Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 846
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Сигнус ?беше се похвалила също, но и тя ,не е влизала. Дано всичко е наред
Не е писала скоро, мисля я от време на време и аз. Дано да е добре.

Щях да пиша за пеперудата одеве ама се заплеснах. Това нещо е доста по-натегнато отколкото очаквах. Или аз съм кекава. Или и двете Grinning
Още се сприятеляваме, дано да не си омръзнем преди дори да съм свикнала...

# 316
Щях да пиша за пеперудата одеве ама се заплеснах. Това нещо е доста по-натегнато отколкото очаквах. Или аз съм кекава. Или и двете Grinning
Още се сприятеляваме, дано да не си омръзнем преди дори да съм свикнала...
Не си кекава. Натегнато е, но така и по-добре. Като направиш 20 свивки, да има за какво, не само вятър да духа между кълките.При Сигнус ситуацията беше по-деликатна, аз затова си мълча. Когато тя е готова и ако реши, знае, че сме тук. Дано всичко с нея е наред Purple Heart
И аз съм от "цикличните", по календар утре трябва да цъфна. Аз пък днес си купих малка кутийка шоколадов сладолед Чичо Чарли, който се води за диабетици без захар. Взех го точно за този ми период. Огледах добре кво пише - 72 калории/100 гр. ВГХ 13 гр, от които захари 1,7, мазнини 5 и протеини не помня. Та викам си по-добре с тва да съгреша, отколкото с кутия бонбони Мерси. Unamused Оня шоколад подарък не съм го отворила, стои прибран в шкафа в офиса и умишлено не го нося у дома.
Днес минах през Лидл, от понеделник се каня да ходя в Кауфланд, че съм си набелязала някои неща от седмичната брошура+нехранителни на промоция, обаче не мога да стигна до там. Много бач, свършвам късно и направо се прибирам, щото съм супер уморена. Едно от нещата дето исках да купя и пробвам беше филето от сьомга, ама като не мога да ида... днес купих 2 бургера от Лидл. Обаче тоя път да ви се оплача много ми миришеха на тиня, не знам защо. Изядох 1, другия половинът и пилешка пържола ядох със зеленчуци. После ще си турна чашка сладолед. Yum

# 317
Абе права си и ти ама пък и да се напиням там колкото да го стисна как да е, пак не ме кефи.
Аз и за ръцете го искам, краката са ми по-силни на мен. Ама то няма как да е друго, все пак те носят всичките ми телеса по цял ден... Да не си помисли някой че съм станала редовна с клековете и от тях да заякна  Grinning
Ще се борим някак докато си свикнем явно. Друго нищо нямам тук, гирите също не съм ги довлякла. Не че с тях бях редовна също де, ама пак сещах се чат-пат като ми бяха под ръка.

# 318
Шарпи, не миришат на тиня по принцип, на такива досега не съм попадала...🤔 Да не би нещо със съхранението в магазина да не е било ок? Гледах тези дни, че в нашия филиал фризерите нещо много кристализирани бяха...😒
Вчера огледах изварените протеинови десертчета /барчета/ в Лидъл. Не че щях да купувам, ама ги хвалят в лидълската тема и да видя какво съдържат. Значи, имаше в състава май някакъв подсладител с "м" (ако не се лъжа, точно той вдигаше инсулина с доста- нещо като малтитол или манитол🤔); вероятно същото (но по-добро като състав, а може би и на вкус) ще докарам с извара, крема сирене, сметана, глазура шоколад и евентуално нещо в съвсем минимално количество за подслаждане...😁 Не си струва да купувам.
Натка, да, съпротивлява се уредчето😝, сравнявам с моето предишно. Което за мен е плюс. Аз през първите дни внимавах да не си докарам мускулна треска...😃

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 23:46 от dolce miele

# 319
Долче, малтитол🤮

# 320
Долче, ти сега ме хвърли в тъча, щото прочетох, че сладоледът е с малтитол. И ся кво? Много ли ще сгреша, ако изям 100-150 грама?
Натка, ами то ако нямаш желание, по-добре не го прави. Нали с тази цел е уреда, да се раздвижат мускулите, да им създадем някакво съпротивление. То и на мен не ми е до клекове понякога, но го правя в името на здравето си и физиката си. Всяко едно движение, което напряга мускулите ни, е добре дошло за нас. Както се казва - "за да получиш, трябва и да дадеш"

# 321
Шарпи, не вярвам от нещо еднократно изядено чак пък толкова нещо страшно да стане.🤔 Но при редовно използване /особено на някои подсладители/, знаеш, вече ефектите са други...

