Колко от мамините синчета са се променили?

• 8 182
  • 187
  •   1
Отговори
# 60
Моето мнение е, че в общия случай не се променят. За тях няма проблем, те въобще нямат това понятие за семейство.
По конкретния случай на авторката, смятам, че или новата жена е от селски тип, или е била още по-отчаяна и разтиктакана от авторката и се е прежалила. Обаче не виждам защо авторката да се ядосва. Да, тъпо е да очакваш брак и деца, онзи да седи половината календарна седмица при майка си и накрая да си намери и жена да ù надуе корема, докато мама слухти от съседната стая да не пъшкат много. Но се случва и по-добре така, отколкото да му се нервиш доживот заради едното дете, което на всичко отгоре и ще попива поведение от селския татко.

# 61
Добре, де, авторке, ти колко време познаваше този мъж преди да се ожените? Не беше ли наясно да това, че ходи на село да помага на майка си?
Какви взаимни компромиси трябва да се правят според теб? .....не знам защо, но имам чувството, че според теб те трябва да са само от негова страна. Може и да греша.....

# 62
  • СИ
Добре, де, авторке, ти колко време познаваше този мъж преди да се ожените? Не беше ли наясно да това, че ходи на село да помага на майка си?
Какви взаимни компромиси трябва да се правят според теб? .....не знам защо, но имам чувството, че според теб те трябва да са само от негова страна. Може и да греша.....

И аз това я питах по-горе, колко време са били гаджета, но нищо не каза. Няма как да не ходиш с някого няколко месеца и да не го усетиш това, че ходи по селата и върви след майка си.
Напълно съм съгласен, че компромисите трябва да са взаимни. Но също така трябва и да са в поносими граници.

# 63
  • София
Абе, усетила го е, бе, хора.
Взаимният компромис, който е мислела, че е редно да направи (нормалните хора се сещат сами, нали) е това да разреди ходенията и да има време през почивката и за нея.

# 64
Като го е усетила, да го е питала предварително. Да се омъжиш с мисълта за евентуална промяна е......доста наивно.
В крайна сметка явно не са били един за друг, разделили са се, няма лошо.
Според мен проблемът в случая е, че той е продължил напред, а тя не. И това я тормози.

# 65
Тя писа напред - и двамата са очаквали другият да се промени. Не станало така, случват се такива неща. Сега да продължава напред и да си подреди живота.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 16:17 от EmmaT

# 66
Може да е имало някаква мисъл от рода на то без брак не е сериозно и без това, обаче после идва бракът без желаната сериозна промяна.
Аз с мъж от село не меля. Проверено и доказано. И не искам да звуча нескромно, но наблюденията ми са , че и жените от село не мелят с такъв, та проблемът не ще да е в моята снобарщина.

# 67
Реално, няма да мелиш и с мъж, за който не са приоритет, Ти и вашето семейство.
И това са очакванията на всяка жена, естествено.

# 68
Е, явно той е успял да се ожени и има дете с друга жена, така че не е ясно къде е проблемът.

# 69
Проблемът е, че той има друга жена и дете, а авторката друг мъж няма.

# 70
Тя писа напред - и двамата са очаквали другият да се промени. Не станало така, случват се такива неща. Сега да продължава напред и да си подреди живота.
Тук е разковничето, че и двамата очаквахме другият да се промени. Той беше категоричен, че няма нужда да се променя, а аз очаквах да се срещнем някъде по средата, да разреди ходенето при майка си през две седмици, и през другото време  да имаме време за нас и да мислим за нашето семейство.

# 71
Това са неща, които се обсъждат преди брака, не се очаква някой да се промени, ако не желае.
Явно отговаряш много избирателно, понеже няколко пъти те питахме колко време сте ходили преди да се ожените...

# 72
Има ли значение какъв бил или не бившия? Оставам с впечатлението, че човека е затворил страницата и е продължил напред, а авторката е затъкнала там. Това бих те посъветвал, гледай си напред. Бил или не мамино синче няма значение вече. Не трябва да ти е там фокуса.
Пък и както имаше по назад коментар, може за новата да няма проблем да копа картофите уикенда ....
Както се казва: за бившите или хубаво или нищо. Затваряй и напред.

# 73
  • в сърцата на децата <3
Ама като ги очаквахте тези неща, изговорихте ли ги? Ей тъй, черно на бяло да седнеш и да му кажеш "Мъжо/скъпи/котенце/патенце, дай тая седмица да не ходим на село, да идем еди-си-къде двамата, пък другата седмица ще дойда с теб да ти помогна и ще оправим на майка ти градинката"? Това ми звучи като взаимен компромис. Да очакваш някой да ти разгадае мераците не приключва добре. Майка му, например, не е очаквала той да ходи, а си му е казвала "Ела да прекопаем доматите". И той е отивал. Не ми звучи като мамино синче този, а като грижещ се за майка си човек. Никой не подскача от щастие като стане дума за работа на село, но старите хора така са научени и за тях това е живота. Моята баба беше същата и понеже все по-малко можеше да се грижи самичка, а ние нямаме възможност да ходим достатъчно (аз живея на 300 км), започнахме малко по малко да смаляваме обработваемата площ и накрая имаше 3-4 корена доматки и няколко стръка пипер. И едно квадратче 30/30 с магданоз. Стигаше ѝ да има за салатка и да си чеше крастата с "градина".

Та в конкретния случай на авторката, според мен е липсвал подход и време за реализиране на промяната. Никой не се събужда "нов човек", а да го очакваш и изискваш от половинката си е не само нереално, но и свръх егоистично.

# 74
Това са неща, които се обсъждат преди брака, не се очаква някой да се промени, ако не желае.
Явно отговаряш много избирателно, понеже няколко пъти те питахме колко време сте ходили преди да се ожените...
6 месеца, знам че ще започнете да ми ,,набивате канчето", че е много кратък период, но както казах в предни постове, вече чувах как ми тиктака биологичния часовник.

Общи условия

Активация на акаунт