Тайланд

• 16 582
  • 211
  •   3
Отговори
# 195
Ние носихме малко бати, понеже в тавекс бяха изчерпани, другото в евро и обменяхме там в чейндж бюрата по улиците. Изглеждат много съмнително, но никъде не са ни излъгали и излизаше доста по-изгодно от банките.
С карта, дори револют, почти навсякъде начисляваха допълнителен процент при плащане.

# 196
Може ли да се плаща с карта на повечето места или по-скоро е кеш?

# 197
Може ли да се плаща с карта на повечето места или по-скоро е кеш?

Кеш, много рядко с карта (освен в молове и 7/11), но пък има и такси за плащане с нея. Приложенията на Bolt, Grab и MuvMi може с карта.
Ние сме от хората, които цялостно ползват само карти, но там бяхме с кеш.

# 198
Ние сменихме долари тук и там обменяхме в супер рич, а в Пукет има много добри чейндж бюра със синьо и розово, изглеждат шано, но курса е същия като на супер рич и много по - добър от другите чейнджове. Относно книжките - трябва международна. Семейството, с което бяхме ги глобиха заради това.

# 199
Здравейте! Обмислям да закупя билети за Тайланд през ноември, може би към средата. Идеята ми е да изкараме почивката на Краби. Може ли информация как  са температурите по това време на годината? Мисля да закупя билети за Куала Лумпур и от там с полет до Краби. Ще бъдем 4-ма възрастни. Благодаря предварително!

# 200
Здравейте,
След по-малко от месец пътуваме за Тайланд организирано, но не сме закупили част от екскурзиите, искаме да го направим там, на място. Пристигаме сутринта в Банкок (поне инфото е такова засега), предвидила съм вечерта разходка по Чао Прая и вечеря. Другият ден е свободен. Бихте ли дали съвет за конкретна екскурзия/кораб за разходката по Чао Прая, както и как да организираме оптимално следващия ден, за да видим възможно най-много неща?
Предварително благодаря!

# 201
  • на село
Здравейте! Обмислям да закупя билети за Тайланд през ноември, може би към средата. Идеята ми е да изкараме почивката на Краби. Може ли информация как  са температурите по това време на годината? Мисля да закупя билети за Куала Лумпур и от там с полет до Краби. Ще бъдем 4-ма възрастни. Благодаря предварително!
Останете 1-2 дни в Куала Лумпур, ние сме на обиколка в Азия в момента и много приятно ни изненада. Особено след Банкок, който е малко малко мръсен и хаотичен за моя вкус. След него, където шофьорите буквално се целят в пешеходците 🤣, Куала Лумпур с чистите улици и културен трафик, ми се стори върха на цивилизацията. Освен това, за три дни не успяхме да изхарчим и 200 рингитс кеш. Навсякъде се плаща с карта, даже по уличните пазари.

# 202
Останете 1-2 дни в Куала Лумпур, ние сме на обиколка в Азия в момента и много приятно ни изненада. Особено след Банкок, който е малко малко мръсен и хаотичен за моя вкус. След него, където шофьорите буквално се целят в пешеходците 🤣, Куала Лумпур с чистите улици и културен трафик, ми се стори върха на цивилизацията. Освен това, за три дни не успяхме да изхарчим и 200 рингитс кеш. Навсякъде се плаща с карта, даже по уличните пазари.
А варианта през Куала Лумпур мислите ли, че е удачен?

# 203
  • на село
Зависи откъде пътувате и с каква компания за основните полети. Ако летите до Куала Лумпур, после с AirAsia можете да се придвижвате в района. Ние ги ползвахме за 3 полета, като за лоу кост компания са си съвсем добре. Сега проверих на приложението им - имат директен полет до Краби (1 час и 20 м).

За Азия може да си вземете мулти-сити полети, понякога са по-евтини. Ние летяхме до Банкок от Европа, но ще се върнем от Сингапур. Всички големи компании я имат тази опция.

# 204
Ние тази година ще сме на Ко Липе за малко, но през Ланкави (Малайзия), че оттам е само за час и половина с лодка.

Много ще съм ти благодарна ако споделиш информация за Ланкави (запланувала съм 15 дни пътуване там и се чудя дали не е много време).
Приятно пътуване.

# 205
  • на село
Ние в момента сме на Ланкави, много ни харесва, но 15 дни ми се виждат множко. Ако имаш конкретни въпроси, насреща съм. Аз ще напиша по-късно малко повече информация за цени и плажове, на които сме били.

# 206
Здравейте! На детето ми му предстои пътуване до Тайланд. Прехвърлих първата и последните няколко страници от темата и за парите се ориентирах. Как стоят нещата обаче с телефоните? Попитахме в мобилния ни оператор, но беше доста скъпо. Има ли някакъв сравнително изгоден вариант? Няма да говорим дълго. Просто едно “всичко е наред” през два дни ми е достатъчно.

# 207
Ако телефона поддържа esim си вземете отсега. Даже ще ви пратя referral за $3 отстъпка
Иначе да си купи предплатена карта като кацне.
 Аз вече телефон без esim не купувам.

# 208
Ние си купихме още от летището карта с интернет за 8 дни, имаше и за 30, зависи колко ще е престоя. Може да се ползват социалните мрежи и да се звъни по вайбър и т.н. Беше към 15лв картата.

# 209
Благодаря ви. Нямам представа дали поддържа esim.  Честно казано съм пълна трагедия по отношение на технологиите.
Най-вероятно ще е варианта с карта от там, щом има такава възможност.

Общи условия

Активация на акаунт