Милано и северна Италия - тема 16

• 52 226
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Дидка,  кога пътувате?

# 421
  • София
На 04.02. Времето малко студеничко го дават, но стига да не вали сме ОК. Предвидила съм дебелите якета. Simple Smile

# 422
Студът там не се усеща заради емоциите.
Пожелавам ви прекрасно време без мъгли.

# 423
И не забравяйте, че в Бергамо точно срещу летището е най-големият мол в Европа (над 100000 кв.м). Ако се чудите какво да правите на летището можете в мола да убиете доста време и пари. Още не съм го посещавал но март месец като пътувам натам със сигурност ще го посетя.

# 424
И не забравяйте, че в Бергамо точно срещу летището е най-големият мол в Европа (над 100000 кв.м). Ако се чудите какво да правите на летището можете в мола да убиете доста време и пари. Още не съм го посещавал но март месец като пътувам натам със сигурност ще го посетя.
Чак пък да забравим ... Laughing
Зачудих се защо го препоръчвате, а то защото не сте го посещавал. Аз не бих го препоръчала, била съм в него 2-3 пъти и всеки път съжалявах.

# 425
Моето миланско приключение започва!На летището сме,чакаме си полета.

# 426
Искам да попитам някой знае ли защо в сайта на Тренииталия не мога да видя цените за отиване и връщане в един ден 🤔

# 427
  • Milano
Изместили ли сте линията на "отиване и връщане"?

След което трябва да кликнете на поне един от часовете при отиване, за да ви се покаже отдолу "връщане":

# 428
Ииии...Нашето слънчево Милано и околности приключи благополучно.
Летяхме с уиз ер, точни и навременни.
До Милано се придвижихме с шатъл и оттам с влак до Варенна.
Варенна и Беладжио са прекрасни малки градчета. Корабчета има на всеки час.
В събота бяхме в Милано, а в неделя в Бергамо.
Насладихме се на вкусната храна, италианската магия, шопинга и безвремието.
Нямаше тълпи и туристи, много слънце, абе...приказка.
Според вас подходящо ли е сега февруари да се посети Комо ? Има ли поне малко зеленина?

# 429
Миналата година не видях зеленина в Комо такава, каквато си представяте.

# 430
Относно Комо бях леко притеснена, но беше разкошно. Ярко слънце, безоблачно небе и Алпите със заснежените върхове. Разходихме се във Варенна,  взехме корабче до Беладжио.
Има много хубав хотел с ресторант на два етажа точно над езерото с остъклена тераса. Приготвят пастата пред теб, невероятно вкусно, няма хора....Много зависи какво време ще улучите.

# 431
Комо-езерото е заобиколено предимно от широколистни гори по склоновете, съответно зимата листата падат. Има зеленина в частните градини, които се поддържат от градинари и се садят по-разнообразни растения и много от тях са вечнозелени. По високите части се вижда сняг.
Комо-градът, в историческата средновековна част е каменен град. Не е построен със зелени площи изначално. Simple Smile Като повечето стари градове в Италия. Обикновено красивите исторически градини, които посещавате, са към някоя вила, имение, замък, но не и исторически публична част от града.

# 432
Здравейте, може ли да предположите за месец март какво   е времето и става ли разходки в Милано? Благодаря.

# 433
Здравейте, може ли да предположите за месец март какво   е времето и става ли разходки в Милано? Благодаря.

Има си синопници за тази работа, както и гугъл.
За разходки става всяко време. Зависи си от хората.

# 434
2 пъти съм ходила в края на март до Милано и двата пъти бях със зимно палто. Не валя, но не беше и топло. Това не ми е попречило да се насладя на града, просто не очаквайте топло време.

Общи условия

Активация на акаунт