Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 147
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Утрогестан приемала ли си? Бебешкия пол знаеш ли го? Питам понеже и двете могат да повлияят на ЧХГ. Има и други фактори много. Ако на ФМ няма притеснения, аз не бих се шашкала. Винаги е хубаво да се търсят няколко мнения, разбира се, ако трябва NIPT или още една ФМ.
Не съм приемала утрогестан...бебето ми казаха че ще е момиченце...на ехографа всичко беше перфектно.
МамаКика пише го отдолу със ситни букви под таблицата с рисковете,ама има по 2 резултата и аз немога да разбера колко трябва да е и колко е моя

# 541
  • София
Писах, писах и го изтрих Simple Smile Относно раждането- аз раждах секцио, но не ми беше драма това. Драмата при мен беше с кърменето - бях се заинатила на всяка цена. Само слушах колко е полезно,  как всеки може да кърми и т.н. Три месеца само на кърма , но беше една борба, притеснения, нерви, обвинения , консултанти по кърменето и не става, и не става.  Много тежко го изживях. В крайна сметка 3 месеца на кърма и след това на адаптирано мляко.  Години по-късно при рутинен преглед разбрах,  че и да искам няма как да имам успех с кърменето Simple Smile
Много се радвам за добрите резултати от ФМ и тестовете. Живи и здрави моята ФМ е на 18.07, а на 19 тест в Геника и вече ми е притеснено. На 20 пък съм при Паскалева на изследване,  понеже пия аспирин протект 100. Утре ще пускам кръвни изследвания. Днес ми излезе микробиологията и е ок.
Аз също съм малко хипохондрик и си пускам изследвания сама Simple Smile За мен всеки праваи това, което го кара да е спокоен , това е най-важното. Не съм усетила още движения и не си спомням предния път в коя седмица съм ги почувствала.
И аз все още не съм съобщила на работа и се чудя, кога да се случи.
Иначе в тези жеги не се чувствам ок, повръщам редовно,  има дни и по няколко пъти. Сурови зеленчуци не ми понасят , а ми се хапват  и повечето плодове. Динята и доматите-  изобщо  Simple Smile
Редовно надничам и чета Simple Smile

# 542
Моя аборт беше естествено раждане. След това много бързо се възстанових. За това бих искала естествено, но по някаква причина ме съмнява да се случи защото таза е много тесен...
Живот и здраве, каквото е такова. Не смятам, че това те прави по-малко майка от другите. Нито пък кърменето.. в една група се бях включила имаше майки,които кърмеха децата до 2.5+ години, което в моята представа е малко прекалено.
Дори смятам, че може би с АМ бебето няма да има толкова колики колкото с кърмата.

Някои има ли наблюдения по този въпрос, които имат други деца?

# 543
Синеочка, коликите са малко до късмет. Синът ми беше до трети месец на кърма- имаше колики. После и на ам си имаше. На близка беше от ден 1 на ам и имаше пак. Просто е до късмет според мен.

Надежда, виж в Щерев. В декемврийската група някой споменаваше, че там има само за Даун и ми се върти в главата, че беше 650лв, което мисля е най-ниска цена за този тип тест. И един непоискан съвет - не се шашкай. Специално Даун е доста ясно различим на ехограф. Щом там докторката не е видяла нищо, не мисля, че има синдром. Стискам палци да сте добре с бебка!

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 21:44 от Bobby_g

# 544
Аз кърмих,дъщеря ми не е имала колики,но в интерес на истината не съм го отдавала досега на кърменето,просто си мисля,че имахме късмет Simple Smile Пък и аз я бебеносех постоянно в ерго раница и коремчето й беше кожа в кожа с мен,не знам дали и това има някакво значение.

[quote author=Sineochka_24 link=topic=1566795.msg46687403#msg46687403 date=1689090930]
Моя аборт беше естествено раждане. След това много бързо се възстанових. За това бих искала естествено, но по някаква причина ме съмнява да се случи защото таза е много тесен...
Живот и здраве, каквото е такова. Не смятам, че това те прави по-малко майка от другите. Нито пък кърменето.. в една група се бях включила имаше майки,които кърмеха децата до 2.5+ години, което в моята представа е малко прекалено.
Дори смятам, че може би с АМ бебето няма да има толкова колики колкото с кърмата.

