е като моята, затова пиша:
олио, три реда тиквички на колелца, между трите реда реда два други от смес на лук, чесън, чушка, морков; третия ред тиквички покривам с колелца домати; между всички редове ръся обилно с копър; слагам да се запече и преди да е окончателно готово, заливам с яйца и кисело мляко (но не винаги, някой път оставям само зеленчуците), сол на вкус
свекърва ми върху реда домати слагаше и ред много тънко нарязан лимон на колелца - придава много свеж вкус
любима лека лятна манджа
Много хубава идея, крада.
Аз правя нещо подобно, но редя тиквички и всеки ред заливам със смес от кисело мляко, 4-5 яйца, извара, чесън и копър. Яйцата и изварата дават протени и става една идея по-засищащо хранене.

# 274
Така...
Обядвах нещо като миш-маш с доматче, чушка и яйце. Плюс кисело мляко.
Следобеда съм на кайсии и газирана вода.
Тук е адска жега днес. А съм в Североизточна България.

# 275
Аз съм на морето и добре, че духа морски бриз, щото пясъкът ще се разтопи от жега. Добре, че не съм в родния ми Пловдив в момента 🫠
Засега си спазвам режима, с нищо не съм кривнала и яко тренирам тук на воля. Доста ям иначе, но без теста и сладки работи. Аз по принцип ям доста големи порции, тук са ми още по- големи. Апетитът на морето винаги ми е по-голям. Взела съм си въже за скачане на плажа и правя по поне 500 скока. Клекове също, те са ми ежедневие от 2 години вече. Чувствам се добре, лека и пластична, ще видим кантара като се прибера какво ще покаже.
Поздрави 🏖️

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 19:50 от sharpy

# 276
Да споделя и аз какво хапвам днес. Закуската ми беше две яйца на очи в малко зехтин, половин авокадо, половин домат и няколко тънко нарязани филийки домашен хляб от спелта. Това нещо беше сглобено на открити сандвичи и отгоре с чубрица, черен пипер и балсамов глейз.

Обядът ми беше нещо, което нарекох "бурито купа" (ако ме беше видял някой мексиканец сигурно щеше да ми плесне два шамара, че го наричам така Satisfied ) - ориз басмати, сладка царевица, червен боб, домати и половин авокадо нарязани на кубчета, котидж сирене.

Вечерята ще е салата с домати, краставички, авокадо и риба тон.

Шарпи, в Пловдив сме на умирачка днес, късметлийка такава. Joy

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 14:51 от zoya.

# 277
От жегата се задържа вода. Аз също се подувам, но преди цикъл. Не пия кой знае колко вода, но пък наблягам на динята и пъпеша. Краставиците също много ми се услаждат. За съжаление не мога да си позволя много разходки в това горещо време, а за фитнес само мога да мечтая. Нямаме помощ от близки, на които да оставя децата за малко. Това е друга тема.
Лунуването ми се отрази добре, ще чакам следващата фаза. За късмет и батерията на кантара се изтощи и не мога да се тегля(знак, че не ми трябва още), скоро няма да купя нова.

# 278
sharpy, ти си си супер!
Твоето е поддържане на форма. Не, че е по-лесно от нашето отслабване, но поне си я постигнала.

zoya, не са ли много тези въглехидрати?!

# 279
Не мисля, че са ми много въглехидратите.. Под няколко филийки разбирайте малки такива, които се равняват г/д на една цяла нормална филия. Просто хляба ми не бухна много този път и затова си нарязах няколко, малко подвеждащо от моя страна, не се сетих в предишния пост да уточня. Освен това ги режа на под сантиметър дебелина. А пък ориза ми беше около 60гр. в сварено състояние. Като цяло си следя само количеството протеин, което приемам да е близо 100гр на ден, остатъка от калорийния прием е бавни въглехидрати и мазнини под формата на плодове, зеленчуци и бобови, но не ги държа в определени рамки. Бял ориз ям много рядко, най-често ми е черен, понякога кафяв, а пък пастата ми е пълнозърнеста, от червена леща или от боб.

