Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 818
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
То на еспресото не е точно каймак отгоре, не и както на турско кафе примерно. Ама с хубав крема диск на машината си става много добре даже.
Моята не е при мен тук че нямам място за нищо, та само преглъщам като чета... Имам избор между разтворимо кафе и такова от автомат, преглъщам ги като хапче и двете от немай къде. Не е същото пък.

# 451
Аз в момента съм с ей такава обикновена машина за мляно кафе:

Обаче прави два пръста гъст каймак и кафето става трепач Heart Eyes
Преди бях с този робот:

Убиствено кафе, че и прясно смляно и ароматно.
Цената на робота е солена, но ръчната машинка не му отстъпва.

# 452
Саеко е и нашата машина и вече 20г ми служи вярно и прави страхотно кафе.

# 453
Здравейте! Мисля да започна хищническия режим (Carnivore diet), който е подтип на НВ-ВМХ - ок ли е да се присъединя към вашата група? Още не съм го започнала, настройвам се, чета, слушам и т.н. Не намерих тема, посветена на него.

# 454
Вчера пристигнах в Мармарис аз.
Самолета закъсня час и 10 минути, та едвам стигнахме за вечеря. През деня бях яла яйца преди да тръгна и после една салата на летището. Трансферът беше много дълъг и спряхме на едно място. Въпреки, че бях умряла от глад не си купих нищо.
После си ядох си режимно. Има си разнообразие меса, салати, предястия. Манджите вероятно са с олио, но не е болка за умиране.
Сладко и тесто не съм яла. Не ми привлече вниманието нито един десерт. 😂
Надявам се все такива да сервират.
Ще видим ще се появи ли нещо дето няма да удържа да не го ям😂

# 455
Абе и да се подлъжеш с нещо там, нали не ядеш така през цялото време? Аз като съм някъде и имат неща дето само там ги има или там са най-хубави, гледам поне да опитам. Да не ме е яд после че съм изтървала, ако е нещо дето харесвам Grinning Споделях наскоро, така постъпвам и с плодовете - ям 1-2 пъти когато са най-хубави, от тези дето изобщо харесвам. Ще има да ги мисля после как съм изтървала Grinning
Аз какво да кажа, за 2 месеца изядох повече неподходящи неща отколкото иначе бих си позволила за година... То хем се гордея със себе си че още си закопчавам коланите на последната направена дупка, хем ме е яд защото знам колко не е добре това за мен. Все си повтарям че ще мине и че е временно, ама си е за яд. Вдигнала съм дозата на добавката с омега 3 заради готовите храни, вземам си религиозно и другите добавки, правя 24ч фаст чат-пат и гледам да ходя по много пеша и каквото - такова.
Мисълта ми не беше аз да се изтъквам че се справям по-добре от очакваното, а че кратък период не съвсем режимен няма да разтури каквото е постигнато за години на режим. А ти беше и доста по-стриктна ако правилно си спомням, че и доста по-сериозна от мен със спорта.

# 456
Каква е сега тази страхотна машина за кафе...май ще обикалям с чашка за кафе в ръка аз...😛🙃
Долче, ето това е нашата машина.
https://www.emag.bg/espreso-mashina-delonghi-ec-220-cd-mehanichn … /#reviews-section
До сега рових да намеря модела, защото сме я купували доста отдавна и вече май не се предлага. Не помня откъде я купувахме ние, но беше или Технополис, или Техномарект. Можеш да прочетеш мненията отдолу в линка, който давам. Не разбирам от "крема дискове", дори и не знаех, че така се казва, но пак казвам, че прави страхотно кафе с много хубав и плътен каймак. Пробвали сме я във времето и с кафе от лев и 30, пак го вади със супер каймак. Сега вкуса му вече е отделна тема... Grin
Добрютрю!

# 457
Засега няма драма с храната. Ще видим натам какво ще е😂
То е ясно, че дори 7 дена няма да бутнат усилия от 2 години. Но не ми се ще.

