ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 475
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Ох, текнаха ми лигите от снимката на палачинките. Както съм и в цикъл...
stonefaced, то ако и аз нямах възможност да ходя до пазара, едва ли бих си купила от хубавите селски домати. Но поне имам. Една баба дори излиза рано сутрин и после късно вечер до блока ни и продава "розова магия". Ей това ми е най-любимият и вкусен домат!

# 451
Чета ви, но се не разписвам. Joy
Отпуска сме във Варна. Ядене и пиене, плажове, разходки...режим нула. И плюсове няма, за мое щастие. Тъй или иначе едни излишни 3-4 кила си нося.
А, да. И домати, много розова магия и биволско сърце със дебели филии сирене...нека да е лято.

# 452
  • при моите деца .....
Добро утро!
Минавам да кажа, че съм доволна от минуса за седмица.
Ще взема и мерки.
Явно движещо е без вино вечер, изчистено хранене, почти без млечни....
Месце/ яйца и салата....

# 453
О, да, алкохолът е не само спънка на кантара, но и причинител на плюсовете. А и в тази жега за мен си е опасно направо.

На мен ми дойде. Изненадах се. Нямах никакви симптоми, просто отидох в тоалетната и го констатирах. Това е хубаво, де. И този месец на 28 дни. Ще ходя в четвъртък да пускам изследвания да видим какво ще правим с метформина, с достинекса. Чудя се дали да не пусна холестероли, чернодробни и тн., но хем нищо там не ме притеснява, хем не ми се дават пари. Та майще пропусна.

# 454
моля, напомнете ми какъв е проблемът с прясното мляко и изобщо с млечните?
лактозата, която не се усвоява?
какво пречи тя?
купила съм скир с лактоза - той е с повече протеин и с по-малко въглехидрати от безлактозния - очаквам да е по-добър, но ако е обратното?
много ми е трудно без млечни - за сега съм се лишила само от прясно мляко, всичко останало консумирам, но знам, че спира отслабването
при мен се скри шестицата, заковала съм на 70.1 - само днес съм 70.2 Grinning

# 455
Лактозата може да причини подуване на стомаха, газове и разстройство.

# 456
Две са причините. Лактозата е захарта в прясното мляко и за да я обработва организма трябва да произвежда ензима лактаза. Смята се, че секрецията му намалява след детските години, защото в природата никой не пие мляко след като бъде отбит. При европейците обаче има адаптация към консумацията на лактоза. Правят се изследвания, ако имаш съмнение - обикновено симптоми са подуване, газове, болка в стомашно-чревния тракт след консумация на прясно мляко.
При ферментирали млечни продукти като киселото мляко, сирене и т.н. тази лактоза е "изядена" от бактерии и затова страничните ефекти са много по-малко.
Другата причина е казеинът - млечен протеин, който се смята, че не се усвоява добре или се усвоява бавно и едва ли не се натрупва в червата като слуз.

Лично аз винаги имам едно наум когато чуя лактозна и глутенова непоносимост. Едно е да имаш диагностицирано състояние с медицински изследвания, друго е да си поставиш сам диагноза съгласно модните хранителни течения.

# 457
Две са причините. Лактозата е захарта в прясното мляко и за да я обработва организма трябва да произвежда ензима лактаза. Смята се, че секрецията му намалява след детските години, защото в природата никой не пие мляко след като бъде отбит. При европейците обаче има адаптация към консумацията на лактоза. Правят се изследвания, ако имаш съмнение - обикновено симптоми са подуване, газове, болка в стомашно-чревния тракт след консумация на прясно мляко.
При ферментирали млечни продукти като киселото мляко, сирене и т.н. тази лактоза е "изядена" от бактерии и затова страничните ефекти са много по-малко.
Другата причина е казеинът - млечен протеин, който се смята, че не се усвоява добре или се усвоява бавно и едва ли не се натрупва в червата като слуз.
Подкрепям написаното, добавям само, че в купешките кисели млека ползват нишесте за сгъстител. Аз например, нямам проблем с коремни болки и газове при консумация на кисело мляко. Обаче ме надува и ако съм в режим сваляне, категорично спирам да свалям. Тествала съм се преди доста време няколко пъти на обяд да изям паничка кисело мляко само. Вечерта съм поне половин кило отгоре. И това е било всеки път. Затова го отбягвам /а иначе много обичам/.

