Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 46 517
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • в сърцата на децата <3
На тая машина 10-ка ще е още по-зле.

# 106
Ако се гледа видео с голям bitrate и резолюция е нормално да стига 100% потребление на CPU, особено ако е с енкодинг за който няма хардуерно ускорение.
С триене на файлове нищо няма да се промени, спиране на излишни програми, които се стартират автоматично може малко да помогне.
Но за прегряване най-много ще помогне почистване със сгъстен въздух, прахосмукачка и мека четка. Ако не можеш сама дай го на някой сервиз, не би трябвало да е скъпа услугата. За смяна на термопастата може да питаш само ако сервиза е добър, че като им знам персонала на повечето си е риск.
След това можеш да купиш охлаждаща подложка с вентилатори и да го държиш върху нея, когато е натоварен компютъра.
Също така никога не го ползвай върху покривки, одеала и т.н. от където може да се набие с повече прах и мъхчета.

# 107
Кой монитор ще ми препоръчате между тези модели. Клоня към един от двата по-скъпи, не виждам кой знае какви разлики. За работа от вкъщи ми е - важно ми е да е максимално щадящ за очите и да се регулира височината, останалите х-ки съм ги нацъкала също. Заради регулацията на височината изборът се свежда до няколко модела само.
https://ardes.bg/sravni/225285,333700,319266
Търсих и в Емаг, но там го няма този критерий и филтрирането става по-трудно.
Приемам и предложения за друг модел.
П.с. не знам защо съм останала с впечатлението, че Benq са топ марката за монитори и търсих и в тази посока, но нямат регулиращ се.
Благодаря предварително! Flowers Hibiscus

# 108
  • в сърцата на децата <3
Вероятно бъркаш относно марката, принципно Eizo са от най-добрите. Тъй като съм ползвала и Eizo, и няколко други, за мен лично класацията е тази - Eizo и всички останали. Всичките им стойки се регулират във височината, ъгъла, а някои могат и да завъртят монитора на 90 градуса. Ако ти е ок втора ръка - има много прилични, новите са скъпички. И двата варианта си струват всяка стотинка.

# 109
Аз до сега да съм видял 1-2 модела монитори, които не се регулират по-височина. И то всъщност не е до модела, а до стойката, която са сложили в съответната окомплектовка. Виждал съм един и същи модел да идва с различни стойки. Та предполагам, че и да не е написано изрично, почти всички ще имат регулиране по височина.
За щадене на очите в повечето случаи е въпрос на правилни настройки - трябва да се ползва на 100% яркост за да няма примигване. Общо взето всички монитори ползват ШИМ(PWM) за намаляване на яркостта, но на 100% нямат мигане. Можеш и да провериш за специализирани ревюта, в които го мерят това, на някои модели честотата е достатъчно висока за да не пречи и на по-ниска яркост.

# 110
  • в сърцата на децата <3
Тя стойката обикновено може да бъде сменена, но единственият път, в който купувах, по спомени гонеше цената на монитора...

# 111
Здравейте! Идвам с молба да ми препоръчате бюджетни блутут слушалки, които да свържа с телевизора /Самсунг/ и да ползвам удобно най-вече въртейки се в леглото. Обичам да заспивам на включен телевизор, а пък ММ го дразни звука, дори и съвсем намален. Има ли възможност за свързване на два чифта слушалки към един телевизор? Да взема едни и за него Simple Smile , за да не ме тормози пък и той мен.

# 112
  • BG-DE
Да, няма проблем да се свържат два чифта слушалки.

# 113
Здравейте, на дъно ASRock B 85 M 3 може ли да се сложи за системен диск A Data Swordfish M.2 2280 PCle Gen 3 4 SSD?
Благодаря предварително.

# 114
на дъно ASRock B 85 M 3 може ли да се сложи за системен диск A Data Swordfish M.2 2280 PCle Gen 3 4 SSD?
Ами виж какви са им портовете и ще проличи.

# 115
Каква може да бъде причината със слушалки да чувам звука от лаптопа на 18/100, а без - да не чувам добре дори на 100/100?

# 116
Вградения високоговорител се е скапал.

# 117
  • в сърцата на децата <3
Вградения високоговорител се е скапал.
Или по дефолт си е толкова скапан...

# 118
При входящо обаждане под името на контакта се изписваше и телефонния му номер. Сигурно съм натиснала някоя настройка, защото сега вече телефонния номер не ми излиза, без значение кой ми звъни ( тоест не е конкретен абонат да си е скрил номера). Как да го оправя? Телефона е Xiaomi Redmi Note 11 Pro. Благодаря !

# 119
Здравейте.Подариха ми електронен четец. Как да си кача избрани от мен книги? Четох в интернет, но не ми е ясно. Може ли по - разбираемо да ми  обясните, като на лаик?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт