Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 47 390
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Подариха ми електронен четец. Как да си кача избрани от мен книги?
закачаш с кабел за компютър и се вижда както всяка друга папка. В какъв формат са ти книгите?

# 121
  • София
И какъв е модела на четеца
https://www.bg-mamma.com/?topic=1503522.msg46856668#new

# 122
Каква може да е причината при първоначално отваряне на папка/браузър мониторът за секунди да претреперва?
Примерно, отварям си папката за работа и претреперва за секунда, после цъкайки вътре из другите папки няма проблем. Малко ме дразни, а мониторът е нов. Проверих всички кабели, резолюцията си е нагласена, в диспечера на устройствата всички драйвъри са актуализирани. Не знам какво да проверя още, а и много не смея да бутам, че не от всичко разбирам.  С уин 7 съм.

# 123
Каква може да е причината при първоначално отваряне на папка/браузър мониторът за секунди да претреперва?
Ами хардуер или софтуер 😁Направи следния тест: отвори папката, но смали прозореца да не е на целия екран, а го свий до половин екран вляво. Отвори таск мениджъра и му свий прозореца така че да седи в дясната половина на екрана. Затвори само папката за момент и после пак я отвори и кажи дали прозореца на таск мениджъра притрепва заедно с целия екран или не. Ако не притрепва самия таск мениджър значи проблемът е в някоя програмка.

# 124
Благодаря, Eфибуш!
Не претреперва така.
Изобщо, ако отворя папка (или каквото и да е) и тя първоначално не се отваря на цял екран - не трепва, ако е на цял екран - трепва.

# 125
Вярно ли е, че монитор с 144 херца не може да ги "извади" ако видеокартата няма възможност?
С дисплей порт е вързан монитора, първо мислех да не е от кабелите, но чета за картата ...

# 126
Всеки път като отворя лаптопа,излиза някакво приложение на Файърфокс,което ме пита дали ще му разреша да прави промени? Какво да правя?

# 127
Вярно ли е, че монитор с 144 херца не може да ги "извади" ако видеокартата няма възможност?
С дисплей порт е вързан монитора, първо мислех да не е от кабелите, но чета за картата ...
Да.

Всеки път като отворя лаптопа,излиза някакво приложение на Файърфокс,което ме пита дали ще му разреша да прави промени? Какво да правя?
Не ми е излизало такова. Направи скрийншот или снимка.

# 128
Ако се спре vsynk-а ?
Довечера ще пробвам...

# 129
Ако се спре vsynk-а ?
Довечера ще пробвам...
Няма значение.

# 130
Да.

Нямам техническите познания да го направя. Но мисля,че няма нужда от снимка. То е само надпис. Иначе е достоверно,не е някаква шашма или вирус. Казвали са ми да не слагам такива приложения,защото излишно натоварват компютъра.

# 131
https://www.youtube.com/watch?v=V2XfgYPHH8s

Това гледах. И не само.
Мисля че при мен не е от картата, а от настройките.

# 132
Скрит текст:
Да.

Нямам техническите познания да го направя. Но мисля,че няма нужда от снимка. То е само надпис. Иначе е достоверно,не е някаква шашма или вирус. Казвали са ми да не слагам такива приложения,защото излишно натоварват компютъра.
Firefox е браузър да влизаш в сайтове и ти е вече на компютъра. Нова не се инсталира. Може да иска разрешение да промени някоя настройка в компютъра. Няма да навреди, ако разрешиш.

https://www.youtube.com/watch?v=V2XfgYPHH8s

Това гледах. И не само.
Мисля че при мен не е от картата, а от настройките.
Добре. Значи нямаше нужда да питаш, щом знаеш толкова.

# 133
Да, оправих се.

# 134
Здравейте! Имам проблем с телефон Samsung Galaxy A33 5G. Не зная дали при всички телефони Самсунг заснемането на екрана става с движение на перпендикулярно обърната длан от ляво на дясно и всъщност се интересувам дали има и друг начин за скрийншот. Този ми е ужасно неудобен. При движението се случва да ми се измести или преоразмери екрана. Днес бях включила въртене на екрана, за да снимам в по-едър план един текст - абсолютно невъзможно. Скролва текста или ми смъква към настройките...На старата ми Нокия екранна снимка правех просто с дълго натискане на десен бутон и всичко беше точно.
Силно се надявам да има и друг вариант за скрийншот.

Общи условия

Активация на акаунт