Прага - тема 3

• 29 380
  • 366
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Току що купих билети до Прага от София с Wizz - от днес са ги пуснали Simple Smile Много им се зарадвах!!! Ходих в Прага преди доста години и нямам търпение да се върна отново Simple Smile

Цяла Чехия е прекрасна! Отидете и до Карлови вари (евтино и удобно е с RegioJet). Няма да съжалявате!

# 241
Колко дни са необходими за Прага?

# 242
И аз вече съм с билети. 🙂
Как намирате идеята за еднодневно посещение на Дрезде?!
С влак ими автобус е по-добре. Всякакви препоръки и отзиви ще са ми от полза.
Благодаря!

# 243
  • София
И аз вече съм с билети. 🙂
Как намирате идеята за еднодневно посещение на Дрезде?!
С влак ими автобус е по-добре. Всякакви препоръки и отзиви ще са ми от полза.
Благодаря!
ние правихме еднодневно посещение на Дрезден, но с преспиване. Пътувахме с автобус до  Дрезден с Ragiojet . Два часа е пътя. Тръгнахме сутринта в 8.30 от Прага и в 10.30 бяхме в Дрезден. В 11 часа се бяхме вече настанили в хотела. На другия ден в 11.30 часа тръгнахме обратно за Прага. В 13.30 бяхме там. А в 14.40 хванахме влака за Братислава. Така с преспиването имахме възможност спокойно да разгледаме Дрезден.

# 244
Ако имам всичко 3-4 дни за Прага, не бих си губила изобщо времето с Дрезден. OK е за посещение, ако сте изръшкали всичко там.

# 245
  • София
Ако имам всичко 3-4 дни за Прага, не бих си губила изобщо времето с Дрезден. OK е за посещение, ако сте изръшкали всичко там.
ние бяхме 8 дни в Прага, затова и последния ден решихме да бъдем в Дрезден преди прибирането ни в България.

# 246
Така бива, ама има хора отиват за 3 дни и нищо невидели от Прага, тръгват на екскурзии. А то Прага е несравнимо по-интересна и красива от Дрезден, пък и от всичко наоколо в Чехия.

# 247
С удоволствие бих се върнала и трети път. Сигурно коледните им базари са невероятни. Ние само септември сме я посещавали, но сърцето си оставих в Прага. Почти съм сигурна, че и Париж няма така да ме грабне.

# 248
Много харесваме Прага. Според мен 3-4 дни са достатъчни. С директния полет на Уиз ер взех да се замислям.

# 249
Имаме достатъчно дни, все още обмислям за Дрезден (леко ме разколебахте). Може да оставя така нещата и да решим на място за еднодневно пътуване. Благодаря на всички за отзивчивостта.
Запазих този хотел:
https://www.booking.com/Share-yNNFeO
От летишето до хотелаще букна транспорт. Около 50-60 лв. е транфера. Излезе малка отстъпка след резервацията на хотела, ще изполвам и кредити. Ще имам и за обратен трансфер.

# 250
"Нерудова" е любимата ми улица в Прага, и въобще това е най-красивият район в историческата част. Страхотен избор. Само имайте предвид, че е баир голям.

# 251
Загледах и този. Кой, бихте препоръчали?!
https://www.booking.com/Share-a3elX7J

# 252
Ами вторият е точно под Карлови мост, това е най-туристическото място в Прага. Постоянно ще минава поток хора под прозорците ви. Но пък е много централно.
Иначе и той е много хубав, на мен дори повече ми харесва (въпреки че е значително по-евтин).

# 253
Благодаря, Параход! 🌹
За втория пишат, че е на централна локация, но същевременно в тиха улица.
Ще букна и него, имат и двата безплатна анулация. Simple Smile

# 254
То не е улица точно, това е пешеходна зона, на остров Кампа. Сега ще ти покажа снимка горе-долу от този сезон. Но е правена много отдавна (преди масовия туризъм), много беше студено и затова няма чак толкова хора.
Перилата, които се виждат, са на моста, където е лудница ден и нощ вече.

Общи условия

Активация на акаунт