Някои има ли наблюдения по този въпрос, които имат други деца?
[/quote]

# 545
Здравейте, мами! Аз отдавна не съм се включвала, че това гадене и прилошаване ме побърква.. Исках да попитам вие как сте с нервите и настроенията? Аз снощи успях да чуя бебо вкъщи с фетален доплер и чак се разплаках, а вече съм го чувала 2 пъти при АГ 😁 Но днес имах големо премеждие.. Чакахме с мъжа ми 15 мин на слънце преди Изипей, за да си платя фиша и най - накрая, когато дойде нашият ред, гадната лелка ми каза да чакам отвън, защото дойде инкасото. Помолих я учтиво да ме обслужи, тъй като съм бремнна, вече с подути крака и неиздържаща на жегата, а тя започна да ми крещи.. Толкова се ядосах, че се разтреперих, чак се и разплаках.. и от тогава досега са минали 5 часа, а аз още съм под напрежение и ме тресат нервите.. Пих чай от мента, защото сега нищо друго за успокоение не мога да взимам, тя исках да видя вие как се справяте с подобни ситуации..

# 546
Bobby_g Значи просто късмет е, няма значение кърмено или АМ.Grinning

Nieves85 Сподели за тези ерго раници. Много им се чудя. Удобно ли е, човечето по-удобно ли се чувства? От кой месец е подходяща? Има ли влияние върху крачетата и таза на бебенцето?
Изобщо и каквото друго да споделиш ще ми е в плюс.

Anni1122 да ти кажа и мен ме тресат понякога рака нервите от нищо. Гледам да се разходя и да се занимавам с нещо. Пробвай с някоя дихателна техника. Мен ме успокоява като си поплача. Ама и защо ѝ се впечатляваш на някаква си овцЪ...
Отиваш на друг офис и си свършаш работата, те ще загубят.
Имам си една поговорка "Не се ядосвай за неща, които не можеш да промениш".

# 547
Нашата раница е от 2-рия месец,бебето е в естествена поза,краката са му като на жабче и няма ортопедични проблеми.Много майки носят в слинг,там става и от новородено,но на мен раницата ми е много по-удобна и лесна за употреба.Като я купихме и направо се родих.Закачах си бебето и си вършех всичко из къщи с него,реших си проблема с приспиването и бебето беше супер спокойно.И на разходки излизах от време на време с нея,но основно за вкъщи за успокояване и за приспиване я ползвах,през това време си готвех,миех чинии.Хубавото е,че може да се ползва до 20 кг.Аз я ползвах до 2,5г за приспиване,тежестта при нея се преразпределя равномерно и ако си я сложиш правилно не те боли кръста и не ти тежи,дори и при по-голямо дете.

# 548
Аз бебеносих с раница ергобейби ембрейс и ми беше супер. После минах на Тула Стандарт. Най-добрият вариант е като се роди бебето и стане примерно на месец-2 да идеш да си направиш консултация в някой от магазините (аз лично съм много доволна от Слинготека, Хриси обяснява супер). Там ще можеш да пробваш различни варианти и да прецениш кое е "вашето". Също така може да вземеш под наем за седмица или повече, за да си тестваш и на спокойствие вкъщи. Аз така направих с Тулата. Отидох в магазина, пробвах 3-4 раници, харесах едната и я взех под наем за морето миналото лято. Като се прибрах си купих същата. Страшно ми беше удобна сутрин за разходки по плажа, а и малкият много обичаше. Като проходи често ми я довличаше да иска да се гушкаме. Сега ми липсва това, но тя е с колан през корема и не бих опитала в момента.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 21:45 от Bobby_g

# 549
Оо да и аз препоръчвам раница и слинг за съвсем новородени. Ние се родихме с раницата особено, също като Bobby_g първо наехме и в последствие купихме Tula Free to Grow. Изключително лесно и удобно за приспиване, разходки, чистене, готвене и каквото се сетите, за което ви трябват ръце Grinning Няма рискове за бебето, стига естествено да е сложена правилно, затова е добре да минеш през магазин/консултант. И ортопедът ни беше казал, че поза жабче е най-полезната за бебетата, а кръстчето трябва да е на буквата С.

# 550
Ооо, много ви благодаря за споделеното! Със сигурност ми се иска да пробвам. Особено смятам, че им дава комфорт на близост на човечетата. Със слинг нз дали бих се пуснала, но щом е след 2 месеца. Поза жабче е със свири коленца, нали? Както застават като ги преобуваш?

