ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 288
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
ядох, пих и се веселих цяла седмица
днес гладувам с луната, за да компенсирам

успех на всички!

# 241
Някой може ли да предопреди два дена по-рано за тая луна, един път не я оцелих 😂.

Аз си стоя на моите кг от известно време. Не се оплаквам. Продължавам да имам желание да сваля този 1,5кг , но не се старая много, а с малко старание не се получава. 
Имам голямата отпуска след точно месец.

# 242
Хапнах добре по морето, без да се окръгля. Внимавах си и си броих калориите, разбира се. Три дена ядох минимално, но кг не паднаха и ми писна Simple Smile Скоро пак ще пробвам Simple Smile
Пийвам само мин. вода, а по изключение безалкохолна бира и кола зеро.

# 243
Bubankа, хубаво че те прочетох в точния момент! С теб съм в лунуването. Много обичам да фаствам като има фази на луната.
Надявам се на свалено килце вода утре.

# 244
  • София
Ехо, как сте? Simple Smile Правя едно бързо включване и с моя напредък. Общо взето след доста ''напред-назад''с храната последните 2 седмици, засега държа положението. Много излязох от релси този път около месечния цикъл и в комбинация с жегата тотално излязоха нещата от контрол. Ако знаете колко сандвичи изядох Laughing

Таа, от около 4-5 дни гледам да съм си отново по режим, но започва все повече да ми тежи жегата и тежкото време и смених вечерята с нещо супер леко и бих казала хитро, подвеждащо организма Simple Smile

Закуската сутрин направих една идея по-обилна бих казала. Към овесените ядки и протеин на прах, добавих 3 яйца и тази смес си я правя или на палачинки, или гофрети. На обяд си хапвам пуешкото с ориз след тренировка, после имам още едно такова хранене към 18ч, но тук вече и салата и последното ми хранене, което е нещо ново, смених с 200гр кокосово кисело мляко с 1ч.л чиа, която накисвам в млякото за около 2часа и непосредствено преди консумация добавям доза протеин на прах, че няма как само мазнини Simple Smile

Става сууупер. Хем е студено (за жегите екстра), хем е леко за хапване, все едно си хапвате кремче. Много съм доволна.

# 245
  • Враца
Вкусно звучи идеята за вечеря.

А на някоя случвало ли й се е през лятото да напълнее... заради по-свободните дрехи.
Не се шегувам. Няколко години съм имала такива случки- бързо напълнявам/наваксвам, ако преди това съм свалила, заради леките дрехи през лятото, заради които не ми стяга нищо около талията, преяждам, тъпча се и не се усещам какво се случва. Особено пък ако съм някъде далеч от кантар.
Тая година лятото дойде много късно- реално до преди около седмица си бше хладно в Сф  и си ходех с дънки и панталони, п отях лесно се разбира накъде вървят нещата. Едва сега започнах роклички и чехли, та се чудя дали да не включа някое тясно коланче, което да слагам на всичко, и да ми държи талията под контрол. Смешно е, ама друго не ми хрумва.
Какво мислите?

# 246
Вкусно звучи идеята за вечеря.

А на някоя случвало ли й се е през лятото да напълнее... заради по-свободните дрехи.
Не се шегувам. Няколко години съм имала такива случки- бързо напълнявам/наваксвам, ако преди това съм свалила, заради леките дрехи през лятото, заради които не ми стяга нищо около талията, преяждам, тъпча се и не се усещам какво се случва. Особено пък ако съм някъде далеч от кантар.
Тая година лятото дойде много късно- реално до преди около седмица си бше хладно в Сф  и си ходех с дънки и панталони, п отях лесно се разбира накъде вървят нещата. Едва сега започнах роклички и чехли, та се чудя дали да не включа някое тясно коланче, което да слагам на всичко, и да ми държи талията под контрол. Смешно е, ама друго не ми хрумва.
Какво мислите?

На мен не ми се е случвало такова нещо досега. Thinking Прекалявам малко с повече храна седмицата преди цикъла, но като цяло се справям добре с това да слушам сигналите на тялото ми за глад и ситост. Нищо не пречи да тесваш щом мислиш, че ще помогне, но това не звучи като генерално решение на проблема.