Втора седмица вече не се опитвам да свалям и поддържам 52 килограма. Преди това бях в лек калориен дефицит 12 седмици, успях да сваля 3 килограма. От следващата отново влизам в малък дефицит, който пак ще постигна осново чрез тренировки (възползвам се от свободното време докато нямам дечица все още Satisfied), няма да променям много храненето.

# 280
sharpy, ти си си супер!
Твоето е поддържане на форма. Не, че е по-лесно от нашето отслабване, но поне си я постигнала.
О, постигането е доста трудно. Това ми отне почти 2 години, за да сваля и да развия мускулатура. Поддържането също не е лесно, защото кривнеш ли и се връщаш назад. Отделно аз имам и ИР, и това го прави още по-трудно, но гледам да съм дисциплинирана.
Благодаря все пак 🙂

# 281
Мале, Шарпи, ба*и яката мацка си 😻

Аз тъкмо се похвалих, че тренирам и познайте - разтегнах сухожилие на ръката. Сега съм с ортеза и едвам си вдигам бебето, какво остава за друго Sad поне с фаста днес се справям.

# 282
Мале, Шарпи, ба*и яката мацка си 😻

Аз тъкмо се похвалих, че тренирам и познайте - разтегнах сухожилие на ръката. Сега съм с ортеза и едвам си вдигам бебето, какво остава за друго Sad поне с фаста днес се справям.
Благодаря ти 😘
Бързо възстановяване на теб ♥️ Неприятна работа.

# 283
Ох, вече ми идва да го изхвърля този кантар!
Не мога да разбера как е възможно да  диетувам и да се въртя все около едни и същи кг.
Някакви 300 гр. ми остават да мина под следващия кг и непрекъснато съм +І- около тези грамове и не мога да сляза под. Flushed
То вярно, че снощи излизахме с приятели, но аз ядох само една Овчарска салата / доста мизерна/ и пих един Аперол шприц. След работа хапнах няколко хапки вкъщи, че бях гладна  и затова не си поръчах друга храна навън. Хм, този момент с алкохола навън с приятели още не съм го разрешила удачно. По принцип не съм почитател на твърдия алкохол, само узо харесвам, но не го пия заради многото калории. Бира от години се опитвам да ограничавам,  иначе много обичам. Виното - не мога с една чаша да мина там. Това, което измислих като най-нискокалорична  и спорна напитка беше Аперола, прочетох и в интернет, че има сравнително малко калории този коктейл.
Днес сутринта си измерих и обиколките - за три седмици съм с по 4см. надолу от талия, ханш, а от бедрата повече.
Но все пак се надявам и кг да мръднат, чисто психологически.

# 284
Утро, колко често се теглиш? Не го прави всеки ден, защото е много подвеждаащо и може да бъде демотивиращо. Избери си примерно понеделник или друг ден от седмицата и само тогава сутрин след баня се качваш на кантара.
Тъй като аз съм почитател на калорийния прием бих те посъветвала да изчислиш колко калории приемаш дневно и сумарно за седмица плюс колко изразходваш. Това може да стане като записваш всеки ден всичко, което ядеш в приложение и си свалиш някои тракер на телефона - поне стъпките да ти мери като активност. Ако приемаш повече отколкото изгаряш, ще качваш, а ако са изравнени стойностите - ще задържаш сегашните килограми. Обиколките щом намаляват е добре, но като цяло това е доста валидно, ако си физически активна. Тогава може да се каже, че гориш мазнини и запазваш мускулатура. Най-неприятната част е да сваляш и мускули. По този начин тялото започва да изглежда отпуснато, макар и по-слабо, от друга страна мускулите в покой горят повече калории. Затова е хубаво да правим поне базисни упражнения докато сваляме, за да казваме на тялото - тези мускули са ми нужни, не ги пипай. Вероятно знаеш всичко това и просто повтарям нещо, което е добре известно. Но за да не сваляме има обективна причина, не е просто съвпадение.

Общи условия

Активация на акаунт