На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 773
  • 990
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Относно лекарите в Поморие-мога да кажа,че миналата година детето вдигна 39.5 и го заведохме късно вечерта в болницата.Намерихме лепната бележка,че лекарят е в Бургас.Звъннахме на 112,казаха ни има един лекар с една линейка и са в Бургас в болницата,защото в тази освен АГ няма друго работещо отделение.Денем има Джи-пи ,педиатърът е срещу болницата в кабинет.Преди две-три години отидохме пак с детето,опитаха се да ни рекетират за пари,вдигнахме скандал,че всички деца са осигурени в България,показахме здравната му книжка и издадоха направление за педиатър,иначе трябваше и на него да плащаме на частно.Който не си знае правата и е притеснен,плаща като поп.Лъжат и спекулират,защото не сме пациенти тяхни и нямат полза.По здравна каса това се води инцидентен,извънреден преглед,когато си извън твоето населено място и няма нужда от направления,защото личният ти лекар не може дистанционно да издава такова-това не е редно.Та миналата година направо си го прибрах в София,така и не дочакахме дежурния лекар.Тук местните ни приятели казват,че си водят децата също в Бургас.
Иначе да оставя малко красота от Старите къщи в Поморие⤵️
https://www.instagram.com/reel/C87lOAbop1R/?igsh=amNoNnp2cGFmMWE2

# 736
Когато детето беше малко, преди тръгване за морето разучавах къде в курорта има детски лекар. Питах в темите за съответния курорт, гледах адреса на мапса, също аптеките...в Китен още го помня къде е детския частен кабинет.
В Поморие преди 2г синът получи конюнктивит, звънях тогава на нашата педиатърка, пратих снимки, тя изписа рецепта за капки, която ми прати по вайбър. Така купихме капките от аптеката до парка до общината..без рецепта не дадоха, молих се преди това.
Сега вече е голям и не разучавам...

ПС....не е вярно че може без направление когато си на морето. Имаш право да посетиш всеки ЛЛ / който работи с касата и който е съгласен да те приеме/ там и той ще ти издаде направлението за педиатър.

# 737
  • София
Да се доуточня.Прилагам инфо от НЗОК.При общопрактикуващите лекари се преглежда безплатно като инцидентно посещение си го отчитат,а те с направление прехвърлят на специалист при необходимост.
Когато детето беше малко, преди тръгване за морето разучавах къде в курорта има детски лекар. Питах в темите за съответния курорт, гледах адреса на мапса, също аптеките...в Китен още го помня къде е детския частен кабинет.
В Поморие преди 2г синът получи конюнктивит, звънях тогава на нашата педиатърка, пратих снимки, тя изписа рецепта за капки, която ми прати по вайбър. Така купихме капките от аптеката до парка до общината..без рецепта не дадоха, молих се преди това.
Сега вече е голям и не разучавам...

ПС....не е вярно че може без направление когато си на морето. Имаш право да посетиш всеки ЛЛ / който работи с касата и който е съгласен да те приеме/ там и той ще ти издаде направлението за педиатър.

# 738
Това казвам и аз. Че трябва да се мине през ЛЛ, не може директно на специалист защото нали, сте на морето...

Вие писахте, че направление не било нужно.

По здравна каса това се води инцидентен,извънреден преглед,когато си извън твоето населено място и няма нужда от направления,защото личният ти лекар не може дистанционно да издава такова-това не е редно..

# 739
  • София
Да,не съм се изразила правилно.Личният лекар не може да даде направление от разстояние,такова може да издаде местен ОП лекар.

# 740
Момичета, привет!
Моля за съвет - в района на Т Маркет има ли опция за паркиране - платен паркинг, например, или каквото и да е?
Предлагат ми апартамент там, безплатно (хо хо), но ако мястото не ме устройва откъм плаж и паркиране, ще трябва да се откажа...
Винаги почивам на Гардения или на Белите платна, Пенелопа също, там нямам такива грижи...
Благодаря предварително на всеки, който ще се включи Purple Heart

# 741
Като ти е безплатен апартамента,все ще намериш къде да паркираш. Платени паркинги бол. Да,има къде

# 742
  • София
Има наблизо паркинг-платен и от двете страни на улицата-оставям снимка.Много е близо до Вас.

Добавям и безплатния ,недалеч от Вас,но е под въпрос дали ще има място.Това е едно голямо кръгово,неподдържана зона с трева и бурени,превърната в паркинг.Но около него,ако спрете на улицата,е платено.

# 743
Малко късно пиша.
За лекарите.
Има 3 педиатъра. Д-р Апостолова в Болницата, преглежда до обяд. Д-р Христова и д-р Атанасов много близо до болницата са. Всички искат направление. Може да се обадите на Вашия личен лекар да ви издаде за педиатър и после само да кажете ЕГН/номер.
УНГ има д-р Ангелов само платено (50лв) преглед, от 10 до 12 в болницата.
Ако е за ухо по добре си платете прегледа, че е опасно.

# 744
Благодаря много за полезната информация. Може да се сложи в първия пост Simple Smile Иначе детеро е добре засега. Никакви други симптоми или оплаквания няма.

Днес времето е лошо. Тръгнахме да обикаляме по крайбрежната улица в посока Интерхотела... По едно време заваля и взе да гърми. Стреснах се покрай случая на детенцето ударено от мълния в Бургас и се шмугнахме в първото заведение, което видяхме - Съдбата на спортиста. Семейно, мъжът и жената са били треньори по хандбал 40 години, но мъжът е починал преди 3 години. По стените са накачени рамки със снимки, има много медали и купи. Симпатична жена беше. Имат и обедно меню. Даже предложи само да се скрием, без да консумираме нищо.

В Св.Георги ядохме най-добрата цаца през живота си Smiley

Сладкарница Зефир, знаете, е в топа на топа ми Smiley След миналото лято минахме през 3-4 супер прехвалени сладкарници в София и никъде нямаше такива десерти. Особено Тонка шик, едно с лилава огледална глазура, е...ммм.. Heart Eyes

Иначе тази година пробвахме и едно заведение, което миналата година упорито избягвахме. Линеа Росо май се казва, заведението под хотел Атлантик, точно срещу входа на паркинга на Софармаси. Обедното меню е супер вкусно, сафридът също ставаше. Пицата е със страхотен блат, но не ми хареса отгоре как я редят. Мидите не са лоши, с доматен сос са, но мидите в Св.Георги са най-добре овкусени за нас.

И една гледка от виенското колело.

Да допълня и за така хваления Барбут - не ни допадна за пореден път Confused

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 15:21 от Барбалена

# 745
Къде е тази сладкарница?
Аз само Захарото знам май...Simple Smile

# 746
Като хванеш от Софармаси към общината, се пада вляво. Има 2 маси отпред. Ние сме й луди фенове, но приятелка например не беше толкова впечатлена. Така че, да не тръгнете с големи очаквания Grinning Но ние всеки ден след обяда сме там за десерт Grinning

Да кажа и за хората с деца, човекът с кукленият театър снощи беше на центъра. Ще е тук още 2-3 дена и след това тръгва към южното Черноморие. Много се радвам, че го хванахме, защото дъщеря ми го чакаше с нетърпение цяла година Grinning

# 747
Ааа..под или до хотел Диана ли..тя е една мънинка ли?
Май маси навън нямаше по мое време..преди 2г ...

# 748
Да, много е близо до хотел Диана. Малка е, да, с 3-4 маси за 4-ма и две за повече хора е вътре.

# 749
  • offshore & overseas
Срам, не срам, да попитам, какво е това „барбут“? Или пък да не би да е име?

Общи условия

Активация на акаунт