ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 41 098
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Открих си достоен заместител на бирата - газирана вода. По два критерия ме удовлетворява - студено и газирано. Всъщност точно това ми харесва при бирата. Не я пия заради вкуса или алкохола. Има много бири, които не ми допадат на вкус.
Завидях ти благородно... Обичам газирана вода, много обичам. Обаче бирата си я харесвам на вкус и аромат, никакъв шанс да са ми заменаяеми. Даже бирата я обичам да не е досущ ледена че по-слабо усещам вкуса Grinning
Е, по разбираеми причини бирата ми е рядкост (с ИР съм), а газираната вода почти ежедневие. Тя дори в жегите някакси по-добре ми утолява жаждата. Чиста вода ми писва много бързо, добавям си малко сол в шишето ако е такава. (Солта е някаква Light, наполовина калиева и наполовина натриева, супер ми идва откъм електролити в жегата).

# 361
Дами, изглеждате невероятно! Аз съм точно 74кг. и вече в МЦ. Смених батерията на кантара. Днес съм главно на диня, че в тази жега нямам никакъв апетит. Ще хапна малко някакво месо със зеленчуци, но на по - късен етап. Даже вчера изобщо не бях прегладняла от лунуването. Чувствах се чудесно.

# 362

А аз- и двете ви.

# 363
Момичета, супер сте! Браво! Поздравления за резултатите!
Трябва да прекръстим темата на Запазване на резултати, тъй като виждам, че повечето сте на този етап.
Но си е доста мотивиращо така или иначе.

Аз уредих и обяда - домат, краставица и чушка в натурален вид и 100гр. /една опаковка/ пушена скумрия от Лидл. Има едни такива скумрийки, които просто обожавам. Не са прекалено солени, като за пушени. Стават за обяд.

Измислих и вечерята - няма име - на фурна се прави - обелен патладжан на кубчета, лук, домат, чушка, чесън и магданоз. Става мн вкусно и диетично.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 14:02 от utro77

# 364
Измислих и вечерята - няма име - на фурна се прави - патладжан на кубчета, лук, домат, чушка, чесън и магданоз. Става мн вкусно и диетично.

Ох че вкусно звучи! Точно на такава вълнА съм в момента.
При първа възможност ще си я направя. Благодаря ти! Hug

# 365
natka, нямаше ли разни радлери ли как се наричаха, онези с малкото калории?

# 366
Измислих и вечерята - няма име - на фурна се прави -  обелен патладжан на кубчета, лук, домат, чушка, чесън и магданоз. Става мн вкусно и диетично.

Ох че вкусно звучи! Точно на такава вълнА съм в момента.
При първа възможност ще си я направя. Благодаря ти! Hug

Това фактически е плънката на известната турска рецепта Имам Баялдъ, дето се прави с пълнени патладжани. Но те винаги ми остават недостатъчно опечени, защото са дебели и всъщност  плънката ми е най-вкусна и вкъщи готвя всичко на плънка. Simple Smile

Забравих да кажа, че патладжана е обелен! Ще го редактирам.

# 367
Много обичам Имам Баялдъ, затова и така се лепнах за тази рецепта. Grinning
Като я приготвям, залагам основно на домати и мноооооооооого лук. А от туркиня знам и по време на печенето да слагам резени лимони отгоре.
Между другото, и с необелен патладжан става, въпрос на изкисване, вкус и здрав стомах. Hug
Зная, че много хора не обичат бамя, но като виден любител, правя нещо подобно и с бамя, само да ѝ дойде сезонът!
Бамя, много домати, доволно лук, чесънче и чушка- да къкри в тенджерката, пък може после и да се запече на фурна, стига навън да не е 400 градусова жега.
Накрая- мощно копър и магданоз. И врът- врът с лъжицата. Sunglasses

# 368
О! И с бамя ще е много хубаво. Не съм се сетила.
Ще имам предвид.

Glossycherry, радлерът май няма да е с малко калории, май ще е даже с повече. С по-малко алкохол е.

Не, всъщност е с 3 калории по-малко от обикновената бира.
Сравних Ариана Радлер 33 калории и обикновена Ариана 36 калории за 100мл.

# 369
хаха, цели 160 см Laughing
тениската е широка, снимки по банкси няма да има Stuck Out Tongue Winking Eye
Как 63 кила, бе момиче?!? Тва не мога да го повярвам, като ти гледам телосложението - изглеждаш като мен. Пък и сме една височина. Смятам, че имаш спешна нужда от смяна на кантара!
Изпуснах снимките на всички останали, пфу!

# 370
оооооо, не, нееееее, много искам да изглеждам като теб, но съм безкрайно далеч
излишните ми 10 кг са на кръста и гърба, тениската е xl

нищо му няма на кантара, меря се и в офиса, и във фитнеса Simple Smile

# 371
оооооо, не, нееееее, много искам да изглеждам като теб, но съм безкрайно далеч
излишните ми 10 кг са на кръста и гърба, тениската е xl

нищо му няма на кантара, меря се и в офиса, и във фитнеса Simple Smile
Ами поне гледайки от снимката, наистина изглеждаш прекрасно! И ако си далеч, изобщо не си много далеч. Да, аз на гърба съм доста жилава, нямам там мазнини, корема ми е плосък също.
Скрит текст:
Само че тея дни много се осрах със забранени храни за мен и сега си ближа раните.

# 372
natka, нямаше ли разни радлери ли как се наричаха, онези с малкото калории?
Не ги знам какви са, то и за калориите не ми дреме. С инсулинова резистентност съм, така че и да ми се пие бира често - няма и толкова. Рядко и по повод, примирила съм се. 5 години станаха откакто съм си взела в ръце храненето и съответно и здравето. Свиква се с всичко.
Последно съм пила 2 бири преди точно 2 месеца, помня датата защото беше по повод пак. Вкъщи не внасям изобщо, освен за гости. А съм в нов град от няколко месеца и тук няма и с кого да излизам, та поне в това отношение съм примерна. Иначе преди да се преместя се случваше по-често от това, но пак не си позволявах редовно.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 17:45 от natka

# 373
шарпи, страхотна си!
аз съм от демотивиращите гледки, нищо не сте пропуснали Grinning

# 374
шарпи, страхотна си!
аз съм от демотивиращите гледки, нищо не сте пропуснали Grinning
Позволи ми да не се съглася. Имаш много хубави пропорции с хубаво изявена талия. И лично аз не видях някакви наднормени килограми.
Днес видях толкова добре изглеждащи дами в темата, че ако човек се ориентира само по писането, няма да има грам реалистична представа. Което за мен за пореден път доказва, че сами сме си най-строгите съдници.
Аз понякога като си глеедам стари снимки и си викам -брей, колко съм готина тук. А в онзи момент съм била - мрън, мрън, килограмите, косата, червилото.
Понеже цял живот тренирам и се храня режимно, сега като съм бременна ми е много трудно психологически да приема, че ще качвам килограми и това е неизбежно. Продължавам да се тегля всяка седмица и да пиша в тракер. Надявам се да намеря правилния здравословен баланс, което е мнооого трудно.

Общи условия

Активация на акаунт