Прага - тема 3

• 29 384
  • 366
  •   1
Отговори
# 225
Да в Будапеща и ако го съчетаете и там 2- 3 нощувки е прекрасно, защото и там има много какво да се разгледа.

# 226
  • София
Пътували сме директно до Прага, но с двама шофьори и беше доста дълго дори за нас, като ние пътуваме много и не спираме за почивки. По удачен вариант е с междинна нощувка. Вторият  път нощувахме до Бърно и  бяхме още един ден там, за да го разгледаме. По-близки до нас опции са Будапеща или около Братислава-Виена.

# 227
  • София
Здравейте
При резервация на  хотел през букинг в Прага искали ли са ви регистрация в полицията

# 228
  • София
Настаняването на туристи принципно изисква регистрационен елемент, не само в Прага и не само през booking.
Нормална и стандартна ситуация.

# 229
Здравейте,
За два пълни дни в Прага колко крони трябва да  имаме в брой, доколкото  разбирам,  почти навсякъде може да се плаща с карта Revolut  без такси?

# 230
  • Някъде по Дунава
Зависи какво искате да посетите, къде ще се храните. Навсякъде може с карта. Билет за музей е около 300-400 крони, толкова е и 72 часов билет за градския транспорт, едно ястие в ресторант също. Магнитите са около 30-50 крони, бирата в супермаркетите е 20-30 крони, по заведенията 60. Прословутите козуначени коминчета са към 150, но зависи с какви добавки ги поръчате.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 23:32 от Guinness

# 231
Здравейте, записвам се с пътуване до Прага септември. Започвам да чета предни теми и нареждам забележителности. Опитвам се да купя от сега билети за Храд, но не ми дава възможност за почти целия септември. Някой има ли представа събитие ли ще има затворен ли ще е, какво се случва?

# 232
  • Някъде по Дунава
Пробвайте от този сайт https://www.getyourguide.com/bg-bg/prague-l10/lobkowicz-palace-a … 025-09-10&_pc=1,1
Аз лично не съм супер очарована от замъка. Най - много ме впечатли катедралата Св. Вит.
Хубаво е вътре в резиденцията на президента (на територията на замъка е), но там рядко пускат, не знам на какъв принцип и е безплатно. Ние случайно се озовахме пред замъка една събота след обяд, връщайки се от Страхов и Лорета и видяхме дълга опашка.
 Тогава беше замъка с безплатен вход, пускаха и в тази част на замък, където е президента.

# 233
Не съм фен на Уиз Еър, но новината не е за пропускане: за пръв път ще има редовен нискотарифен полет от София до Прага.
Започват на 27 октомври т.г.

# 234
  • В градината...
А от Букурещ дали ще има такъв?

# 235
  • София
Не съм фен на Уиз Еър, но новината не е за пропускане: за пръв път ще има редовен нискотарифен полет от София до Прага.
Започват на 27 октомври т.г.

О, това е чудесна новина. Дано имат добри оферти.

# 236
Имат Simple Smile
И вече съм на клик от финализиране на полупката.

# 237
Аз още страдам, че Уиз спряха Варна - Прага.
Че и с удобни часове бяха полетите.

# 238
Вдигнаха се лвко цените. Полета от София е много ранен.

# 239
  • София
Здравейте! Току що купих билети до Прага от София с Wizz - от днес са ги пуснали Simple Smile Много им се зарадвах!!! Ходих в Прага преди доста години и нямам търпение да се върна отново Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт