ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 41 085
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
мхм, аперола виновен Thinking
храната ти е много, а и на трите хранения имаш храни, подуващи стомаха -елда, зеле, броколи
Без глупости, моля. Много си е добре храната. А подуващите стомаха храни се отразяват на теглото за кратко и със сигурност не е качила мазнини. От 2 с.л елда, зеле и броколи абсурд.

# 391
На мен също ми харесва храненето на утро и не то приемам за много храна. “Подуващите” храни в случая пък съдържат така полезните фибри, които сериозно се подценяват.

Подкрепям съвета да не се мери всеки ден.

Аз съм на гости при баща ми и май обратното броене ще започне от събота, че нещо голям фалстарт стана. 🙃

# 392
мхм, аперола виновен Thinking
храната ти е много, а и на трите хранения имаш храни, подуващи стомаха -елда, зеле, броколи

Прясното зеле и броколи дори и да подуват стомаха, не съдържат много калории.
А на мен дори и не ми подуват стомаха тези храни.
Едно сварено яйце имаше в овчарската салата и затова си поръчах само едно пилешко шишче /според менюто 100гр.

Вярно, че по принцип гледам да не хапвам толкова месо. Но уж съм го комбинирала с правилните зеленчуци, за да се води разделно хранене.

Знам, че не трябва да се тегля всеки ден, но нямах търпение да видя, след като вчера паднах под пхоредното кило.
Между другото, се чувствах супер, нито подута, нито нищо. Само дето кантара показа повече.

# 393
И аз съм на мнение, че храната изобщо не е много, за мен дори е малко, като знам какви порции ям аз.
Аз след прегрешенията и освинването със захарни изделия последната седмица и + 2 кила, вече свалих 1,5 с режимната си ми храна. Наблегнах и на повече тренировки. Оня ден направо се скапах, ама имаше ефект - на другия ден бях с кило надолу. Днес сутринта теглене 50,5, още 500 грама до заветните 50 кила.

# 394
Ох, Шарки така ми е забавно като те чета с тези 50 кила - същата бях преди време и 50, та 50. И като ги стигнах тия заветни килограми, нищо не се случи хахаха Бях си същата като 51 и 52. И си викам - егати, сега каква ще ми е целта

Айде, стискам ти палци да удариш стрелката на желаното число и да ги задържиш Simple Smile Чакаме да се похвалиш.

# 395
Ох, Шарки така ми е забавно като те чета с тези 50 кила - същата бях преди време и 50, та 50. И като ги стигнах тия заветни килограми, нищо не се случи хахаха Бях си същата като 51 и 52. И си викам - егати, сега каква ще ми е целта
Айде, стискам ти палци да удариш стрелката на желаното число и да ги задържиш Simple Smile Чакаме да се похвалиш.
Аз си ги поддържам вече 2 години, след свалени 12. Не знам за теб, но при мен като съм си свикнала на 50-те кила и като кача кило, две, се чувствам тромава и не така пластична. Затова си поддържам въпросните кила. Падах и до 48, но на тях категорично не се харесвам, изглеждам като болна, затова за мен златната среда е 50.
Следя си и мазнините, тъй като за мен е важно да не се омазнявам, не просто да съм слаба.
Body Fat: 20.8%
Body Fat (U.S. Navy Method)   20.8%
Body Fat Category   Athletes
Body Fat Mass   10.4 kgs
Lean Body Mass   39.6 kgs
Ideal Body Fat for Given Age
(Jackson & Pollard)   22.5%
Body Fat to Gain to Reach Ideal   0.8 kgs
Body Fat (BMI method)   27.1%

# 396
А аз като ви чета с тези 48 - 50 - 58 килограма и с какви комплекси се сдобивам... Joy Joy
Само аз ли се нуждая от отслабване в тази тема? Joy

# 397
А аз като ви чета с тези 48 - 50 - 58 килограма и с какви комплекси се сдобивам... Joy Joy
Само аз ли се нуждая от отслабване в тази тема? Joy
Приеми го като постигане на целите. Не сме били толкова в изходна позиция. Пък и числата са много относителни, за мен ще е ненормално жена 170 висока да е 50 кила, виж 60 съм съгласна.

# 398
Шарки, браво на теб, че успяваш да задържиш толкова време, това си е редовна дисциплина.
В най-дебелия си период съм била 58, а в най-слабия 48. Ниска съм, 160 см, но 50 ми идва ниско и ми се губят извивките на дупе и бюст, пък аз харесвам по-женсвена фигура. А и на 50 ми коства наистина много следене на храна пък не се отказвам от някои социални навици като коктейл джин през лятото, винце през зимата и т.н.  Та съм установила, че 52-53 ми е зоната на комфорт.

В момента съм 56,8 и гледам да се храня с цели храни - яйца, месо, зеленчуци, плодове без много обработки и сложни комбинации. В 5 месец съм, ще видим колко ще вляза в родилното Grinning

# 399
Шарпи е и джобна мадама, ако правилно си спомням не беше и особено висока, нито пък много извивки. Но си е и факт че тя си е сериозна с упражненията. Не като мен Grinning
Не че съм се спряла съвсем да заседна, имам доста ходене и то си е и то упражнение в жегата, ама все пак...
Недоумявам как така фитнес гривната ми дава около и над 100 точки за активност последните седмици. Не е и да държа висок пулс че да се лъже че правя кардио Grinning Дори напротив, хич не ми се вдига лесно.

