Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 46 193
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Проблемът с екрана на лаптопа ми се оправи от само себе си.

# 631
Здравейте,
мигрирам голямо количество информация от един компютър към друг: какъв е правилния начин да прехвърля тези папки - и двата компа са РС. Трябва ли да правя някакъв домашен network или да ползвам кабел за по-сигурно?

Принципно за връзка между устройства ползвам One Drive и icloud (ipone-ipad), но в случая не ми вършат работа, тъй като говорим за доста Gb

благодаря предварително на отзовалите се

# 632
Най-лесно е с външен хард диск - копират се файловете на него, после се слага на новото място и се копират там. Като с флашка. Мрежата е малко по-трудна за настройка.

# 633
А, вярно, имам външен хард диск, но съм изключила за него като вариант
Благодаря!

# 634
Здравейте,
мигрирам голямо количество информация от един компютър към друг: какъв е правилния начин да прехвърля тези папки - и двата компа са РС. Трябва ли да правя някакъв домашен network или да ползвам кабел за по-сигурно?

Принципно за връзка между устройства ползвам One Drive и icloud (ipone-ipad), но в случая не ми вършат работа, тъй като говорим за доста Gb

благодаря предварително на отзовалите се
Аз бих вързала стария харддиск като втори в новия компютър и ще ги премятам от диск в диск директно.

# 635
Здравейте,
искам да попитам от няколко дни в абв пощата като я отворя независимо къде кликам ми зарежда в нова страница сайт на Гарниер.
Почти по същото време изтеглих на лаптопа Енидеск, дали от там нещо ми се прикачи.
Когато отварям абв на служебния ми компютър го няма този проблем.
Имам Адблок на лаптопа, какво друго мога да направя?
Благодаря!

# 636
  • IC 1101,Abell 2029
Да си провериш лаптопа за "гадини".Аз обикновено го правя с Eset Online Scanner.

# 637
Да си провериш лаптопа за "гадини".Аз обикновено го правя с Eset Online Scanner.
Благодаря!

# 638
  • Враца
И аз с въпрос за електронна поща.
От няколко месеца ми дава съобщение, че хранилището на Гугъл ми е пълно и няма да получавам имейли. Предлага ми да си купя пространство с абонамент, но аз не искам, освен ако не е наистина краен случай.
Та да попътам- възможно ли е системата да ме лъже, за да си рекламира продажбата на памет?
Ще кажа защо имам такова съмнение- на доста пъти след като получих съобщението разчиствах- махнах снимки, махнах разни големи файлове, неизползвани файлове също. В един от дните изтрих над половината си поща- от 2010г. насам, оставих някъде 4-5 години, а задните съобщения ги изтрих. Махнах всичко от кошчето и Спам.
Ами, ефектът е твърде краткотраен. Ако съм изтрила 5 000 съобщения, то получавайки 10 съобщения не може да е същото.
Нещо ме съмнява, но пък не смея да рискувам, защото пощата ми е служебна и ако не получа някой имейл, може да стане голям фал.
Посъветвайте ми как да постъпя.
За gmail става въпрос.

# 639
  • There I was on a July morning
Според мен, паметта Ви е запълнена, колкото % показва. Иначе те си рекламират допълнително хранилище срещу заплащане, при мен също излиза, а кутията ми е запълнена само няколко процента. За Gmail пиша.
В предишната ми работа имах същият проблем като Вас, но пощата беше в abv и наистина беше запълнена, та периодично триех някои файлове.

# 640
Не лъжат. Като е служебна пощата искай от шефа да ти купят още пространство, не е толкова скъпо, а фирмените акаунти мога да споделят пространството между потребителите.
Иначе самите имейли заемат много малко място, трябва да триеш снимки, видео и файлове. През Google Drive може да видиш кое заема най-много място.

# 641
  • Враца
Не лъжат. Като е служебна пощата искай от шефа да ти купят още пространство, не е толкова скъпо, а фирмените акаунти мога да споделят пространството между потребителите.
Иначе самите имейли заемат много малко място, трябва да триеш снимки, видео и файлове. През Google Drive може да видиш кое заема най-много място.

Аз съм шефът Grinning (свободна професия).

Мерси за отговорите!

# 642
Ами като си шефът - инвестирай. За 4 лева на месец взимаш 100GB, а безплатните са само 15. За 21 лева - 2TB.
Като ти е критично за бизнеса, за 4 лева ли ще се циганиш...

# 643
  • софия

Аз съм шефът Grinning (свободна професия).

Мерси за отговорите!
В Гугъл Уан можеш да видиш кое заема най-голямо място. Внимавай със синхронизираните снимки, ако имаш такива.

# 644
  • Враца
Да, "циганя" се, защото реално тия 15 гигабайта ми стигаха добре 15 години. На мен реално не ми трябват 100, независимо дали за 1 лев на месец, или за 20 стотинки.
А и не зная какво става, ако в един момент прекратя абонамента. Ще си загубя файловете?
Послушах ви за сериозността на положението и с малко игра си прехвърлих най-обемните клипове на един външен хард- диск, съответно ги изтрих от гугъл-диск. Спасих над 1 гигабайт, като имам време ще прехвърлям още, че изглежда става само един по един, няма опция да се прехвърлят общо.
Мерси отново на всички!

Общи условия

Активация на акаунт