ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 289
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Сиска, месото не е ли много за едно хранене? Ако усвояваш и половината, пак добре Disappointed

# 256
Аз от 22 години имам малки деца и никога не се наспивам. Винаги съм готова да спя още и още. Може би след още някоя година ще постигна и това.

Извинявай за въпроса, но колкто деца имаш? Simple Smile

Но да, разбирам какво искаш да кажеш.  Аз в понеделник съм на лекар за високо кръвно..  спортувам,  храня се здравословно и теглото ми е под контрол. Спя по колкото реши малката ми дъщеря, но като цяло е приемливо...
Ако ми кажат да живея с по-малко стрес, ще си остана с кръвно..

# 257
Аз от 22 години имам малки деца и никога не се наспивам. Винаги съм готова да спя още и още. Може би след още някоя година ще постигна и това.

Извинявай за въпроса, но колкто деца имаш? Simple Smile

Но да, разбирам какво искаш да кажеш.  Аз в понеделник съм на лекар за високо кръвно..  спортувам,  храня се здравословно и теглото ми е под контрол. Спя по колкото реши малката ми дъщеря, но като цяло е приемливо...
Ако ми кажат да живея с по-малко стрес, ще си остана с кръвно..
Тя е майка герой ! 4 дечица има ♥️

# 258
Да, и са родени през 5-6 години. Но виждам светлина в тунела - и малкото е първи клас наесен! Де факто приключих с бебешките периоди Simple Smile

# 259
Ели, с тичане на пътеката свалям високо кръвно

# 260
B2022, браво за търпението, желанието и себеотдайността Simple Smile
Живея в страна където имането на 4 деца не е такава рядкост колкото в БГ и пак като видя семейство с повече деца ми се струва много страшно 😃
Аз имам две момичета, на 9 и 6г и определено ме е страх много повече от възрастите които идват Simple Smile но това е, ще се справим с всичко.
Малко отклоних..

Аз ходя на спорт 4часа в семицата и пеша ходя.. около 6 хил крачки на ден.
Пробвах да ходя на фитнес, но не е моето. Не ми харесва, не ме мотивира и ми досажда толкова бързо, че няма за какво да се хвана , за да не се откажа. Аз ходя на класически балет. Танцувала съм като дете, но +20г не бях стъпвала.  Беше много сложно да почна отново, но е толкова мотивиращо ( разбира се нивото е друго).

# 261
Моето (единствено) дете е родено преди 35 години Simple Smile
Късно се сетих да отслабвам и спортувам (2009). Но си заслужаваше всеки ден. Най-доброто решение в живота ми.

# 262
  • София
Колко вода съм задържала от тия жеги - ужас!! Стъпалата ми долу са като бухти. Коремът ми е подут. Кошмар...

# 263
И аз така, със задържането на вода, мрън... И МЦ не идва, имам чувството че ще гръмна. Едно кило съм нагоре. Днес само на вода, точка.

# 264
Аз вчера изчистих 300гр от бирата онази вечер.
И пак стигнах до едни мерки, които още не съм успяла да преборя. Последната седмица около МЦ и аз бях с близо 1кг отгоре.
Откакто хапвам по-малко захар и сол сякаш ми е много по-добре откъм подуване на стъпала. Всъщност аз последните 1-2 години имах такива проблеми, преди това не. И то в следобедните часове.

Няколко пъти си готвих зелен боб и вече ми омръзна. Много харесвам замразения от Лидл, Била, който е кръгъл и вътре почти няма бобчета, само зелено е.
Сега се чудя какво.
Така или иначе наблягам на салати.
Установих, че нещо месо не ми се яде особено.

# 265
тиквички плакия, зеле на фурна, миш-маш, запечени пълнени чушки със сирене и яйца

# 266
тиквички плакия, зеле на фурна, миш-маш, запечени пълнени чушки със сирене и яйца

Благодаря за идеите!
Какво ще рече тиквички плакия?!

# 267
Аз редувам тези зеленчуци (освен зелен фасул) - броколи, аспержи, брюкселско зеле, чушки, тиквички, карфиол, гъби, моркови. Зеления фасул, броколи и аспержи и ги приготвям на тиган с малко зехтин, овкусявам ги с черен пипер, чесън на прах и пресен лимонов сок. Брокселското зеле го пека на фурна пак с черен пипер и чесън на прах, сервирам го с балсамов глейз (от Лидл). Чушки и гъби само със сол на фурна, морковите овкусявам с черен пипер, куркума и чесън на прах, отново на фурна до хубаво запичане. За карфиола приготвям марината от зехтин, мед, доматена паста, сол и черен пипер, пека на фурна. А пък тиквичките обикновено ги стържа и смесвам с лук, котидж сирене, яйце, спанак или каквото друго зеленолистно имам, малко овесени трици, подправки на вкус и оформям на кюфтенца, които пека в тава.

# 268
от рецептите в нета не намирам такава, която да е като моята, затова пиша:
олио, три реда тиквички на колелца, между трите реда реда два други от смес на лук, чесън, чушка, морков; третия ред тиквички покривам с колелца домати; между всички редове ръся обилно с копър; слагам да се запече и преди да е окончателно готово, заливам с яйца и кисело мляко (но не винаги, някой път оставям само зеленчуците), сол на вкус
свекърва ми върху реда домати слагаше и ред много тънко нарязан лимон на колелца - придава много свеж вкус
любима лека лятна манджа

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 09:46 от bubanka

# 269
Мен ме е срам да призная какво ядох вчера, но малкият беше нетърпим вчера и накрая се предадох. Винаги съм имала проблеми с емоционалното хранене, работила съм дори с психолог по темата. Имам напредък, но очевидно не пълен Sad

Карфиол къде намирате?

Общи условия

Активация на акаунт