# 400
Шарки, браво на теб, че успяваш да задържиш толкова време, това си е редовна дисциплина.
В най-дебелия си период съм била 58, а в най-слабия 48. Ниска съм, 160 см, но 50 ми идва ниско и ми се губят извивките на дупе и бюст, пък аз харесвам по-женсвена фигура. А и на 50 ми коства наистина много следене на храна пък не се отказвам от някои социални навици като коктейл джин през лятото, винце през зимата и т.н.  Та съм установила, че 52-53 ми е зоната на комфорт.

В момента съм 56,8 и гледам да се храня с цели храни - яйца, месо, зеленчуци, плодове без много обработки и сложни комбинации. В 5 месец съм, ще видим колко ще вляза в родилното Grinning
Болднатото е разковничето - при всеки тази зона е различна. Важното е да я достигнем и да съумеем да я запазим. Моята е точно 50, аз също не съм висока - 162 см съм, но пък имам добре изразена мускулатура и не изглеждам някоя хърба. Не ми коства на мен броене на калории и подобни такива, аз ям много, но ям нисковъглехидратни храни. На такъв режим съм от 2 години, поради ИР. Затова и вкарах усилено тренировки, и тялото, блягодарение на тях доста ми се промени. Изчезна ми шкембето, изчезнаха излишните мазнини. За твърд алкохол не си и помислям, щото влияе зле на ИР. Чат-пат си сипвам по 50 грама винце и това е.

# 401
Аз мисля че тук всеки си бори неговите цели и истории. Наистина се радвам че като цяло никой никого не съди и не поучава. Просто се мотивираме докато стоим гладни, или когато не сме издържали да стоим гладни 😄

Други си останахме в темата, защото поддържането също е тегава история.

Наистина мисля че е абсурд да се прилага общо правило за килограми-височина.
Шарпи каза че телесната и мазнина е 20.8, аз съм 24 и според много хора килограмите са ми малко.
Аз се чувствам перфектно. Познавам жени на моята височина с гръбна обиколка +10см и китка +3см, е няма как да изглеждаме еднакво на едни килограми..

# 402
Аз започнах седмицата в дефицит с ангина, та чак днес ми се върна апетита. Нямах сили изобщо да тренирам, но пък с ниския апетит нещата се балансираха. Laughing Карах на препечени филийки с котидж сирене и плодове, от всичко останало ми ставаше зле, за яйца и месо дума да не става. Освен в понеделник, определено не успявах да си достигам целта от 100гр протеин на ден.

- Закуската днес беше намачкан банан, смесен с доза овкусен протеин на прах, фъстъчено масло на прах и една супена лъжица чия семена. Изглежда и звучи гадно, но всъщност е доста приятно на вкус. Smile Този бъркоч обикновено го правя на палачинки като добавя едно яйце, овесени трици и сода, но изобщо не ми се занимаваше тази сутрин.
- Обяда ми беше половин домат с малко зехтин, три малки краставички, две печени чушки, котидж сирене без лактоза и печени картофи.
Скрит текст:
- Вечерята най-вероятно отново ще бъде основно зеленчуци, заредили сме се с различни замразени миксове от Лидл, които вършат чудесна работа през работните дни.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 15:43 от zoya.

# 403
Включвам се и аз в отслабването, надявам се да приемате нови попълнения 😄
След три раждания, последното с близнаци, доста си развалих фигурата. След първите две бързо се стегнах, третото обаче ми разказа играта. Не съм много висока, около 165см….с малко въображение😂 В момента съм 61кг, до които не знам как се добутах. Винаги съм варирала между 48-52кг, като най-добре се чувствам, когато съм 49-50кг.
Тренирам вкъщи, имаме фитнес и двор, покрай децата и работата нямам физическата възможност да си купя карта за фитнес и да ходя там, освен ако не е денонощен. Близо до вкъщи изобилства от места за разходка или лек джогинг. От седмица насам спазвам режим от диетолог, който имам отпреди доста години. Иска ми се в рамките на половин година да сваля тези 10-12кг. Не държа на мигновени резултати, защото обикновено за мен са колкото бързи, толкова и краткотрайни.
Колкото до храненето ми в момента - не пия алкохол, газирано, сокове, както и по принцип. Храня се с плодове и зеленчуци в достатъчни количества. Хапвам кисело мляко, котидж, извара,  месо не ми се яде в тези жеги, яйца чат-пат. На рибата не съм фен, но се случва да ям. Изключила съм всякакви пакетирани и сладки храни. Ако много ми се дояде сладко, си позволявам черен шоколад, мед или плод. Принципно трябва да ям 5 пъти според режима, но трудно бих могла да ям повече от 3-4, в натоварени дни и 2 пъти са постижение. Меря се веднъж в месеца, не искам да се втелясвам прекалено много в цифрите на кантара, мерките са ми по-важни, а и това - как се чувствам.

# 404
AlexM1590, добре дошла! Първо да кажа, че за раждала близнаци, си направо в топ форма. При ръст 165 да си 60 кг след раждане на близнаци си е абсолютно постижение. Иначе разбирам за зоната ти на комфорт и как си се чувствала най-добре. Пожелавам ти много скоро да я достигнеш. И съм сигурна в това, стига да си спазваш режима и да не посягаш към сладки и тестени. Покрай дечицата имаш и много търчане, така че и това ще спомогне. Успех! Flowers Four Leaf Clover
Аз да се похваля, че си върнах "нормалните" за мен кила, след якото освинване предната седмица. А и в Пловдив е такава жега, че камъните се пропукват. Одеве излизах за малко по работа и щях да колабирам направо....
Скрит текст:
Скрит текст:
Ръката ми в жегата
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 14:32 от sharpy

Общи условия

Активация на акаунт