Милано и северна Италия - тема 16

• 52 660
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • Milano
От днес Милано има своят официален City pass - YESMILANO CITY PASS - дигитален (апликация).

Бива 2 вида - стандартен и "ALL INCLUSIVE".

Три дни безплатен транспорт, Дуомо + 7 музея в първият вариант (60 евро); 14 музея във вторият (90 евро).

Подробности тук:

https://citypass.yesmilano.it/it[video][/video]

# 256
  • София
Малко снимки...
Милано:

Комо:

# 257
От днес Милано има своят официален City pass - YESMILANO CITY PASS - дигитален (апликация).

Бива 2 вида - стандартен и "ALL INCLUSIVE".

Три дни безплатен транспорт, Дуомо + 7 музея в първият вариант (60 евро); 14 музея във вторият (90 евро).

Подробности тук:

https://citypass.yesmilano.it/it[video][/video]

Дали си заслужава за 2 дни?

Edit:
Взех малкия пакет. Пише, че има още една забележителност по избор и ми се иска да видя операта, но не знам как става този избор...

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 04:23 от Prime

# 258

Комо. Крайбрежната улица и целият площад Кавур са под водата. На горната снимка младежите карат колела на една стеничка, която всъщност е около 1 метър висока и отсам има тротоар и улица, аз снимам от едни стълби на отсрещния тротоар.

Покачването на нивото на водата през последните дни
Скрит текст:

В някои региони наводненията са бедствени и има жертви.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 21:00 от Barbabeau

# 259
  • In transit
Да, гледах тази вечер за наводненията. Много неприятно. Sad
Утре дават и насам да идва бурята с валежи.

# 260
Здравейте,
Приключи и нашата тридневна екскурзия. Ще гледам да съм кратка.
Имахме два дни в Милано и един в Бергамо. В Милано случихме на хубаво време, точно преди големите дъждове. Сити пас-а е много удобно нещо (въпреки, че ние се прецакахме, като трябваше да си платим входа за дуомото) Тридневен билет за градския транспорт и билети за няколко забележителности без да се чака по опашки.
В Бергамо ни валя цял ден и въпреки, че това не ни спря, не можахме да се насладим на гледките от високо...
Билета за рейса важи и за двата фуникуляра, ако го ползвате в рамките на 75мин.
В Бергамо ходихме в природонаучния музей и аквариума.
Вместо снимки ви споделям това кратко видео https://vm.tiktok.com/ZGJoBDa8Q/

# 261
  • Milano
Би ли разказала по-подробно за паса, тъй като вероятно си първата в темата, която го е ползвала.
След като го активираш, какво следва?
Влизаш директно или трябва билет за всяка забележителност?
Защо сте платили входа за Дуомо, след като би трябвало да е включен?
Благодаря!

# 262
Като платиш ти пращат имейл с QR код и парола. Сваляш приложението и въвеждаш същия имейл и паролата и вече имаш Сити пас. В метрото отиваш на машината за билети (в приложението има инструкция стъпка по стъпка) въвежда се един код и машината дава билета валиден за три дни. После само се чекира на всяко ползване.
За музеите е още по-лесно. Избираш музей от приложението. Избираш дата и автоматично получаваш билет с QR код. Не се редиш на опашки за билети.
Когато отидохме до Дуомо на 01.11. И опитахме да резервираме билет, приложението изписваше error. После видяхме, че пише, че днес не може да бъде посетен този обект. Сигурно заради празника 🤷
Италианците  гледат странно като ги питаш какво става. Още не са научили за Сити паса.

# 263
Здравейте, планираме да отидем за 3 дни края на януари до Милано ще кацнем на летището в Бергамо, предложете семейни хотели от които се доволни Simple Smile Ще сме двама възрастни и две деца на 17г. и на 10г. И тези от вас, които са кацали на Бергамо как се предвижвате до Милано?Благодаря ви предварително!

# 264
  • София
Здравейте! Предстои ми пътуване на 17 ноември, затова отворих линка със стачките и виждам, че точно на тази дата има национална стачка в Италия. Бих искала да попитам, ако някой знае, дали обхваща и летищата, както и транспорта от тях към града, защото не са ми отменили полета и се притеснявам да не го направят в последния момент? Предварително благодаря!

# 265
  • In transit
veka, пише, че обхваща и полетите за 24 часа (INTERA GIORNATA: AEREO 00.01-24.00), но дали ще засегне твоя, може би трябва да попиташ превозвача си.

# 266
julieta23,  с влак до Милано от гарата в Бергамо е много удобно. Ние ползваме апартаменти от букинг или airbnb.

# 267
Здравейте, планираме да отидем за 3 дни края на януари до Милано ще кацнем на летището в Бергамо, предложете семейни хотели от които се доволни Simple Smile Ще сме двама възрастни и две деца на 17г. и на 10г. И тези от вас, които са кацали на Бергамо как се предвижвате до Милано?Благодаря ви предварително!

https://www.booking.com/hotel/it/academia-resort.bg.html?aid=152 … ucfs=1&#hotelTmpl

Academia Resort
 48 Via San Tomaso, 24121 Бергамо, Италия

Тук бяхме и сме доволни. Не знам защо не ми излиза линка на  хотела, затова добавих името.
До Милано пътувахме с влак, като си закупихме карти "Аз пътувам на всякъде в Ломбардия". Виж какво включва.

# 268
Благодаря ви сърдечно, че се включихте с отговори Simple Smile много ми е полезно ❤

# 269
Здравейте отново Simple Smile Питах да ми предложите хотел в Бергамо, но сега решихме да търсим хотел в Милано, може ли да ми предложите хотел от който сте доволни?Благодаря ви Simple Smile Прекрасна неделя на всички!

Общи условия

Активация на акаунт