Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 207
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Аз на килограми не съм качила , но имам леко коремче , според мен ми проличава като се наям хубаво 😜иначе сутрин ми е сладко коремче , но вечерта си е 5 месец 😊иначе след феталната морфология , мисля че ще се успокоя много и Пренатест , нещо ми е много притеснено , искам да минат другата седмица и да ми е ми личи искам да се фукам , че имам коремче ❤

# 151
Значи успокоих се, че не съм само аз! Качила съм 2кг до момента, мисля че за сега е ок, но като знам какво се случва накрая...

Малките бременни коремчета са много сладки и аз както вече съм казала на всички, си го пъча с гордост 😁

# 152
Моят корем си е от години, уви Satisfied . Едва ли някой би заподозрял скоро, че там расте човече, ако не му кажа.

# 153
Здравейте на всички и от мен ,чета ви от няколко дни и все не се престрашавах и аз да пиша , още не сме казали на повечето ни близки поради ред причини.
Та вече съм в 11 г.с ,термина ми според калкулатора е 17.01 точно моя рожден ден. Вече съм майка на момче на почти 5 години , а това ми е 3та бременност - през 2021 в 24 г.с загубих бебенцето си и това е и причината да съм доста страхлива този път и да не казваме на никого освен на родителите си. Е и в моята работа,още от 5 г.с съм в болнични именно заради аборта . Имах и отлепване на плацентата в началните седмици,но слава богу вече всичко е наред след 3 седмици усилено лежане .
Видях че пишете и за килограми и коремчета, аз съм -4 кг от много повръщане вече 4 седмици ,но пък коремче леко си имам .  Избрахме да правим пренатален тест и вчера бях в Геника избрах Nifty Pro и сега чакаме резултатите

# 154
  • София
Здравейте,  аз  към момента не съм качила килограми,  но до миналия петък си повръщах и ми беше много лошо. Тази седмица вече съм много по-добре,  но гледам да се ограничавам, че тръгвам от доста кг и ме е страх да не кача много. Мисля си, че не ми личи още в 10 г.с. съм. И аз не се следя по здравна каса още и незнам къде ще е, за момента съм на частно при гинеколожката , която си ме преглежда всяка година. И за раждането още нищо  '- миналия път бях във Вита при Чорбова. Една приятелка ражда скоро при Ковачева и много я препоръча,  единственото ми е  , че изражда в Тина Киркова. От Вита съм доволна.

# 155
На мене определено ми личи,но пък като се тегля съм си все същите КГ

# 156
Ще започнат да се трупат ,няма на къде ...просто всеки е различен . С първата бременност започна да ми личи чак в 6я месец и тогава пак първия триместър бях свалила 5-6 кг - накрая качих 15

# 157
Здравейте и от мен, за първи път се включвам в темата! 😊
Мен напоследък много ме вълнува темата как да си кажа на работодателя. На 22ри ми е първият час за ЖК и след това мисля да казвам. Можете ли да ми кажете какви са документите, от кого ги искам и т.н. И ако има някоя, която се проследява в Надежда, ще се радвам на съвети! Благодаря! 🍀

# 158
  • София
И аз си мисля, че ми личи. Определено корема ми е подут, но то на това безразборно хранене с тесто всеки ден е очаквано... Иначе ми правят коментари за гърдите вече няколко човека, даже една приятелка по тях се е усетила. Явно са много по-внушителни от сланинките, за които аз си мисля Smile На кг са само 2 засега... дано да не стана слонче до края, че ми е за първи път и леко ме притеснява какво да очаквам. Особено , че повечето ми познати все ми повтарят ,, Оо, ма то е рано още", ,,Оо, мен ми пролича чак в шести месец", ,, Оо, аз отслабвах в началото'' .. Laughing Викам си само аз ли нещо не съм наред ..

Muffinche , чувала съм и аз много хубави неща за Милчева Simple Smile Сега една позната се следи при нея. Не отидох само, защото ми каза, че не е много обяснителна, а аз обичам да ми обясняват подробно

# 159
Момичета, аз още от 5г.с. пия Витамин Д и желязо. Имам леки проблеми с щитовидната жлеза и ендокринологът ми ми пусна още в началото изследвания. Оказах се с много големи дефицити и приемам по 40 капки през 2 дена Вигантол - много бавно, но има резултат. Ще изпробвам и аз това с кашкавала задължително.
За анемията пък пия Сорбифер и ефект 0..  АГ ми каза, че с тези изследвания ще го сменяме задължително. Някоя от вас пие ли желязо и ако да - какво?