# 458
Повечето млечни са инсулиногенни, а с високия инсулин в тялото е ясно какво се случва. Затова, ако се консумират млечни, е по-добре да са зрели сирена и кашкавали. Казват, че козето мляко е по-леко за човешкото тяло, но не съм се задълбавала по темата.

Впрочем замразявахме стволови клетки на бебето и от едно от изследванията излезе, че е предразположен към лактозна и глутенова непоносимост от ранна детска възраст. Като гледам мен и мъжа ми, май от мен го е наследил, ако го е наследил от някого изобщо (не знам дали се наследява това). При мен при консумация на млечни се получава едно общо подпухване и ми тръгват секрети от носа.

# 459
Няма да спирам млечните значи. А не обичам прясно мляко, но всеки ден почти пия айрян. Няма да изкарам без него.

Ние пътувахме и ми се събраха 10 дена с между 23 и 30 000 крачки на ден. Върнах се на същите кг и се разочаровах. Но пък ядох какво ли не. Броих си калориите, не съм надвишавала 1600 на ден. Много съм се навила да свалям още. В едната държава жените масово бяха супер елегантни, дори тези на 40+ години с талийки по 60 см видимо. Шашнах се! Гледах и завиждах благородно...

# 460
  • Враца
Няма да спирам млечните значи. А не обичам прясно мляко, но всеки ден почти пия айрян. Няма да изкарам без него.

Ние пътувахме и ми се събраха 10 дена с между 23 и 30 000 крачки на ден. Върнах се на същите кг и се разочаровах. Но пък ядох какво ли не. Броих си калориите, не съм надвишавала 1600 на ден. Много съм се навила да свалям още. В едната държава жените масово бяха супер елегантни, дори тези на 40+ години с талийки по 60 см видимо. Шашнах се! Гледах и завиждах благородно...
В коя държава? Да не ходя там, не за друго Wink

# 461
Италия. Наистина се възхитих какви фигури разхождаха жените там. Манекенки и нагоре! Чувала съм, че французойките също са много слаби и фини, но там не съм била.

Между другото видях и сцена, в която местни Дон Жуани, возещи се в кола, преследваха една дама, супер елегантна, с черна дълга рокля, която си вървеше по тротоара. Викаха й, каниха я. Жената не им обърна нула внимание. Тогава единият изскочи и припна с цвете към нея.... големи романтики Simple Smile

Преди това бяхме в Германия, жените са спортен тип, но доста едри като цяло. И много високи. Синът ми е студент в Кьолн, отидохме да видим него и се върнахме през Рим.

# 462
Италия. Наистина се възхитих какви фигури разхождаха жените там. Манекенки и нагоре! Чувала съм, че французойките също са много слаби и фини, но не съм била там.
За французойките е пресилено да се твърди, че всички са слаби и фини. Бързото калорично хранене не подминава никого.
Но като цяло в културата им на хранене е заложено ядене на всичко, вкл.сирена и сладкиши за десерт, но много малки количества.
Готви се с много масло и сметана, пие се вино, яде се спокойно на маса. Но не се прекалява. Явно това е тайната.

# 463
Редвно ходя в Италия, но не съм се заглеждала по италианки, признавам. Може би защото туристите са толкова много, а те са от целия свят съответно целия спектър на телата. За Германските жени съм подвластна на стереотип и затова ще си замълча възпитано.

# 464
То и аз не се заглеждам по жени обикновено, ама нали отслабваме Simple Smile Завидях им благородно! Сигурно само размер S носят тия жени. Какво ли ядат...??? Паста и пица хапваха по заведенията. Различават си се от туристките. Отделно че все говорят, та няма как да ги сбъркаш.

Общи условия

Активация на акаунт