# 458
Как ти завиждам благородно.
Когато ходим някъде , задължително се подсигурявам с ядки, кашкавал , или нещо подобно си купувам за хладилничето. Има ковпромиси с храна извън дома, но пък и резистентките сме човек. Плувай, дишай, спи, радвай се на живота. Аз през май ходих за няколко дни във Велинград, е, после една седмица ми беше спокойно и пълно някак. То времето не беше за плаж, ама киснех в басейна от сутрин до вечер, че и в сауната.

Ето ми сутрешното кафе от моята машина, тя е просто Делонги от Техномаркет на промоция. Мм знае къде е магазинът за резервите, сменяхме два пъти ръкохватка, крем дисковете са вече едни, дето дъното се вади, на гумичка, че предните като се запушеха, и край.
Много си я обичам машинката, почитател съм на марката от млади години

# 459
Тайс, страхотен каймак! Ароматен старт на деня! 😊

# 460
И моята прави такъв каймак.
Ама го правя по-късо.

След вчерашния ден, мисля скоро да не се кача на кантара.
То и мц чакам. А другата събота трябва да съм пак на планина. Тази година искам да ходя много по-често.
Миналата година заради ремонта не можех.

Долче, да питам за мст.
Действието едно и също ли е когато е на гладно и когато се слага малко в салатата примерно?

# 461
По темата с кафето да добавя, че съм чела, че най-добре е да се пие прясно смляно кафе, т.е. от машина, която мели на момента. Аз още не съм посетила магазинчето на Елора, но утре ще ходя за месо до Кирето и ще мина и за кафенце. ММ хич не обича насипно кафе, обаче мисля хич да не го питам Joy Ако мърмори ще го сипвам в пакета от магазинското кафе и ще се правя на умряла лисица Joy

Аз последните дни доста съм му отпуснала края като някои от вас само дето не чакам МЦ. Гледам като му се яде нещо нережимно поне да е плод и да е в малки количества. КЗ седи горе-долу в норми, ама това не значи че трябва да се тъпча. Няколко пъти хапвам и тахан с много малко мед (тахана заради желязото и калция), пък и добре ми действа за изхождането, че откакто пия желязо ходенето до вц е тегаво. Имам две седмици до термина и съм решила да го карам по-лежерно, да си почивам повече и да си угаждам (без крайно нездравословни неща все пак).

# 462
Моята е стар модел, с кафе на зърна и преди всяко кафе- смила. Имам и шварц кафемашина, когато обичам дълго кафе, което да пия спокойно и “разточително”. 😁
Скрит текст:

# 463
То и аз исках кафе автомат, но четях темата тук
В бг мамма и ме заболяваше главата с някакви врътки и настройки, викам си, таз работа е много сложна за мен 😂.
Иначе съседката ми има, идеално става с каквото и кафе да е, тя има един сервиз антикварен с перфектни чаши, ееее, умирам си от кеф да пия кафе у тях 😍.
Елора, как по- късо , бре, заради тук прочетеното съм извадила най  ню- ню чашките ☺️.
По- рано го пусках дълго, но по- късо от толкова ми правят само в Берьозката в мола, там е много хубаво кафето, бяха ми давали и марка, доставчик, но ги загубих някъде. Но пък ми е кеф да си купувам оттам, то па не може само У къщи.

Зухта, малко ти остава 🙏.
Като знам къв корем става накрая и как тежи и все повече тежи.... ти устоя, браво на тебе за храненето !
Тука сте много железни всичките🥳

# 464
Права си, Тайс, стресиращо си е! Ако не беше мъжът ми, нямаше да я имаме. Последният път като не искаше да пусне кафе, ММ каза да я хвърля, а то се беше активирал режим “Изложение”, т.е. свети без да загрява и пуска кафе. Спя с книжката с упътване. 🙄 Колкото по- семпла и проста е една кафемашина, толкова по-добре.
Много обичам и аз порцеланови сервизи, но моите са в БГ пакетирани с идеята един ден, когато се приберем…
Зухта, всичко да мине по план, както досега! 🫶

Общи условия

Активация на акаунт