Здравейте на всички и от мен ,чета ви от няколко дни и все не се престрашавах и аз да пиша , още не сме казали на повечето ни близки поради ред причини.
Та вече съм в 11 г.с ,термина ми според калкулатора е 17.01 точно моя рожден ден. Вече съм майка на момче на почти 5 години , а това ми е 3та бременност - през 2021 в 24 г.с загубих бебенцето си и това е и причината да съм доста страхлива този път и да не казваме на никого освен на родителите си. Е и в моята работа,още от 5 г.с съм в болнични именно заради аборта . Имах и отлепване на плацентата в началните седмици,но слава богу вече всичко е наред след 3 седмици усилено лежане .
Видях че пишете и за килограми и коремчета, аз съм -4 кг от много повръщане вече 4 седмици ,но пък коремче леко си имам .  Избрахме да правим пренатален тест и вчера бях в Геника избрах Nifty Pro и сега чакаме резултатите

На 03.07 съм на фетална морфология при Борис Стоилов. Накрая се спрях на него, да видим. Вчера и аз като bubolina17 пуснах NiftyPro в Геника (ако си от Пловдив, сме се разминали Grin) Много се чудех кой пенатален тест да избера, но се спрях на него след препоръка на АГ. Чакам с нетърпение да са готови резултатите. Имам чувството, че толкова много ще ми олекне..

Аз не съм качила кг (а моите са и в повече) и се радвам, че за момента овладявам положението. За чужди хора не ми личи, но близки, които знаят се радват на малкия тумбак Innocent

# 160
Момичета, аз още от 5г.с. пия Витамин Д и желязо. Имам леки проблеми с щитовидната жлеза и ендокринологът ми ми пусна още в началото изследвания. Оказах се с много големи дефицити и приемам по 40 капки през 2 дена Вигантол - много бавно, но има резултат. Ще изпробвам и аз това с кашкавала задължително.
За анемията пък пия Сорбифер и ефект 0..  АГ ми каза, че с тези изследвания ще го сменяме задължително. Някоя от вас пие ли желязо и ако да - какво?

На 03.07 съм на фетална морфология при Борис Стоилов. Накрая се спрях на него, да видим. Вчера и аз като bubolina17 пуснах NiftyPro в Геника (ако си от Пловдив, сме се разминали Grin) Много се чудех кой пенатален тест да избера, но се спрях на него след препоръка на АГ. Чакам с нетърпение да са готови резултатите. Имам чувството, че толкова много ще ми олекне..

Аз не съм качила кг (а моите са и в повече) и се радвам, че за момента овладявам положението. За чужди хора не ми личи, но близки, които знаят се радват на малкия тумбак Innocent

В Пловдив съм 11.30 бях на Гранда с ММ ..и на мен моята лекарка ми препоръча този тест , след като предишната бременност имах много ядове с БХС ,този път заложих на сигурно
Аз още не съм запазвала час за Фетална , предната бременност бях при Борислав Иванов и пак при него ми се иска,но си мисля за ранната след 15 г.с

# 161
Привет на новите момичета! Много яко, че продължаваме да се увеличаваме! Все така да е Simple Smile

Моите гърди не помръдват още, може би защото до скоро ги изпразваше малката много старателно. А така добре се чувствах миналия път като се уголемиха, беше си като тест драйв за импланти. Но все още имам надежда де! Grinning

bubolina, не е ли късно за ранна фетална в 15гс?

# 162
Привет на новите момичета! Много яко, че продължаваме да се увеличаваме! Все така да е Simple Smile

Моите гърди не помръдват още, може би защото до скоро ги изпразваше малката много старателно. А така добре се чувствах миналия път като се уголемиха, беше си като тест драйв за импланти. Но все още имам надежда де! Grinning

bubolina, не е ли късно за ранна фетална в 15гс?

Моите гърди наедряха почти веднага -някъде след 7г.с
Lollo , мисля че не е -ранна фетална знам че се прави 16-18 г.с  с първата си бременност правих само една по спомен точно там някъде - 17-18 седмица -но тогава не правих нито БХС нито прнатален . Вече с втората правих след 10г.с после мисля в 13 ,защото повторих БХС ,като всичко това е след консултация с лекаря ми ,не съм си ги правила на своя глава

# 163
Мамчетаа,чувствате ли умора и задъхване?Аз понякога дори и да си лежа се задъхвам

# 164
Хайде да се включа и аз с малко закъснение. В 10г.с съм с термин 24.01. Първа бременност след 3 години неуспешни опити. С тромбофилия и на клексан всеки ден, но общо взето всичко минава нормално, а коремчето вече доста си личи. Следя бременността при Д-р Чучумишев, като смятам да раждам в Токуда и ще бъда благодарна за препоръка за доктор занимаващ се с по- рискови бременности.

Общи условия

Активация на акаунт