Милано и северна Италия - тема 16

• 52 581
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • In transit
Барба, благодаря ти, че сподели. Това с бароло, ще го уважа. Много харесвам "пияни" сирена. От трентинските имаше едно такова и капитал също съм яла. Уникални са.

# 106
  • Berlin
Благодаря! Ще се възползвам от предложенията.🙏

# 107
Здравейте, включвам се с няколко въпроса - имате ли информация и препоръки за хотели/апарт-хотели, които предлагат стаи с 3 легла в Милано? И втори въпрос - някой с опит с колите под наем в района? Бях чела, че е много рисковано да се наеме кола, защото много често намирали оправдание фирмите да не върнат депозита или част от него.
И последен въпрос, препоръка за хотел до летището в Бергамо?
 Благодаря на отзовалите се! Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 19:54 от Blue`Sky

# 108
  • Варна
Здравейте, в края на другата седмица пътуваме за Ла Специя: на 11 август и връщане вечерта на 15(самолет до Бергамо и влак от Милано). Пиша датите, ако има нещо специфично покрай тях освен огромния туристопоток. Чета усилено за района, но все пак моля да ми споделите какво в упоменатите дестинации препоръчвате като красиви градини, места с гледки, места за хранене, храна, напитки. Т.е. какво не бива да пропускаме и какво ви е впечатлило вас лично(иначе чета трескаво пътеписи и ровя с търсачката). Ще бъда благодарна за всякакви съвети. Ден на пристигане(след 15-16 часа): или разходка в Ла Специя, или с влак до Монтеросо за плаж и разходка(за да останат по-малко селца в деня за тях). Първи пълен ден: с автобус до Леричи, разходка там, ферибот до Порто Венере и от там прибиране с автобус до Ла Специя. Заслужава ли си разходка до островите до Порто Венере и дали ще имаме време? Втори пълен ден: Чинкуе Тере: на отиване с ферибот до Монтеросо или Вернаца(ако не сме посетили при пристигане Монтеросо или и да сме отишли се чудя струва ли си пак да отидем до там заради повече гледки от водата с ферибота) и после с влакове посещение на всички селца. Приемам препоръки за последователност, ако има значение(или ще са в реда по картата до завръщане). Последен пълен ден: с влак до Рапало, бърза разходка, ферибот в посока Портофино(чудим се да отидем ли до последна спирка абатството в Сан Фрутозо с цел максимално време разходка по вода, кратък престой там) и после в този ред с ферибота: Портофино 3-4 часа престой, Санта Маргерита Лигуре разходка из града и в градините на villa Dorazzo(те са до 19 часа, 1 час достатъчен ли е за тях се чудя) и залез, прибиране с влак. В деня за прибиране може би ще е разходка из Бергамо, не сме били там. Благодаря предварително на всички, които се включат със съвети! Надявам се да се включа после с разказ и снимки.
П. С. Някой да се е качвал на лифта в Рапало? Ако може да ме ориентирате за необходимото време за там.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 16:43 от Priqtelka

# 109
  • Anywhere
@Blue'sky Ние с дъщеря ми бяхме преди 10 дни в
UNAWAY Hotel & Residence Contessa Jolanda Milano
 https://g.co/kgs/8uN281
Стаята беше всъщност апартамент с кухненски бокс, хол и спалня. В хола има разтегателен диван. Разположен е на 2 спирки с метрото от Централна гара и на 5 от Дуомо. Беше превъзходен за цена от 100Е на вечер с включена закуска.
За метрото си купихме 24ч карти на цена от 7.60Е, с неограничен брой пътувания
Много ни хареса Милано, много Simple Smile
Две вечери спахме в Местре и разгледахме Венеция. После взехме регионален влак до Милано. За него обаче съжалявам, трябваше по-рано да си купя билети за влак стрела. Този беше бавен и претъпкан Sad

Ако искате снимки на стаята пишете на ЛС.

# 110
  • София
Здравейте, имам нужда от съвет по повод на два въпроса, свързани с Бергамо, също един, два за Комо Simple Smile
1. Кацаме в Bergamo в 00,55 часа - две семейства с едно дете сме. Моля за препоръка за рент-а-кар, който е коректен и връща депозита без проблеми. Дали в 1 ч след полунощ има отворени рент-а кар-и?
2. Препоръчайте хотели или приятни апартаменти за спане, където да може да спрем и да ни чекират толкова късно.

