Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 174
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Това с отпуската си е леко специфично, според фирмата...при мен например не ми дават да прехвърлям повече от 10дни останала стара отпуска на текущата година /като май си е по закон, освен ако не си държавно/ и гледат отпуската да се чисти, за да не се плаща после при напускане. При бременност може и да е друго, защото все ще си я използваш някога....
Това до скоро беше по закон, но сега вече отпадна това ограничение да знаете.

# 91
На мен ми попремина гаденето
Сега рядко се случва
И направо съм нов човек, напълно забравям, че съм бременна.
Но и нямам никакво време да го мисля. Някои дни не сядам с часове
Жегата не я усещам още, но в горещите часове сме вътре.

# 92
Здравейте, момичета Simple Smile Тези от вас, които приемат прогестеронови препарати - намалиха ли ви дозата с напредване на бременността и ако да - как ви се отрази? Аз съм на нова схема от началото на 9 г.с. и постепенно трябва да намалявам прогестерона в следващите 3 седмици, но си признавам, че ми е доста притеснено и само се ослушвам за нови усещания и дали всичко е наред Rolling Eyes

# 93
Дами, при нас всичко е наред, с изключение на това, че от 17ч до 19.30ч не успяхме да събудим бебока, а после бяха танци  и извивкии... успешно в 20.30ч взехме резултати от БХС 😄🤣 Голямо магаре ще бъде това човече 😰😁 Всичко е наред, ниски рискове, направихме си фотосесията само с Доки, че сестрата я освободиха 🤣 голям екшън беше, тичах из болницата, клекове, напади 😄😄😄 6 пъти влизах в кабинета 🤫

# 94
Здравейте, момичета Simple Smile Тези от вас, които приемат прогестеронови препарати - намалиха ли ви дозата с напредване на бременността и ако да - как ви се отрази? Аз съм на нова схема от началото на 9 г.с. и постепенно трябва да намалявам прогестерона в следващите 3 седмици, но си признавам, че ми е доста притеснено и само се ослушвам за нови усещания и дали всичко е наред Rolling Eyes
[/quote
Аз пия утрогестан, при първия преглед АГ видя киста и заради нея ми го изписа. На последния преглед каза,че кистата е изчезнала и ми намали дозата на половина и след 16 седмица каза, че ще го спираме. Иначе от него много ми се спеше, а сега с малката доза се чувствам много по-добре Simple Smile

# 95
Здравейте момичета! Ако може момичетата които не са с първа бременност да ми отговорят. Направих нещо наистина несъзнателно. Мъжа ми и баща ми се мотаеха по двора и аз отидох при тях да обаче видях сливата на комшията,клоните са в нашия двор и ппц ние си я обираме(не знам дали има значение) а и нямат нищо против да си късаме,както и да е. Несъзнателно си откъснах,успях да ги измия и опитам преди мъжа ми да ми каже че ми е набрал. Мисълта ми е води ли се като кражба,нали казват че не е хубаво да се взима така защото на бебето ще му излезне белег там където се допреш

# 96
На мен още не са, но аз нали имах и проблеми...
чакам да мине прегледа и БХС и след това лекарката, каза че ще видим дали да намаляме...интересно ми е че аз от самото начало пия дуфастон и слагам циклогест, след проблема увеличиха дозата дуфастон, но никога не е искала да изследвам прогестерона...чудя се сега на 05ти когато отида дали да не си го пусна заедно с ПКК на своя глава...но не знам има ли смисъл, предвид че пия такива количества....иначе и мен ще ме хване шубето при намаляне...

# 97
Спринг, ти при кой лекар си ?
Моя АГ ми каза също от 9гс,аз обаче първо го изскедвах и се оказа,че не е мръднал нагоре грам въпреки че съм на 2*2 утрогестан. Съответно няма да го намалявам все още, въпреки че АГ каза да намаля въпреки всичко. Но ме е страх и продължавам. Ще го изследвам на 10 дни и като стигне хубави нива тогава ще спирам...

# 98
Това с отпуската си е леко специфично, според фирмата...при мен например не ми дават да прехвърлям повече от 10дни останала стара отпуска на текущата година /като май си е по закон, освен ако не си държавно/ и гледат отпуската да се чисти, за да не се плаща после при напускане. При бременност може и да е друго, защото все ще си я използваш някога....
Това до скоро беше по закон, но сега вече отпадна това ограничение да знаете.
Честно казано не знаех, мерси за информацията, но в случая "каквото шефа каже" при нас е така и отдавна си е измислила срокове за използване на отпуск, само и само да не се трупат...

