Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 321
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Не измерих температурата, ама сякаш си ми беше нормална. Сега като си помисля за каквато и да е храна, направо 🤮 . Дано е било това само и не се повтаря пак.

# 361
И аз от време на време настръхвам и ми става студено. Разстройство имах миналата седмица 2-3 пъти.
А снощи усетих нещо като спазми в гениталиите /ако ме разбирате/, сега сутринта пак, имах и бодежи в корема.
И аз почти всяка вечер имам бодежи в корема и леко надолу. Мисля, че е нормално. Все пак доста неща се разместват, наместват, растат, тук-там реагира някое нервче/мускул. Ако не са много силни и отминават бързо, не мисля, че е повод за притеснение.

# 362
Да, така е, но това снощи по-надолу е направо, като изтръпване на
Скрит текст:
срамните устни
.
За сега удържам фронта и не съм пила но шпа или нещо друго.

# 363
Да преди имаше Феминбион 2 ,пих го предишната бременност, но днес ми каза ,че вече го нямало ,видях в няколко аптеки че е изчерпан ,явно е спрян .
Ами с Фемибион 1 доста време беше на по-ниска цена, което означаваше, че изчистват тази партида, след което пуснаха с нова формула и цената се изравни /имаше период да го няма в някой аптеки/, предполагам че правят нещо такова и с 2ката и ще си го пуснат отново, но ние може да не го хванем...

# 364
Да, така е, но това снощи по-надолу е направо, като изтръпване на
Скрит текст:
срамните устни
.
За сега удържам фронта и не съм пила но шпа или нещо друго.

Напълно нормално е, не се притеснявайте. В по-напреднала бременност, може да е по-силно изтръпването.

# 365
Мъфинче, аз взех фемибион 1 на 20лв от новата формула и даже май ще ми останат, че тогава се полакомих на ниската цена, но са годни до декември, явно за това са били намалени.
Някой пие ли Прегнакеър?
Upincloudnine, благодаря ти. 🌸

# 366
Мъфинче, аз взех фемибион 1 на 20лв от новата формула и даже май ще ми останат, че тогава се полакомих на ниската цена, но са годни до декември, явно за това са били намалени.
Някой пие ли Прегнакеър?

Аз не съм ползвала Прегнакеър, но няколко мои приятелки се бяха оплакали, че не им се отразява много добре(повръщаха го)

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 11:17 от axxa

# 367
Някой пие ли Прегнакеър?
Аз съм пила Прегнакеър ама този за "Зачеване"....проблеми не съм имала с него, но приема когато не си и когато си бременна е различно....

# 368
Аз пък някой път усещам нещо странно във влагалището , боцкане и дискомфорт , надявам се да е нормално .

# 369
Аз усещах дискомфорт във влагалището и това боцкане и като щипане...незнам как да го опиша...още от началото на бременността го усещах...казаха ми,че е нормално,взеха ми и секрет за всеки случай...всичко излезе чисто...скоро не съм го усещала...но пък усещам тези резки прерязвания ниско долу...направо като ток ме стрелкат например ако съм седнала и стана...или ако лежа и се завъртя и ме стрелка за секунди....понякога и като кашлям или кихам пак...а понякога и без движение...усещах и много време боцкане в яйчниците..ту в единия...ту в другия...сега усещам и болки в ингвиналните гънки...общо взето бикини зоната ме боли...
Момичета вие следите ли си б12 и витамин Д и пиете ли?
Аз винаги съм с витамин Д на долна граница и от началото на бременността пия по 5 капки вигантол на ден... На б12 му бях вдигнала много добре нивото преди да забременея и не пиех нищо...и онзи ден изследвах и него и гледам и той е паднал на 240...изписаха ми и б12 1000 по 1т под езика на ден.
Другото,което щях да ви питам е някой да има болки в ставите на пръстите на ръцете...от малко повече от седмица имам,особено при свиване на пръстите...не е силна,но е постоянна....в понеделник ще питам АГ...четох някъде,че може от недостиг на калций ...него не съм го изследвала и мисля да го проверя ...на мен и двете АГ не искат да ми изписват витамини за бременни преди 3тия месец...и за сега си карам на неофолик мета,витамин д,витамин б12 и б6 за всеки случай изписан от ендо...

# 370
  • София
#Надежда Х Аз следя витамин Д, B6, B12 и фолиева....само с фолиевата съм ок, другото ми е на долна граница (даже витамин Д доста под долна граница). Пия 2х2 Ultra Vitamin D Vitabiotics, по 1 на ден Natural Factors B6 и Natural Factors B12 1000 mcg. И фолиева киселина, разбира се. Толкова витамини не съм пила никога, но за бебчо всичко ще преживея 🙂

# 371
#Надежда Х Аз следя витамин Д, B6, B12 и фолиева....само с фолиевата съм ок, другото ми е на долна граница (даже витамин Д доста под долна граница). Пия 2х2 Ultra Vitamin D Vitabiotics, по 1 на ден Natural Factors B6 и Natural Factors B12 1000 mcg. И фолиева киселина, разбира се. Толкова витамини не съм пила никога, но за бебчо всичко ще преживея 🙂
И аз пия същите б12 и б6...фолиева си пия неофолик мета по 1т..все още не съм се изследвала за мутации,но за всеки случай ..сега влязох да проверя твоя вит Д хубава доза е 4000iu в 4т...според моя ендо от таблетки не се усвоявало така добре,като от капки...аз преди да забременея пръсках спрея на бетър ю с к2 и когато направих контрола Витамин д ми беше паднало още повече,вместо да се повиши и сега карам на капки ...ти спираш ли витамините,когато правиш контрола...преди да забременея ги спирах за 14 дни и тогава изследвах,но не знам при бременност дали се спират,особено витамин д ,който пада супер бързо

# 372
Аз не спирам витамините, защото са ми във фемибиона заедно с фолиевата.
Моето вит. Д последно беше 32 при реф. 20-50, май е ниско и трябва да започна да пия редовно.
Б12 април ми беше над 500, но сега е паднал на 400 и малко.

# 373
Момичета, намерих страхотна АГ за следене на бременност, и то по каса, единствено иска прегледи на 2 седмици и който ходи при друг ще му стане множко. Иначе е супер обяснителна, проверява много неща, включително кръвоток, разбира от изследвания и тн. За София става дума. Който не си е намерил АГ по каса мога да му я препоръчам. Светлана Златкова

# 374
  • София
И аз пия същите б12 и б6...фолиева си пия неофолик мета по 1т..все още не съм се изследвала за мутации,но за всеки случай ..сега влязох да проверя твоя вит Д хубава доза е 4000iu в 4т...според моя ендо от таблетки не се усвоявало така добре,като от капки...аз преди да забременея пръсках спрея на бетър ю с к2 и когато направих контрола Витамин д ми беше паднало още повече,вместо да се повиши и сега карам на капки ...ти спираш ли витамините,когато правиш контрола...преди да забременея ги спирах за 14 дни и тогава изследвах,но не знам при бременност дали се спират,особено витамин д ,който пада супер бързо
Тепърва ми предстои края на месеца контрола, но със сигурност ще трябва да се спрат за малко. Като ми взимаха кръв изрично питаха дали съм пила добавки последните 10 дни. Ще питам и АГ за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт