Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 835
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Решила съм да си направя малко сладко от ягоди за подслаждане при крайна нужда, та кое е най-читаво между еритритол, ксилиол и стевиола

# 331
Аз ползвам еритритол и винаги имам в хладилника сладко от берита с еритритол и ванилия за подслаждане на закуска или десерт.

# 332
Давам тема за размисъл.

Диетоложката, която чета в момента, има диета за добър метаболизъм при хора с ИР. Основно протеини и зеленчуци, като на обед включва бавен въглехидрат. Храненето е 5-6 пъти на ден.
Това, което ми направи впечатление е, че тя препоръчва 1 час преди лягане да се "закуси" с протеин и мазнина. Целта е да се предотврати нощното бълване на глюкоза от черния дроб и сутрешната висока захар.
В същото време ми попадна и един народен лек за сваляне на захарта при диабетици. Сварено обелено яйце се набожда с клечка за зъби и се накисва през нощта в ябълков оцет. Сутрин се пие топла вода с оцет и се изяжда яйцето.

Та, след целия този преамбюл, мислите ли, че ще е полезно протеин и мазнина да се яде вечер? Както и вечер да се пие оцет?

Знам за тази теория вечер да се яде протеин+мазничко за предотвратяване на скокове на КЗ, но аз късно вечер не искам (а и не изпитвам нужда) да ям. След като се навечерям (до 20ч мах), след това нищо не ям до обяд на следващия ден.
Горното се препоръчва за хора, които имат висока сутрешна КЗ на гладно. Ако при теб не е така, не се насилвай да ядеш.
Иначе за диетоложката - много ми се виждат 5-6 хранения на ден, особено при ИР.

Не бих ползвала никакви подсладители. Естествената сладост на ягодите ще ми е достатъчна. И въобще това с подсладителите не го разбирам. Имам отрицателно отношение към тях. Дотолкова, че предпочитам да изям нещо със захар в него, отколкото нещо с изкуствен подсладител.

# 333
  • София
Това, което ми направи впечатление е, че тя препоръчва 1 час преди лягане да се "закуси" с протеин и мазнина. Целта е да се предотврати нощното бълване на глюкоза от черния дроб и сутрешната висока захар.
В същото време ми попадна и един народен лек за сваляне на захарта при диабетици. Сварено обелено яйце се набожда с клечка за зъби и се накисва през нощта в ябълков оцет. Сутрин се пие топла вода с оцет и се изяжда яйцето.

Та, след целия този преамбюл, мислите ли, че ще е полезно протеин и мазнина да се яде вечер? Както и вечер да се пие оцет?
Аз като изям примерно една с.л. маскарпоне 1-2 ч. след вечеря (ако ми се е прияло нещо) и на сутринта ми е още по-висока КЗ от обикновено, а аз по принцип си имам висока сутрешна КЗ. Понякога и взимам няколко ядки, които са мазнина плюс протеин, но пак същия ефект сутрин - по-висока КЗ. По принцип най-ниско сутрин съм 5.2-5.3 , след такива късни "закуски" - 5.7-5.8.
Отбелязвам, че меря много рано сутрин, за да е преди кафето - около 6.30 ч. Но пък може да влияе благотворно и да нямам скокове на КЗ през нощта, знам ли.

Аз май получих първа новата придобивка - еър фраеъра, но още не съм стигнала до него, само чета коментарите ви с интерес Flowers Hibiscus. Все нямах време последните дни, сега уикенда, ще гледам да го сефтосам Joy

# 334
Какво мислите за това във водата, освен сол, да се добавя и ябълков оцет? Такъв вид електролитна напитка. Ок ли е да се пие целия ден?
По-скоро заради оцета питам.

# 335
Аз мисля, че няма проблем. На литър като добавиш 1 или 2 лъжици си е екстра.

# 336
Аз директно от бутилката сипвам и сякаш повечко наливам Grinning

# 337
BFF_ честито !
Аз в момента действам. Машинката е супер.
Естествено, не съм чела книжки, аз такова не чета 🤣.
Не намерих и алуминиеви тавички с подходящ размер, ще ходя да търся.
За сметка на това намерих за Елорка гирички по 2 кила, само два комплекта са останали.
Елорка, да купувам ли, ей ся мога да зафърча до Биллата.
Пека пил. пържоли, върху скарата. Разбрах и как да светкам прозореца, че опитах с фенерче и съвсем тъмно стана. 😀.
Приготвила съм и тиквички.
Ето гиричките

Ето и двата еърфрайера един до друг

Ето и легените

# 338
Добър ден
Ябълковия оцет не запича ли също?
Аз знам за 1-2 лъжица дневно при разстройство. Пък аз не искам да се запичам.
Шарпи много вкусни чинии. Още не съм ходила да потърся алуминиеви подложки. Ама трябва.  Сигурно утре че уикендите съм по-свободна .
Е значи има си осезаемо разлика в обемите и при 2та флаера. Супер.

# 339
Ама, момичета аз не казвам, че е малък, още по-малко не съм имала друг.
Казвам, че е малък за 4 човека и няма да ми стават бързо нещата. Ако бяхме двама щеше да е идеално.
Да не бъда разбрана погрешно Stuck Out Tongue, че не ми харесва и Шарпи да се чувства виновна.

# 340
Тя Шарпи щото гори във всичко, затова сега се вълнува.
Ще има да я споменавам ❤️.
Сладко, ти няма наистина с какво да сравниш, но аз , след две три години с другия ми уред, се бях отказала да правя мръвки и зеленчук в него. Е, сега всичко си дойде на място.
Ето ми първите опити

И тиквички, вече заляти с остатъците от соса, и копър.
Още печене им трябваше, ама карай.
Другия път

Не мога да презентирам / плейтвам ли беше 🤣/, но доволна.