# 99
Здравейте момичета! Ако може момичетата които не са с първа бременност да ми отговорят. Направих нещо наистина несъзнателно. Мъжа ми и баща ми се мотаеха по двора и аз отидох при тях да обаче видях сливата на комшията,клоните са в нашия двор и ппц ние си я обираме(не знам дали има значение) а и нямат нищо против да си късаме,както и да е. Несъзнателно си откъснах,успях да ги измия и опитам преди мъжа ми да ми каже че ми е набрал. Мисълта ми е води ли се като кражба,нали казват че не е хубаво да се взима така защото на бебето ще му излезне белег там където се допреш

Това си е суеверие, никакви белези няма да има, независимо крала ли си сливата или не:)
Може би някога лакомните бременни са обирали чуждите овошки и градинки, под предлог, че нали са бременни и трябва непременно да хапнат нещо си като им се доще (нали и такова суеверие има). И за да си опазят плодовете/зеленчука - са измисли това, та поне да питат:)

# 100
Yan25, за сега терапията ми се назначава все още от докторката в инвитро клиниката, като при нея ще правя и първата фетална, а след това ще продължа в Токуда при д-р Велева (за сега съм се насочила към нея за раждането, живот и здраве). Но продължавам да се консултирам с моята АГ, при която ходя на профилактика от години и по нейно мнение също е добре вече да намалявам прогестерона, та затова хем искам да го намаля, хем се стресирам да не прокървя отново.
Muffinche, при мен също не го изследваха нито когато имах проблеми, нито сега когато започваме да го намаляваме. Изследванията, които ми назначиха бяха ПКК, витамини и урина. Като цяло инструкцията е ако се появят отново проблеми да се върна на старата терапия 😒

# 101
Аз бях на циклогест 2*1 сега слагам само по едно , докторката ми каза да го спра една седмица преди биохимичния скрининг , в момента съм в началото на 11 г.с но забравих да я питам как д го намаля , през ден ли да слагам и аз се притеснявам като го спра дали всичко ще бъде наред .

# 102
Моя съвет е да го изследвате за всеки случай...

# 103
Излезна ми и БХСто, доки казва, че е супер, да спирам вече фолиевата и да не пия никакви добавки до септември. Записахме час чак за 13.07
При мен доста странно се появи едно леко гадене, в началото нямах, сега изведнъж вечер към 5 6 започвам да го усещам и нямам пауър за нищо. Добре, че мъжа ми поема изцяло къпането и оправянето за лягане на детето, щеше да ми е доста тегаво ако трябваше да се справям без него.
Иначе и аз на суеверия не вярвам изобщо. Като ти се е дояла слива, хапни си Simple Smile

Момичета, споделете от къде да си намеря някакви лекички широки панталони и рокли. Оказа се че нямам подходящи дрехи за пред хора, а и след две седмици сме на море. Само някакви анцузи въртя, дето стават само за домашни и вече като тръгна да излизам се чудя какво да сложа. От предишната бременност имам само клинове за бременни, но не искам нищо, което да ми се допира.

# 104
Yan25, за сега терапията ми се назначава все още от докторката в инвитро клиниката, като при нея ще правя и първата фетална, а след това ще продължа в Токуда при д-р Велева (за сега съм се насочила към нея за раждането, живот и здраве). Но продължавам да се консултирам с моята АГ, при която ходя на профилактика от години и по нейно мнение също е добре вече да намалявам прогестерона, та затова хем искам да го намаля, хем се стресирам да не прокървя отново.
Muffinche, при мен също не го изследваха нито когато имах проблеми, нито сега когато започваме да го намаляваме. Изследванията, които ми назначиха бяха ПКК, витамини и урина. Като цяло инструкцията е ако се появят отново проблеми да се върна на старата терапия 😒
Амии и при мен е същото горе долу значи, само без витамините...преди нямах търпение да спра да пия лекарствата и да слагам циклогеста...сега и мен ме е шубе...ще видим след прегледа...направо много бавно ми тече времето до преглед всеки път...

Общи условия

Активация на акаунт