Колко от мамините синчета са се променили?

• 8 161
  • 187
  •   1
Отговори
# 90
Това, че са женени, не означава, че са се променили. Като бивша жена на мамино синче мога да го потвърдя. Винаги гравитират към майките си, мама готви по-вкусно...Просто жените им търпят до един момент.

# 91
  • Столичанин ама не в повече :D
И защо да е живяла в заблуда? Всяка жена очаква, че създавайки семейство ще бъде приоритет и за мъжа това семейство.
Не е нормално всеки уикенд той да прекарва с майка си, а тя да чака той да се осъзнае.

Не е нормално за нея, за него си е съвсем нормално. Това да скачаш в брак на база твои очаквания и разбиранията, че само ти си прав е повече от глупаво. Но не означава, че много хора не го правят.
Доколкото усещам авторката е очаквала няколко месеца след развода бившия да се появи с букет рози и на колене да обещае, че зарязва селото и мама. Обаче греда...! Той си е намерил друга. Това е по-големият проблем.                 Smile
Най- големият проблем е, как да си намеря човек, който е готов на взаимни компромиси, за да бъдем семейство. Бившия ми мъж, вече в един от последните ни разговори ми призна, че е мислел, че ще успее да ме манипулира да ходим всяка седмица във неговото село и да си работим двамата там в градините. И все повече забелязвам при хората с който контактувам, че мислят само за собствения си интерес, и не искат да си нарушават комфортната зона.
Емче то и ти си такава както и всички жени които остават сами всъщност, а новата жена явно наистина е била готова на взаимни компромиси и затова е омъжена и с дете, а след едногодишно четене в този форум почвам да си мисля, че няма нито мамини синчета нито муньовци, а има жени, които търсят причините за неуспехите във връзките си навсякъде другаде, но не и в себе си, само че това мислене не води доникъде. Sunglasses

# 92
Утешавай се, няма лошо.
Оплачи се на майчиното рамо.

Компромиси се правят в рамките на разумните разбирания, Джеръми.
Аз такива не правя и никога не бих направила.

# 93
Е ти не живееше ли в къща със свекървата? Thinking

# 94
Е и? Важното е,че съм си извоювала самостоятелността и вмешателство от ничия страна не съм допускала.
А мъжът ми е стоял винаги зад моите решения.

# 95
Еми аз точно това обяснявам, но кои са разумни разбирания и кои не е въпрос на гледна точка, защото авторката каквото и да твърди, мъжът категорично също е правил много компромиси за нея (да да знам в тоя форум жените са безгрешни Innocent , пък мъжете сме грешни Smiling Imp , но в реалността нещата стоят по-различно Smile ).

# 96
И защо да е живяла в заблуда? Всяка жена очаква, че създавайки семейство ще бъде приоритет и за мъжа това семейство.
Не е нормално всеки уикенд той да прекарва с майка си, а тя да чака той да се осъзнае.

Не е нормално за нея, за него си е съвсем нормално. Това да скачаш в брак на база твои очаквания и разбиранията, че само ти си прав е повече от глупаво. Но не означава, че много хора не го правят.
Доколкото усещам авторката е очаквала няколко месеца след развода бившия да се появи с букет рози и на колене да обещае, че зарязва селото и мама. Обаче греда...! Той си е намерил друга. Това е по-големият проблем.                 Smile
Най- големият проблем е, как да си намеря човек, който е готов на взаимни компромиси, за да бъдем семейство. Бившия ми мъж, вече в един от последните ни разговори ми призна, че е мислел, че ще успее да ме манипулира да ходим всяка седмица във неговото село и да си работим двамата там в градините. И все повече забелязвам при хората с който контактувам, че мислят само за собствения си интерес, и не искат да си нарушават комфортната зона.
Емче то и ти си такава както и всички жени които остават сами всъщност, а новата жена явно наистина е била готова на взаимни компромиси и затова е омъжена и с дете, а след едногодишно четене в този форум почвам да си мисля, че няма нито мамини синчета нито муньовци, а има жени, които търсят причините за неуспехите във връзките си навсякъде другаде, но не и в себе си, само че това мислене не води доникъде. Sunglasses
След като ме нападате така, и аз ще ви влезна в тона. Първо от тази връзка ходих на терапия, и намерих и проблеми в себе си, които обаче не съм длъжна да споделям в форума. И от къде знаете аз каква съм и какви компромиси съм правила, не може да отида аз на село и той да гледа телевизия с майка си в едно легло, а не със мен, и при положение, че бяхме младоженци. Извинете, това нормално мъжко поведение ли е?

# 97
Не,отървала си се.

# 98
Не, не е нормално нито за мъж на такава възраст, още по-малко за младоженец. Ако прецениш - продължи с терапията докато се отърсиш напълно, защото явно още не си и си потърси среда, която води до нови запознанства.
Преценила си, че трябва да се разведеш. Взела си това решение и сега спри да гледаш към миналото и към неговото настояще. То не е твоето настояще.