На Комо ще имаме два пълни дни, какво препоръчвате да се види за този срок, коя фирма за boat tours?
Ще спимр надявам се,  в приятен апартамент в Laglio.

Дали ще имаме достатъчно време да отидем до Гарда или за тези 2 дни да обиколим различни места на Комо?

Предния път бяхме за няколко часа, посетихме къщата, в която е живял П. Славейков, направихме и тур по езерото с корабче и много, много ни хареса.

Много благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 16:29 от Енита

# 111
  • In transit
Енита, не видях работно време, но може да видите в сайтовете на фирмите дали някоя работи до толкова късно (малко ме съмнява, но все пак...) https://www.milanbergamoairport.it/en/car-rental/

За 2 дни може да разгледате малко от Гарда (езерото). Като предложение за по-близко езеро ви давам Изео. Има автобуси от автогарата на Бергамо и може да го разгледате цялото за два дни + обиколка с корабчета, например. Ако ви интересува, ще пиша кои градчета си струват.

# 112
  • Milano
Много вандалски прояви напоследък по монументите.
Първо статуята на В.Емануеле ||, а онази вечер и Галерията.

Поздрави от морето!

# 113
  • София
Здравейте, имам нужда от съвет по повод на два въпроса, свързани с Бергамо, също един, два за Комо Simple Smile
1. Кацаме в Bergamo в 00,55 часа - две семейства с едно дете сме. Моля за препоръка за рент-а-кар, който е коректен и връща депозита без проблеми. Дали в 1 ч след полунощ има отворени рент-а кар-и?
2. Препоръчайте хотели или приятни апартаменти за спане, където да може да спрем и да ни чекират толкова късно.

На Комо ще имаме два пълни дни, какво препоръчвате да се види за този срок, коя фирма за boat tours?
Ще спимр надявам се,  в приятен апартамент в Laglio.

Дали ще имаме достатъчно време да отидем до Гарда или за тези 2 дни да обиколим различни места на Комо?

Предния път бяхме за няколко часа, посетихме къщата, в която е живял П. Славейков, направихме и тур по езерото с корабче и много, много ни хареса.

Много благодаря предварително!

Да си побутна въпроса, че е лято и май повечето почивате Simple Smile

# 114
  • До морето
Аз резервирах рент-а-кар през букинг. Дадоха ми по-добра цена. Всичко беше наред, вчера се върнахме, сега остава да си получим депозита. Някой знае ли долу-горе след колко време го връщат?

# 115
За Италия резервирам през Doyouitaly, най-добрите цени дава.
Срещу такса Out of hours 100-тина Е почти всеки ще си отвори офиса.
В Бергамо от Europcar сме вземали кола, бяха коректни.

# 116
Понеже виждам, че в тази тема пишат и дами, които живеят в Италия, ще питам тук. Случайно дали знаете магазинът на Икеа IKEA Milano Albricci Planning Studio дали е затворен само за летните месеци и по принцип дали в него се предлага целия асортимент или е малък магазин?

# 117
Магазинът е малък - пише 800 кв.м.
Преди 2 седмици е работел, сега защо не работи не знам.
То не е точно магазин, а консултантски център. В сайта на икеа пише, че се записва час за консултация и планиране. За кухни пише, че записания час продължава 45 мин - изготвяне на оферта и консултиране.

# 118
Благодаря ти, marina! Значи няма да ни свърши работа, дори да работи. А може ли да препоръчате магазини/верига за спално бельо, хавлии, завивки. Ако е в района на Navigli, най-добре.

# 119
  • Milano
В района на Каналите може да погледнете в магазина на Coin (piazzale Cantore, 12) на долния етаж.
Zucchi e Bassetti - corso Genova 20, Gabel - c.so Genova 15.
Това вече са магазини на съответните марки.
Gabel има и на c.so San Gottardo 21.
Може да погледнете също и в магазина на Kasanova - C.so San Gottardo, 8
OVS - c.so San Gottardo 29/31
Обикновено в  Ovs и Kasanova има, но в някои магазини няма (напр.на via Dante), така че проверете.
Sogni d'oro - Ripa di Porta Ticinese, 97 - магазин за спално бельо.

П.п. първо бих погледнала в Коин.😉

Общи условия

Активация на акаунт