Моята зълва скоро ще ражда и вчера обсъждахме колички, компелти за изписване и още такива щурории.
Чак ми се прииска да му купя нещо на моя юнак. Grinning
С поредната бременност не пазарувах нищо, но ходих да гледам няколко пъти.

# 551
Хоп и аз в носещите:)
Аз пък си обожавам слинга и до големи носих децата в слинг. После раничка.
Мойте и двете не пожелаха в количка, така че нон стоп носени бебоци.
Тука има във форума тема за бебеносене, много полезна.
Супер важно е да си улучиш твоята носилка, защото пък на мен Тулата (която всимките ми приятелки похвалиха) изобщо не ми пасна, твърдия колан така ми ръбеше на кокалите, че ужас.
Но то има видове 100

А това обаче не помогна за коликите. И двете имаха яко. Но те и секциото обвиняват за колики, та знае ли се.

Много ми е мило като обсъждаме такива неща, защото сякаш става по-реално бебенцето. Аз чакам ФМ след седмица и всимко ми е свито, нон стоп го мисля и ми се гади от страх, че нещо може да не е наред.
После ще ходя при още един лекар, от тук дето ми препоръчахте си избрах.
Значи сега остава да си харесам някой по ЗК, още не съм. Искам само да е яко спокоен човек, да не ме напряга и да няма драма с болничните по-натам, към 5-6 месец мисля да е. Аз ще си ходя на частно така или иначе.

# 552
Еха колко сте изписали, чак се учидих. Но ви изчетох от край до край.

Първо, много ми е мъчно за момичетата, напуснали редиците на групата. Пожелавам им бързо възстановяване и скоро да се включат в нова тема “термин с месец” и този път до край!

Честито и на всички бъдещи тъщи и свекърви! Аз уж съм доста по напред
от вас и още не знам пола на бебо.

Много се радвам на всички с добри резуштати, изследвания, пренатални, бхс и подобни!

Аз също ползвам на Бетър Ю спрейчето за вит Д+К (уж за по-бързо усвояване). Моят АГ също не е от най-обяснителните и пускащи много изследвания, което ме дразни, но не го сменям и не знам защо. Сега за втория триместър се чудя какво да си пусна сама допълнително. Прегнакеър витамини пия и аз, някой по назад беше попитал. Мисля да минавам на варианта с омегата обаче, тъй като не приемам никаква през храната. Въпреки че в пренаталните витамини имам фолиева си приемам и допълнително. Относно покупки, ако разбера пола на следващия преглед - ще съм горе долу 17 седмица, смятам да започвам малко по малко.

За раждането дали секцио или нормално - според мен е най-важно да сме родили здрави бебенца и ние самите да сме спокойни и щастливи, че сме направили най-правилният избор за себе си. Същото мисля и за кърменето - дали ще кърмиш или не (без значение дали е защото нямаш кърма или не искаш поради друга причина) - важното е ти да се чувстваш добре, защото бебетата го усещат. Тази тема ми е много болна, макар и да съм се настроила за естествено раждане и кърмене по възможност, то ако някой покрай мен започне да говори против секциото или АМ и откачам ..

За слинг не мисля, че бих си взела. Страх ме е че може да не го направя правилно самата аз, но за раница съм за.

Нямам търпение да идва края на месеца и да попека тумбака на плажа и да го топна в морето ( реших, че в крайна сметка е най-добре на нашето черноморие)

Съжалявам, че стана толкова дълго

*добавям* много ми е мило какво сънувате и как реагират дечицата ви ❤

# 553
Момичета черпи ли се че ще се става родител,нямам спомен и мен да са ме черпиши като се замисля. Една приятелка пък каза че не трябвало да се честити за бременност! Вие какво мислите ?!

# 554
Момичета черпи ли се че ще се става родител,нямам спомен и мен да са ме черпиши като се замисля. Една приятелка пък каза че не трябвало да се честити за бременност! Вие какво мислите ?!

Не съм черпила, защото още не съм. Ще нагостя всички след като родя. Черпих за здраве няколко пъти, тъй като прокървявах, пък катастрофирах по страшно .. но не и за бебето. Като го родя живо и здраво ще черпя - като невидяла, все едно имам милиони.

Според мен нито се черпи нито се честити (макар че на мен ми честитиха), защото да бъдем честни нищо не е сигурно до последно

Общи условия

Активация на акаунт