Колкото за протеина вечер, и аз съм доказателство, че това при мен не работи. Пия ли кефир, ям ли сирене плюс домат, кз сутрин и на мен ми е над 5,5.
Явно се отнася за други хора, същата съм като БФФ

# 341
Здравейте, дами Simple Smile Нямате стигане!
Влизам само за кратко, за да благодаря на всички, които ми отговориха на въпроса с холестерола. Аз също не го считам за толкова висок, а и знам, че има още какво да направя като хранене и спорт, преди да се замислям наистина. Статините не ги и обмислям в момента; по-лошото лично за мен е виждането (ми), че зад публикациите в "сериозните източници" стои финансовият ресурс, определящ темата и въобще съществуването на дадена публикация. Та малко съм се отчаяла относно намирането на достоверна, наистина обективна информация. Както и да е.
За съжаление днес научих за поредна близка със случайна кръвна захар над 10... Радвам се, че ви има вас и тази тема и че можах директно да ѝ пратя линк да чете и се надявам поне нещо да ѝ помогне.
Вероятно скоро няма да ви догоня в писането, че заминаваме на почивка, но ще хвърлям по едно око Simple Smile

И последно... Вероятно е коментирано, че протеините над определено количество не се усвояват, а се превъщат от организма в захар. И че този процес, освен че има всички отрицателни последствия на повишената кр. захар, е неблагоприятен и за бъбреци и черен дроб. Та... аз лично съм предпазлива относно многото протеини в храненето..

# 342
Ооо, Тайс, пържолакът изглежда мноооого апетитен. Точно така трябва да изглежда. Сега, поставяйки ги един до друг, виждам разликата. Не моге да преценя добре, ни на новия фраер - едно 9 кюфтета трябва да събере, наредени 3х3 като морски шах. А където 9, там и 10. Аз малко нагъчквма встрани 2-3 и събирам 10-те от тарелката.
sladko, ние сме двама, но аз също готвя за почти четирима, защото на следващия ден обядваме с храната от предната вечер. Пържоли например тарелка от Лидъл, я слягам цялата вътре. Мисля че е 700 грама общо тарелката. Може малко да се застъпят краищата при нареждането сурови, но като започнат да се готвят, те се свиват. Дори в процес на готвене мога още 1 пържола да сложа вътре от освободеното място от свилите се пържоли. Зеленчуци мятам поне по 1 кг, понякога съм слагала и 2, просто по-голямото количество иска по-често разбъркване. За днес вечерта съм приготвила алабаш за зеленчук и може би свински врат ще е, ще видя после в магазина кво ще взема.

# 343
Аз директно от бутилката сипвам и сякаш повечко наливам Grinning
Оцет не ми харесва на вкус и слагам само сол (наполовина калиева, пак да кажа да не помисли някой че хептен саламура правя да се осолявам), ама нея също не я баш меря Grinning Друсна там на око, горе-долу свикнах на каква бутилка колко да сложа че да ми е приятно соленичко просто. И понасям жегите по-лесно от 20 годишните... Не се наемам да кажа дали е от солта, де. Друга дама в работата дето е на по-близка възраст постоянно ми се чуди откъде вземам енергия, то чак ми става неудобно, като си знам че съм мързел и половина в сравнение с повечето тук Grinning  Че тя дори фитнес гривната ми мрънка че за последната седмица много седене ми се събира, не знам как съм направила впечатление че съм чак пък толкова скоклива.

Продължават довечера опитите с пеперудата, трудна ми е с ръцете а аз основно за тях я исках. Не че не мога да я свия ама се кривя и това е - не ми се вижда правилно това, нито пък полезно. А за с една ръка изобщо не си и помислям да пробвам в някакво обозримо бъдеще...

Тайс, честита да ти е новата играчка, много по-добре изглежда от малката. Като имах малък с кръгла кошница, сега на всеки бих  препоръчала квадратна да взема че е много по-добре. Виж как веднага си му хванала чалъма, друго си е да включиш него и да не закачаш фурната в жегите, нали? Grinning

# 344
Sladko
Моят Е от Лидл бях го показвала по-наприд. Аз ако ще правя нещо за вечеря то използвам фурната.
Във флайера става бавно. Побира точно 2 пържоли които като се сетя как ходя през 2 минути да гледам,обръщам и пр предпочитам или на скарата аз имам такана тип сандвич грил на Tefal
Opti gril
Не че е нещо кой знае какво ама бързо се получават там и сочно . А във флайера нещо като е по-малко. За мен ми идва малък ама ние сме 5ма а като дойде и дъщеря ми и ставаме 7. Аз не трябва да излизам от кухня на камо ли да ям 🤣

Шарпи много месо консумираш верно. Аз май повече на зеленчук го давам. Не съм много месоядна.  И все към пилешкото клоня като избор . Друго не ядеш ли?
В смисъл малко еднообразно меню ми се вижда
Моля да не се обидиш. Просто питам си ❤

Аз няма как да не си покажа моя малък напредък.
Снимка 1 е от мин година лятото и съм аз.
Останалите снимки са от снощи. Хвана ме музата и се метнах да поразчистя гардеробните.толкова много дрехи които не ми стоваха  ми станаха а други хах са ми чак големи. Доволни съм . Имам още много до целта но едно такова сравнение ми идва направо стимулиращо 😃

Ай стига толкова съм дефилирала🤣

Общи условия

Активация на акаунт