Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 819
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Отново благодаря. Към 11 хапнах, напазарувах, разхождах се, тибетци правех, обядвах две яйца със салата. Не съм гладна, ама щото има, ми се апва пак Joy
Ама ганашчето е един път.
Правила съм нектар от ябълка, банан и ми е харесвало. Може би съчетанието със сметаната не е ок. Или рожкова. Абе хубав е,просто не съм яла такова нещо досега. А и мама го одобри, значи съвсем става. Естествено каза, че имало нужда поне от медец още.

Благодаря за отговора и честит празник!!
Мислех че съм приключила със страничните ефекти, озадачена съм че след 4 месеца чак сега имам проблем. Нисковъглехидратно се храня, мислех че е ок 🤷
И  какъв е смисъла от хапчето?
Тези ефекти няма да спрат. Очаквай още, запичане или диария, болки в корема. Може и хипоглекимии, замаяност, какво ли още не.
Също така спиране на действието относно кз и инсулин. Липса на витамини - В 12, магнезий и други.
Щом си оправила храната, има ли смисъл от хапа? По-добре да се насочиш към друг добавки. Един тон има, ама трябва четене, мислене, кое би ти свършило работа.
И аз съм била така и набързо стоплих, че бързо трябва да разкарам хапа.
Ако си само с ир, въобще не смятам, че хап и режим трябва да  е за дълго време.
Обмисляй плавно спиране на хапа и си карай на режим.

# 436
ЗдравейтИ, банда!
Ей ме на и тази вечер. Цял ден днес маам кълки из града в жегите, ама така ми се пада. Първо искам да кажа, че и аз като Тайс снощи тотално прекалих ОТНОВО с ядене на нережимни неща и днес вече се изправих лице в лице със себе си и си казах, че това трябва да престане, защото го превърнах в тотална слободия. Точно и аз така си казах, айде имаме си рожденичка, по случай нея ше хапна това и това. Айде стига с тея номерца, щото верно ще си ударя 2 шамара. Та вчера получих почерпка от един общинар /за първи път в тоя живот общинар да ме черпи, а не аз него/, защото му свърших услуга за нещо, в което не беше компетентен. Та човека донесе 2 торби с разни лакомства. Всичко оставих в работата, всеки да яде каквото иска, за вкъщи си взех само 1 пакет ядки от общо 5 и 1 кутия бонбони рафаело за моя човек, щото той много ги обича. И познайте нататък... 5 бонбона в моя търбух и с ядките направо се засинях... то затва писах снощи по нощите, щото опънала се наща и си зоба ядки.
Така - днес щетите сутринта бяха големи. Корема ми като в 5 месец. Тежко ми беше, чувствах се като слон и тромава. Викам пия кафе и се омитам. Моя човек рано сутринта се омете на Доспат с неговите приятели.
И сега да споделя нещо, дето не съм очаквала, че ще удържа. Цял ден не съм яла. Пиех само вода и сутрешното обичайно кафе. Не изпитах глад, то в стомаха ми чувството беше все едно току-що съм се наяла. То да изядеш 100-120 грама ядки.... Още по-хубавото е, че сърчицето не ме предаде /което ми е и по-важно/, не се разтпутя, не получих екстрасистоли, нямах бодежи. Та се радвам, че успях поне да не ям през деня. Към 18,30 ч някъде взе леко да ми пристъргва, обаче си наложих да изчакам още 1 час и да седна да вечерям в обичайното си време. Успях и в 19,30 седнах да кльопам. Днес си правих пилешки мръвки с тиквички на уок тигана, като месото преди това го бях мариновала в малко соев сос, зехтин, сол и бяло вино. Стана много вкусно, а и тиквичките като си пуснат от сладостта, все едно има и мед.

