Прага - тема 3

• 35 462
  • 429
  •   1
Отговори
# 420
дебитна или кредитна?
То по принцип дилемата не е дебитна или кредитна, а каква карта: Виза, Мастъркард, Маестро.. а те са и дебитни, и кредитни, това няма значение.
Но навсякъде в Прага плащаx с карта и нямаше проблем. (в случая: На Уизеър кредитната карта)

# 421
Скъпо е, така че за храна предвидете поне х 2 на това, което харчите тук (не непременно в брой).

Ние пътувахме 2023 и вече не помня колко пари носех - в единия музей плащането с карта не мина, трябваше да платя в брой.
В Карлщайн в сувенирните магазини плащах в брой, не се сещам на друго място дали се е налагало.
Само за количество пари в брой се интересувам.

# 422
  • София
5000 крони са 205 €, по груби сметки. За дребни неща ще стигнат. Сувенири, лека храна. В центъра има едно пазарче Havelsko trziste, поне преди три години, когато последно бях там, нещата бяха доста по-евтини. В магазините, които са на 20 метра в страни, са доста по-скъпи. Доста от продавачите са българи, въпреки, че се крият, че са такива.
Малко е пресилено май, че в Прага е много скъпо, че и х2. В Будапеща и София е доста по-скъпо. Мое мнение.

# 423
  • Пловдив
Наскоро брат ми бяха в Прага и за храна казаха, че дори е по-евтино да се навечерят отколкото в ресторант в Пловдив.
Другия месец ще имам и аз поглед върху това.

# 424
5000 крони са 205 €, по груби сметки. За дребни неща ще стигнат. Сувенири, лека храна. В центъра има едно пазарче Havelsko trziste, поне преди три години, когато последно бях там, нещата бяха доста по-евтини. В магазините, които са на 20 метра в страни, са доста по-скъпи. Доста от продавачите са българи, въпреки, че се крият, че са такива.
Малко е пресилено май, че в Прага е много скъпо, че и х2. В Будапеща и София е доста по-скъпо. Мое мнение.
Благодаря, ще обменим по 200 евро на човек, че по-кръгло.

# 425
Аз бях обменила двеста евро за двама души преди две години и насила ги изхарчих. Веднъж платих в ресторант кеш и бях объркала 100 крони със 100 евро, сервитьорът дойде да ми каже. Не знам в колко заведения в България сервитьорът ще иде при чужденец да му каже за грешката.

# 426
  • Sofia
Наскоро брат ми бяха в Прага и за храна казаха, че дори е по-евтино да се навечерят отколкото в ресторант в Пловдив.
Другия месец ще имам и аз поглед върху това.

Не се учудвам предвид цените в заведенията в последно време в България.

# 427
  • София
Ще пътувам края на юни и започвам да следя темата и да планирам.

# 428

Цените по кръчмите са много близки до тези в София. За трима човека в траторията до театъра в самия център - джолан с гарнитура, бири, пиле с картофи, салата Цезар, фокача - около 40-50 евро. Със сигурност има и такива места където цените са в пъти отгоре, както навсякъде. Отделно оказа се че в Чехия виетнамската кухня е втора по популярност и има доста добри и като качество на храната и като хигиена виетнамски ресторанти. Лично за нас изтеглените крони се оказаха безсмислени, едвам се отървахме от монетите които получавахме като ресто - основно за сладоледи в зоопарка и вода, всичко останало плащахме с карта или онлайн, градския транспорт през пид приложението се ползва в пъти по лесно и не се валидира по автомати, турникети няма никъде.

# 429
В неделя се прибрахме. Почти няма смисъл от пари в брой. Освен за някои дребни неща като тук-там тоалетна, вода ... не е лошо да има дребни крони човек, но няма смисъл да са повече от 20-30 евро на човек. На много места може и с евро в брой да се плаща, имат си сложен обявен курс, обикновено 25 крони за 1 евро.

Общи условия

Активация на акаунт