# 247
  • София
Защо да е смешно? Има логика в това, което казваш. Става с колан, ама не го стягай много, че да не почнеш пък да притискаш органите. Като преди години като бяха модерни много корсетите и си изпомачкаха вътрешностите от зор да имат тънки талии. Иначе сигурен метод е да започнеш да си мериш порциите, не калории и тн, а порциите. По заведенията е лесно, там си пише, а и винаги е по-малко като грамаж хаха. Вкъщи с кантарче.

Честно казано лятото е много подвеждащо. Освен това навсякъде дебне нещо разхладително и обикновено с доста калории вътре и захар. Като започнем от напитки от всякакъв вид, сладолед и тн.

# 248
Да се разпиша и аз от морето, от седмица сме тук, ям всичко и не броя калории.
Надявам се че дългите разходки и много крачки ще компенсират. И да съм качила се надявам максимум 2кг да са. След три дни ще се претегля.

Сиска, не знам как издържаш физически на такъв режим, аз не бих могла.

# 249
  • Велико Търново

Сиска, не знам как издържаш физически на такъв режим, аз не бих могла.

Вече ужасно трудно!Още 20 дни остават-броя ги като затворник, но дано си заслужава....след години ще разберем.

Снощи пържих тиквички до 24 часа за мъжа ми и храната днес за мен е:

270 грама пилешка пържола с кожа и салата от домат и краставица/това към 15/
20.30 след работа същото, но месото ще е към 200 грама печено или като десерта на Петенцето, но с йогурт чист Олимпус, чиа и протеин ванилия.
Естествено не тренирам и лежа на кълката, че мускулите имат памет.

Трънче, всичко ми се е случвало.Аз хубави крака никога съм нямала, но ръце и рамене да.Сега позамазах пак, но сили просто нямам.А като са ми остлабнали малко краката и кожата е ужасна, въпреки трите литра вода и лосионите за тяло.Истината е, обаче, че не полагам фанатична грижа като за кожата на лицето и шията ми.Пак лежах на това, че имам по рождение хубава кожа.

Имайте хубави  усмихнат ден!

# 250
Аз съм много доволна - уредихме нещата с тренировките и си имам регламентирани дни и часове за това. Отделно като метна бебето на активната гимнастика, и имам едни 20-30 мин, в които то се упражнява да хваща предмети или ме гледа, а аз да тренирам. Обаче съм в ужасна кондиция. Близо година не съм тренирала и нищо не е, каквото си го спомням.

Има и друг проблем - килограмите не падат. Близки казват, че видимо отслабвам, само че кантарът е на друго мнение. Дори мъжът ми, който не знае що е то тактичност и редовно ми казва или, че имам голямо д, или нещо подобно, казва, че съм свалила. Дано те са прави.

За днес на обяд ще съм на яйца на очи. Довечера свински пържоли и зелена салата. Оф, и вода не пия, колкото трябва. Забравям. Преди пиех по 3 литра само на работа, сега ме е срам да си призная.

# 251
Оф, зациклих и аз. Пак!
Цикъл имах тия дни. Уж гледах да не развалям дисциплината. Само в първия ден малко ме мъчи глад и се поддадох на някои изкушения, но не много.
Тъкмо да вляза в релси и снощи ММ купил няколко бири, че ходихме на гости на свекървата. Ох, ами пийнах. А гледах изобщо да не пия бира и твърд алкохол. Даже и вино съвсем рядко по мъничко си позволявам.

И така днес съм с 300гр. повече от вчера. Много ясно.
Да не видя бира повече!!!!!!!!!!!!!!!!

Изобщо последната седмица се мотая нагоре-надолу и не мога да избягам от едни точно определени мерки. Най-вероятно заради цикъла. Надявам се занапред нещата да се оправят.

# 252
Аз пия безалкохолна бира и никак не ми се отразява. Ама само по една, 330 мл, и то рядко.

# 253
Един от много ключовите фактори за намаляване на теглото е сънят. Ако се спи по-малко от 7/8 часа на денонощие - качествен сън, а не събуждане и въртене, това влияе на апетита и инсулина.
Цял живот имаме едни 2-3 кг, които се боря да паднат - редовен спорт, доста подредено хранене, но чак когато пооправих спането, се разделих с тях.

# 254
Аз от 22 години имам малки деца и никога не се наспивам. Винаги съм готова да спя още и още. Може би след още някоя година ще постигна и това.

Общи условия

Активация на акаунт