Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 265
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Да, много е неприятна тази умора.
Мамчетаа,чувствате ли умора и задъхване?Аз понякога дори и да си лежа се задъхвам

# 166
Да, много е неприятна тази умора.
Мамчетаа,чувствате ли умора и задъхване?Аз понякога дори и да си лежа се задъхвам

Много! Още от около 5-6 г.с. и не можех да се позная. На етап 12 г.с.+ е още по-зле. Днес едва се прибрах от работа. Голяма слабост в краката усещам и нямам търпение да си легна.
ММ добре, че ме отменя в много неща, защото сигурно и една салата нямаше да мога да си направя вечер..

# 167
А стягане в мускулите на краката в долната част и ръцете усещате ли?

# 168
Това са крампи. Сподели с аг и вероятно ще ти даде магнезий да пиеш.

# 169
Умората я има и при мен. Хоум офис съм, даже работя на дивана от единия край в другия се местя, че ще хлътне накрая 😁 и пак съм изморена нон-стоп, чак ми е гадно, че нямам сили за нищо и станах една мързеланка😶

# 170
Да, от 2-3 дни пия, каза ми какъв, дано по-скоро се регулират нещата, че е много неприятно. Хем да съм уморена и едновременно скованост.
Тези бебешоци ни взимат силичката.
Това са крампи. Сподели с аг и вероятно ще ти даде магнезий да пиеш.

# 171
Умора има и то доста...и аз съм хоум офис, постоянно ми се спи, едвам се съсредоточавам да работя...като започна да се разхождам се задъхвам, на моменти пулса ми се ускорява от нищото...направо не мога да се позная...

# 172
Аз между другото точно от задъхването и умората се усъмних, че има нещо😁 преди да видя + ходих на фитнес и така бях на тренировка обаче нищо не можех да направя намалих кг-те , не пак нищо не успях да направя, нямах сили въздуха ми не ми стигаше и си казах “да не би пък” и така направих теста и + се появи. 😊

# 173
В кои седмици бяхте на бхс и комбиниран ли беше с първата ФМ?

# 174
Цвете:) На мен личната лекарка ми даде направление още в 7 или 8г.с., но каза че важи от 9г.с. и аз тогава се записах за ЖК.

KrissSsstina И аз съм с нисък витамин D - 8.17 при норми от 50 до 120. АГ ми каза да се консултирам с ендокринолог.
Днес бях при ендокринолог и тя ми каза, че трябва да приемам по 3000 IU на ден, изписа ми Вигантол. За по-лесна дозировка да го приемам 2 пъти седмично по 20 капки.
Витамин B12 уж ми излиза в норма - 151.4 при норми от 141 до 489, но тя каза че в България нормите са силно занижени и за да ми е добре B12 трябва да е близо до горната граница, а моят е много нисък. Изписа ми 1000 mcg на ден (таблетки Methylcobalamin на Natural Factors за смучене под езика).

Devya Този витамин К защо е задължителен? За първи път го чувам Worried
Според моята ендокриноложка е абсолютно задължителен, особено при прием на по-големи дози вит Д, иначе не успява да се усвои. Години наред сме приемали с мм Вигантол, Д на Джеймисън и какъв ли не без почти никакво помръдване - включихме К и са други нещата вече. Според същата лекарка Вигантол си е напълно ок препарат, но в Бг не го изписват правилно - тя дава на обяд някакво количество капки според дефицита,а вечер отделно К2. В Бг само един препоръчан К2 имам,  доста скъп, но стига за половин година, на xeno.bg. Аз не правя тази схема, а директно Д+К2. А за дозирането 1-2 пъти седмично с големи дози тя е много против,  по-добре е всеки ден подобен род витамини.

# 175
Аз правих в 12+1 ден, фетална и БХС на едно. Доктора при който бях има клиника, в която всичко се случва едновременно общо взето. Спестява доста време и разкарване, което особено в жегите е идеален вариант.
Да се включа, че днес ми беше първата инжекция клекс@н. Пусти страх, но се надявам да свикна скоро, не очаквах толкова да боли самото лекарство. Какво да се прави за бебоците всичко ще изтърпим сигурна съм.
Включвам се и с нов въпрос, знам че е доста рано, но иска ли ви се от сега да купите някоя дрешка или друго свързано с бебето? Аз съм доста суеверна май и си оставам само с мисленето, ще пазаруваме накрая като гледам.

# 176
Аз съм в 12 седмица и преди 2 дни правих БХС и ФМ. Чакам резултати от кръвта другата седмица, бебока е наред, само ми каза, че плацентата е малко ниско, но било нормално за този период и с порастването на бебето ще се качи. Доверявам й се на лекарката. Simple Smile

# 177
Аз правих в 12+1 ден, фетална и БХС на едно. Доктора при който бях има клиника, в която всичко се случва едновременно общо взето. Спестява доста време и разкарване, което особено в жегите е идеален вариант.
Да се включа, че днес ми беше първата инжекция клекс@н. Пусти страх, но се надявам да свикна скоро, не очаквах толкова да боли самото лекарство. Какво да се прави за бебоците всичко ще изтърпим сигурна съм.
Включвам се и с нов въпрос, знам че е доста рано, но иска ли ви се от сега да купите някоя дрешка или друго свързано с бебето? Аз съм доста суеверна май и си оставам само с мисленето, ще пазаруваме накрая като гледам.

Ами аз лично се опитвам да не съм от много суеверните. Тъй като ние правихме опити от 2 г. Един месец преди да видя + тест бях взела едно гащеризонче с идеята, че все някога ще ми потрябва като видя + да съобщя с него на таткото. В последствие след като разбрах, че съм бременна бях харесала няколко бодита още и ги купих. Засега съм се спряла де, но имам вече няколко купени дрешки😊

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 09:39 от axxa

# 178
И аз си мисля, че ми личи. Определено корема ми е подут, но то на това безразборно хранене с тесто всеки ден е очаквано... Иначе ми правят коментари за гърдите вече няколко човека, даже една приятелка по тях се е усетила. Явно са много по-внушителни от сланинките, за които аз си мисля Smile На кг са само 2 засега... дано да не стана слонче до края, че ми е за първи път и леко ме притеснява какво да очаквам. Особено , че повечето ми познати все ми повтарят ,, Оо, ма то е рано още", ,,Оо, мен ми пролича чак в шести месец", ,, Оо, аз отслабвах в началото'' .. Laughing Викам си само аз ли нещо не съм наред ..

Muffinche , чувала съм и аз много хубави неща за Милчева Simple Smile Сега една позната се следи при нея. Не отидох само, защото ми каза, че не е много обяснителна, а аз обичам да ми обясняват подробно
Честно казано и аз обичам да ми се обяснява и да съм спокойна да попитам нещо...с Юнакова едвам и свикнах хахха...та сега ми се иска да е по-различно. Не бях чела за нея такова мнение, но е възможно. Другите като опция по мой наблюдения са Коновалова и Певтичев....направо чуденето е голямо....вчера се разчетох за болницата в друга група и нещо се обърках вече...там споделяха не добри преживявания...

# 179
Момичета , някоя от вас на фетална морфология ходила ли е в Оскар , при др . Стратиева , сега виждам че пише : Едноплодна бременност – Консултант ФМ – (ехографски преглед морфология – 140 лв., биохимия 1-ви триместър – 50 лв.)- 190.00 лв.Това биохимия дали е биохимичен скрининг , благодаря и хубав петък

Общи условия

Активация на акаунт