Прага - тема 3

• 25 769
  • 324
  •   1
Отговори
# 315
  • София
И ние сме набелязали Дрезден като едно от
местата, които искаме да посетим. Там е Стъклената
фабрика на Фолксваген. Дрезден действително е
много по-обозрим за един ден, спрямо Виена.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 18:56 от Sophia L.

# 316
Здравейте,плануваме със съпруга ми да посетим Прага за две нощувки на 17-19.12.
Полета ни е в 6.30 сутринта от София,според часовата разлика ще сме в 7.30 в Прага,имаме трансфер до хотела,но настаняването ни е от 14.00.
Запазваме през Букинг,знаете ли дали има опция срещу заплащане да се настаним по рано?На нас не ни пречи и да тръгнем да се разхождаме и да се върнем в 14.00 часа в хотела,ще пътуваме само с ръчен багаж.
Предполагам,че по това време на годината ще е доста студено и предимство са коледните базари.Но понеже още не сме запазили(на крачка сме)се чудим дали е подходящо време за посещение на Прага или по-добре пролет или лято?Ще се придвижваме предимно пеша(така мислим),ние не отиваме толкова за много забележителности,колкото да се откъснем за малко от ежедневие и деца,просто да разпуснем.Така,че няма да гоним забележителности,колкото успеем толкова.Ще се радвам на мнения за този период от годината.Благодаря предварително!

# 317
  • София
Дали има такава опция зависи само от хотела - някои могат да предлагат платено, други да предлагат безплатно при възможност, трети дори да нямат работеща рецепция преди официалния час за настаняване. Трябва да се свържеш с тях.
Само с ръчен багаж ( малка раница на гърба ) дори и не бих губил време да ходя до хотела и направо бих тръгнал на разходката. В горещините пречи донякъде, защото запотява , но декември го няма и това неудобство.
За мен няма неподходящо време за посещение на Прага.

# 318
  • До моста на реката
Здравейте! Според вас кое си заслужава повече за еднодневна разходка от Прага през декември - Пилзен или Карлови вари?

# 319
Никое. Да си стоите в Прага. Мръква в 3 часа, а и двете места са на около 2 часа път в посока, та ще е ГПДВ.

# 320
  • София
Здравейте! Според вас кое си заслужава повече за еднодневна разходка от Прага през декември - Пилзен или Карлови вари?
Карлови вари е значително по-популярен, но малко бабешки. В Пилзен няма кой знае какво освен огромен и красив площад.
И в двата града съм бил по два пъти досега. И ако по някаква причина трябва да избера къде да се върна, за мен ще е Пилзен, но за повечето хора ще е Карлови вари.

# 321
  • София
Вчера бяхме в Пилзен. Ок е като разстояние, около час в посока. Има малък Коледен базар на центъра.Ние специално ходихме заради пивоварната, взехме си тур с дегустация и много се забавлявахме.

# 322
Аз няколко месеца живях в Прага поради командировка. Освен самата Прага видях и Дрезден и честно казано той ме разочарова и сега ми се иска повече да бях обикаля сред Чехия.

Такива красиви градчета и замъци имат. Но може би ако отида пак бих наела автомобил, защото с обществен транспорт не е много удобно да се обикаля, а много хубави градчета са доста малки и се губи смисъла да се бие път само заради един красив замък или градски площад, като може човек да разгледа няколко такива.

Наред със споменатите около Пилзен съм си набелязала ако се върна да зърна Horsovsky tyn, Klatovy, Stribro - тези са малки и недалеч от Пилзен, но без кола не виждам как ще може да се видят. В Стрибро ще е само заради приказно изглеждащото кметство, моста (единственият мост с кула в страната, освен Карловия в Прага) и църквата Вси Светии, например.

Но да, сега не е сезонът за много обикаляне. Пролетта и лятото е по-добре.

# 323
  • Варна
Здравейте, ще сме в Прага в средата на декември. Каква е вероятността да има сняг? Имаме 1 ден предварително организиран и още ден и половина свободна програма. Има ли шанс да гледаме нещо на открито освен базара? Или отсега да се ориентираме към музеи? Благодаря

# 324
  • София
Ние бяхме през януари на минус 12 градуса, но това не ни спря. Ходихме до замъка Карлщайн Simple Smile 30 минути с влака и после 1 км пеш до самия замък. Въпрос на желание.

Общи условия

Активация на акаунт