# 322
Не, не, в никакъв случай редовно. Просто като видях това за качването на инсулина и ме стресна. Все си мисля, че няма да си навредя толкова /или поне се надявам/, колкото когато изядох кутия с бонбони или един цял шоколад.

# 323
Е, един малък сладолед не може да се мери с кутията бонбони+ бисквити.🙃

# 324
Шарпи, по-скоро мрънкам че като е трудно да го стисна, накрая се и кривя нанякъде, само и само да стане нали. Което поне на мен не ми звучи добре и трябва да измисля нещо.
Аз си знам че едва ли да стана тепърва дисциплинирана за спорт, но знам и че по-добре поне от време на време да правя нещо, отколкото никога нищо.
Поне откъм ходене гледам да не изоставам. Дори и ако това значи безброй обиколки на близкия малък парк, ако през деня съм имала по-малко ходене насам-натам. Не са някакви впечатляващи примерно 15-20к и повече крачки, но не съм и баш уседнала, спрямо преди го броя за прогрес пак. Захапвам телефона и отива поне час в бодра крачка и лафче, а понякога и два часа Grinning

# 325
  • София
Хей, пак сте много активни HugHeart
Аз бях малко на почивка и едва сега успях да ви насмогна с четене. Но пък се възползвах от линка и си купих и аз еърфрайеар. Имам един в къщи - този ще е за вилата, че лятото много стоя там и все си мислех, колко ще ми е добре да имам и там един. Днес отиваме и ще го пробвам веднага.
Много ме изкушава и мен сладоледът, но знам че всички са или със захар или с подсладители и внимавам.
Но вчера си направих почти следоледен крем

Скрит текст:

най-отдолу 1 кофичка заквасена сметана с боровинки /имах замразени от миналата година/, после маскарпоне подсладено с 2 ванилии със захар, и най-отгоре 1 пакет замразени вишни разтопих със 100 г. шоколад 70% и малко масло. - излязоха ми 10 порции, но и другите в къщи го харесаха, само половинът се изказа - "киселяш".

# 326
Аз днес съм на фаст (вода с малко сол и кафе с кокосова мазнинка). Снощи се освиних толкова, че онова на Шарпи е направо детска игра Grinning
Ама аз имам понякога такива периоди, писах за тях тук, около овулация или цикъл (не всеки цикъл/овулация, но когато се случи, е все тогава). Пък и съм в премено, съвсем ме побъркват хормоните на моменти...

# 327
  • София
Давам тема за размисъл.

Диетоложката, която чета в момента, има диета за добър метаболизъм при хора с ИР. Основно протеини и зеленчуци, като на обед включва бавен въглехидрат. Храненето е 5-6 пъти на ден.
Това, което ми направи впечатление е, че тя препоръчва 1 час преди лягане да се "закуси" с протеин и мазнина. Целта е да се предотврати нощното бълване на глюкоза от черния дроб и сутрешната висока захар.
В същото време ми попадна и един народен лек за сваляне на захарта при диабетици. Сварено обелено яйце се набожда с клечка за зъби и се накисва през нощта в ябълков оцет. Сутрин се пие топла вода с оцет и се изяжда яйцето.

Та, след целия този преамбюл, мислите ли, че ще е полезно протеин и мазнина да се яде вечер? Както и вечер да се пие оцет?

# 328
teddybearm, изглежда много апетитно.  Аз снощи изядох около 200 грама, остана още толкова. Много вкусно ми беше. Да споделиш и за фраера, което ме подсеща, че Тайс нищо не каза. Взе ли го, не го ли?
Малък ли се оказва, как е, що е. Б@си, ако верно е малък - връщайте го. То идеята е да е голям.

# 329
Тука е, Шарпи, ще разказвам приключения🤣.
Защото още е в кашона. Ще ходя за продукти и ще правя презентация. Засега не намерих алуминиеви тавички в кварталното левче , отивам в Билла.
Аз съм ви казвала, че от техника настръхвам, изпотява ми се гърбът, ужасявам се и т.н., та налЕеее, съм прогресив, поръчката ми на Изибокс 🤣.
Докато отворих вратата на рая, синът ми ми помагаше с камера, а там има видеонаблюдение, представих си как ме дават в някоя скрита камера. Тайс получава пратка чрез изибокс 🤣.
Ще се включа после

Общи условия

Активация на акаунт