Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 810
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Таис, дългото е по-вредно. Отделят се някакви неща. Или нормално правя или късо. На работа късо, защото е от смотаните капсули.

Оф, и на мен ми се ще другия път машинката да ми е такава дето мели веднага. Сигурно е скъпа, ама ще събирам парички. Трябва да проуча.

# 466
Елора, майка ми си взе на изплащане и това е вариант. Чувала съм от бариста, че дългото кафе има повече кофеин и е по-силно.

# 467
Така е, като мине повече вода през кафето, извлича още кофеин. А маслата и всичко дето му дава хубав вкус и аромат са излезли и в късичкото кафе.
Обучен бариста си ги знае тия неща, то си е и там цяла наука колко да е смляно и колко да е притиснато в цедката. В идеалния случай, отнема 30 секунди да се изтече едно еспресо дето е примерно към 40мл. Иска си и зор да види, не да тече лесно водата през него. Ако става по-бързо, значи или е едро смилането, или не е притиснато добре, или и двете.

# 468
Тука хората са написали на всяко ядене колко калории, въглехидрати и мазнини има 😂
Подлъгах се с лучени кръгчета и панирано пиле аз🤧 най-големите боклуци 🤧 много обичам тия гнусни панировки

# 469
Тука хората са написали на всяко ядене колко калории, въглехидрати и мазнини има 😂
Тези хора ми харесват!😅 Приятна почивка!
Елора, на гладно предполагам, че mct-то се усвоява максимално, а аз имам за цел и повече кетони (съответно и по-ниска КЗ, а и инсулин) и затова го приемам с кафето или на гладно (от лъжичката). Не вярвам и в салата добавено да има голяма разлика, то си се усвоява доста бързо.
Зухта, пожелавам ти прекрасни последни седмици преди появата на малкото човече!🥰 Измислихте ли името вече?😇
Голям кеф ми беше, като валя и трещя тук по обед.😅 Обаче сега вече не си личи, че е валяло, пак напече и сякаш не е било...🙂

# 470
  • София
nani_net*, и аз имам подобни чашки като теб, много си ги харесвам Blush. Моята машина е с мелене на кафе на зърна, голяма разправия е, но пък чудесно се върза с новата придобивка Joy Melitta е и си правя възможно най-късото кафе.
Скрит текст:
Да ви кажа днес изпробвах и придобивката. Още опити ми трябват, за да си наглася температури и минути спрямо храната за печене. Миналия уикенд побързах да я поръчам, защото мислех, че прИмоцията ще приключи в понеделник. Още на първия ден ми я доставиха, а сега видях, че вече й е свъшила промоцията и не е 119 лв., за колкото я поръчах. Ей изкупихме ги тези уреди, бре!
Star-Light Airfryer
П.П. Шарпи, синът ми каза, че сигурно си таен агент на StarLight Joy

# 471
Честита придобивка !
Аз още в сряда видях, че е на 169 лева 😂.
Ударихме далаверата.
Днес взех от големите тавички, ще ги напасвам вътре, защото искам да ми остава сосчето. Играх си доста с бутоните, предвидили за зеленчуци 15 мин, 150 градуса, май няма да се съобразявам с техните програми. С другия фрайер всичко ми беше на 20 мин, 180 градуса, пък си ставаше.
Долче, маслото сутрин ли го пиеш с кафето?
Аз чисто, 1 с л вечер, покрай магнезия.
И днес спах 2 чАса следобяд, после и вц, като че ли ставам от нощно спане .
Съвсем сЪ объркАх. 😂
Днес идват да си вземат кучо, да видим дали той толкова ме изморява. Щото то е една енергична 16 килограмова топка , и сигурно ми гори калориите и силите .

# 472
Долче, маслото сутрин ли го пиеш с кафето?
Аз чисто, 1 с л вечер, покрай магнезия.
И днес спах 2 чАса следобяд, после и вц, като че ли ставам от нощно спане .
Тайс, с първото кафе- при мен това е по-скоро около обяд обаче.😅 Е, понякога и сутрин, но аз по принцип първо пия хормона за ЩЖ (той е като сироп, ужасно сладък, та обикновено точно след него не ми се пие друго, освен вода).🙂 Приемам го и вечер по някое време- около 21 ч най-често или малко преди лягане- примерно около час преди това. Може би трябва са пробваш да го приемаш сутрин /или през първата част на деня/? Мct маслото не ме прави по-сънлива през деня, а вечер усещането е "усещам, че като легна, ще заспя бързо и ще спя добре".😉 Подчертавам, че, ако все пак не легна, по някое време това усещане преминава и мига да си бодърствам.😁
BFF, честито уредче, да ти служи вярно и наистина са много хубав комплект с машината за кафе!😍

# 473
Това ходене до ВЦ по два пъти при Тайс много ме блазни за масълцето.
Тайс, дя споделиш и занапред как си с ВЦто.
Аз днес пък си купих ябълков оцет на капсули. Ще джуркам по едно преди ядене вечер. Ако нещо има някаква промяна, ще ви уведомя. То ква ли промяна толкова не знам, но поне няма да навреди.

# 474
Забравих да спомена, че днес Кантарев ме зарадва, като ми измери най-ниския % мазнини от 2020 г насам (преди първия ковид🙄).😁
Дотук съм на кафе с mct и сметана и по-късно хапнах малки печени пилешки кожички, овкусени с лют червен пипер, пушен червен пипер, лимонов пипер и сол (нещо като чипс се получи, много хрупкави станаха кожичките и много ми харесаха- аз не съм фен на стандартните чипсове).🥰 Мислех, че съм прекалила с количеството, но се оказа, че съм изяла 30-35 грама. А с отделената мазнина си напълних на 2/3 едно бурканче от около 200 мл и ще използвам ароматната мазнина за готвене. Не е никак глупава доктор Боз, като казва, че често си прекъсва фастовете с такъв чипс😉- хем не се издува изобщо стомахът и се чувстваш лек, хем за засищащи и вкусни.😃
Не са никак фотогенични на тези снимки, по-измит цвят ги изкарва телефонът ми:

Скрит текст:

За вечеря ще ям пак месо от пилешки фенери и паниран хек (моите парчета може би ще са панирани с кокосово брашно и сусам) и салата айсберг и краставици.🙂

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 20:07 от dolce miele

# 475
Долче, имам един такъв кантар и аз, който мери мазнини, вода, мускулна маса и тинтири минтири, обаче не мога да се оправя кое къде кога да въведа. 3 пъти опитвах и накрая се ядосах и айде в шкафа. Нямам упътване, нищо. Ако може да ми помогнеш с тая работа или да ти го тръсна някой ден да го разшифроваш.

# 476
Аз днес пък си купих ябълков оцет на капсули. Ще джуркам по едно преди ядене вечер. Ако нещо има някаква промяна, ще ви уведомя. То ква ли промяна толкова не знам, но поне няма да навреди.

Пробвай. Ама ще трябва другите мазнини да намалиш. И най-добре една чаена на гладно за пълно усвояване.
Иначе дозата на ден е 1 супена.

# 477
Елора, нашето масло е такова. Подозирам, че на Долче дозата е друга.
Тя пише за два пъти дневно, че го пие.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 20:53 от tays

# 478
  • София
ЧРД, Елора, много здраве и късмет пожелавам.

# 479

Пробвай. Ама ще трябва другите мазнини да намалиш. И най-добре една чаена на гладно за пълно усвояване.
Иначе дозата на ден е 1 супена.
Щом и ти ми казваш "пробвай" с твоя проблем, значи би трябвало да имаш и ти осезаем ефект.

Общи условия

Активация на акаунт