# 99
  • Чужбина
В една друга тема обсъждахме, пак се налага да разясняваме.

Класически случай на малкия син, който според обичаите е длъжен да се грижи и "гледа" майка си. Тя не е задържала мъж до себе си и се вкопчва в малкия си син, който е "възпитавала" = манипулирала да бъде близо до нея/ да не се откъсва.

Една снаха или се пръсъединява и става част от тази схема или... не.

При втория брак на мъжа ние не знаем нищо как е самата свекърва, да не се е пренесла вече в по-добрия свят. Да не са я настанили в дом, да не са и намерили двамата братя гледач на село.

Може и просто новата снаха да разбира да се съгласява с посочените обичаи.

# 100
  • СИ

След като ме нападате така, и аз ще ви влезна в тона. Първо от тази връзка ходих на терапия, и намерих и проблеми в себе си, които обаче не съм длъжна да споделям в форума. И от къде знаете аз каква съм и какви компромиси съм правила, не може да отида аз на село и той да гледа телевизия с майка си в едно легло, а не със мен, и при положение, че бяхме младоженци. Извинете, това нормално мъжко поведение ли е?

Извинявай, но не виждам някой да те напада. Говорим си...
Че не е нормално да гледа телевизия с майка си вместо да те намачка и натакова като млада булка, не е. Но какво да направим като ти си го избрала на сляпо? Човекът си е селянин и на това е научен и това може да прави - да бачка на село. Твоя е грешката като си решила, че ще го променяш. Той е бил на 30-32 години, ти си решила да го променяш. Как?
Сега проблемът ти е, че той си е намерил жена с неговия манталитет, а ти си загубила няколко години във връзка без перспектива. И сега дълбаеш и злобееш, защо? Гледай си живота и търси друг. Ама този път си отваряй очите повече.

# 101

Извинявай, но не виждам някой да те напада. Говорим си...
Че не е нормално да гледа телевизия с майка си вместо да те намачка и натакова като млада булка, не е. Но какво да направим като ти си го избрала на сляпо? Човекът си е селянин и на това е научен и това може да прави - да бачка на село. Твоя е грешката като си решила, че ще го променяш. Той е бил на 30-32 години, ти си решила да го променяш. Как?
Сега проблемът ти е, че той си е намерил жена с неговия манталитет, а ти си загубила няколко години във връзка без перспектива. И сега дълбаеш и злобееш, защо? Гледай си живота и търси друг. Ама този път си отваряй очите повече.

Точно злоба е , пак да ходи на терапия , че ще стане по-зле ...

# 102
  • София
Борисе, като излязъл българин си от старо време.
Няма такива обичаи, свършиха.

Грижата за родител си остава до живот, но не на цената на твоя живот. Това и родители и деца трябва да го разберат.

# 103
  • София

Човек кардинално не се променя. Вътре в центъра. Разбира се, светогледа му малко или много търпи разлики, но като цяло  -  не. Но в конкретния случай може той да си е същият, а жена му да е голяма бяла птица като тебе и да е решила, че любовта и детето ще го променят. Може да знае, че е загубена кауза и да е от типа да търпи и да се оплаква цял живот.  Може да е кибритлия и още утре да го напусне. Може пък и тя да е селски тип и да и харесва това. Може да наемат помощник на свекървата и да не се налага той да си ходи ежеседмично. Може след 6 дни на него да му писне и да се кротне. Може да се нанесат да живеят там, тя да е доволна, че има кой да и гледа детето. Може да идат у нейните и той да е нещастен и да търпи. Може да заминат за чужбина  и ще не ще няма как да ди ходи всяка седмица.  Може утре някой от тях да пукне ( да не дава Господ). Може... абе могат хиляди неща да се случат. Но теб какво те вълнува това, нали си приключила с този екземпляр?

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 10:38 от Светулчица

# 104
Четох малко по диагонал обясненията, до колкото разбрах проблема е, че въпросното мамино синче е искал да ходи всеки уикенд на село и е очаквал авторката да отива с него.
Принципно не е толкова лошо, аз съм израснал в тази схема и определено ми липсва в последните доста години. Много по добре ми е там от колкото да обикалям молове и да вися по паркове, особено като целия град се е изсипал на въпросните места. Малко спокойствие в края на седмицата да ти почине главата определено действа добре.
Ся обаче ако го е ползвал като претекст да се намъкне при мама и да се гуши в нея докато гледа телевизия, вече е съвсем друго. Така че не разбрах точно какъв е проблема, но явно новата се е справила с него или за нея не е проблем. Все тая, не би трябвало авторката толкова да се вълнува когато всичко вече е приключило

Общи условия

Активация на акаунт