През 1944-1945 година Русе е бил около 45 000 жители, а 80-те години беше трети по големина с 200 000 жители. След последното преброяване се оказа, че се е стопил до около 130 000.
Ако не опита, може и цял живот да повтаря "Ах, защо не се омъжих за Пиша Хуфнагел".
ако ли не, ще знаеш че си опитала и София винаги ще те чака обратно.
Плажът ми е на няма и 5 мин пред вратата, има дворци, уникална красота, уредено е, но манталитетът на селянина не може да се скрие. Да, дори тук в Германия. Манталитетът на човек от населено място с под 300 000 души за мен е ,,не, мерси". Също така и тук няма достатъчно лекари. Другата седмица ще пътувам 2 часа, за да ми прегледат очите в специална клиника. Просто ми иде да се гръмна. За клюките и това, че развих страх какво ще си помислят за мен ако направя това и онова в ежедневието, не ми се говори. Предпочитам да не познавам съседите си (толкова добре), да потъвам в анонимност през деня, а не да поздравявам 20 човека само за една 30 минутна разходка. Предпочитам всичко в големия град и нямам търпение да се преместим в следващите 2-3 години. Радвам се, че има тази тема, за да се оплача някъде, защото не помага да мрънкам на мъжа ми толкова често.