Отстрани има малко остатък от снощния алабаш.
А следобед половинът ми пусна тази снимка с текст : кето пица по Шарпиански Trollface

# 437
Цял ден днес маам кълки из града в жегите.
Цял ден не съм яла. Пиех само вода и сутрешното обичайно кафе.
 Успях и в 19,30 седнах да кльопам.
И аз така днес.😅😅😅  Освен това се събудих с МЦ, ей така от раз и така си обикалях в жегите...🤣 Но нищо, мен атмосферните условия не ме спират от обикаляне навън, та МЦ ли...😄
Аз снощи хапнах 20-30 грама сурови тиквени семки и няколко маслини, после се "гушнахме" с пеперудката от Декатлон- тя се опъваше, аз също.😁 После варих пилешки фенери, като бях махнала предварително кожичките (тях ще пека на "чипс"🤔).
Тази вечер хапнах месото от два фенера, два броя свински гърди, салата айсберг (овкусена с мазнина от тигана), 30 грама сирене Бри, малко маслини и горчица. Чинията е почти като вчера, ама по-богата.😊 Дребната пак захапа с кеф от свинските гърди, а уж люто не обича...😂
Ох, бонбони Рафаело много обичам.🥰 Днес за малко щях да купувам крема сирене, че да си направя домашни, но реших, че ще е друг път. Купих си обаче бекон и сирене Бри и съм доволна.🙂
Елора, доста добре изглежда тортата.🙂 И аз обожавам ганаш, с него не може да се сбърка.😃

# 438
Аз днес съм на 5 варени яйца , овъргаляни в зехтин и подправки, салата, и половин купичка зеленчукова супа. Мирувам и аз.
Долче, добре, че ми отвори очите за миксовете за супа  в Кауфланд. Едва ги намерих и се бях поотказала да минавам за пореден път по трасето, обаче ги открих 😂.
Решавам въпроса със супите целогодишно, ура.
Мм много обича, та покрай него и аз свикнах. И нищо, че е лято, пак сърбаме. Крем супите ги пием в чаша, студени. Понеже ги правя гъсти и със сметана, 300 мл идеално ми идват.

Не знам дали от мст, но днес следобяд спах като пребита, едва се събудих после. Аз съм си нервак, и ако това ме прави такава флегма и зАспа, едва ли ще се обичаме дълго.

# 439
Долче, ти с неяденето си спец, аз съм много назад в тая сфера. А и аз най- много се притеснявах преди от хипогликемиите, сега освен от тях, и от сърцето. Слава Богу, днес нито едно не напомни за себе си.

# 440
Честит рожден ден Елора
От всичко най-ти желая да си здрава 💐

Ще потърся и аз калкулатор. Благодаря ви момичета 💐

Днес обиколихме всички площадки налични в нашия град. Важното е че всички са доволни кучо и то🤣
Така се получи че сутринта само кафе пих. Сега вечерях пилешки кебап от Турския  голяма вкусотии доволна съм.

# 441
Аз днес съм на задушено свинско с домашни гъби челадинки, подправки и малко бакла от градината.
За вечеря, преди малко си доядох супата от пилешки сърчица с масло.
Имам в хладилника от някъде попаднал шоколад Фереро Роше с лешници и от него изядох едно квадратче. От време на време ям по едно Flushed стои в хладилника, вече не помня от кога и е само до половината изяден. Само аз го употребявам. Сигурно ще го ям още месец, но и аз съм човек.

# 442
Шарпи, то като ти е тежко това е най-удачното - да не ядеш докато ти премине. Хубаво е че не ти се е отразило негативно неяденето, знам че при теб е по-сложно с него.

# 443
Днес съм и много емоционална, предполагам че е от цикъла. Когато съм в цикъл, понякога и пръст някой да ми покаже, мога да се разрева. Днес ходих да си търся кафе арабика по съвет на Елора в специализиран магазин за кафе. Ходих гледах 1 час, продавачката много любезна жена, попита ме доста неща и накрая аз и казах че имам проблем със сърцето и затова търся такова. Накрая тя ме погледна с едни топли очи и ми каза  : нямаме такова кафе тук душицо, не гледай етикетите, нито едно не е чиста арабика. Елора ме подготви преди това какво точно да гледам и търся. Но жената ме изненада с искреността си. Благодарих й, че ми е казала истината, излязох и от близкия магазин й купих един сладолед и се върнах да й го дам. Тя направо се разплака. Каза ми : един сладолед, а знаеш ри колко много означава постъпката? Твоето сърчице е различно, меко е и затова се е разболяло, моето момиче. Ей след тези думи аз пък ревнах. Жива и здрава да е жената ♥️ Когато имам път нататък, винаги ще се отбивам да я поздравявам.

И на половинът му казах да не ме дразни с тези големи сърнели, ами утре да е донесъл поне 10 такива.

# 444
Не помня споменавала ли си как си приготвяш кафето но това също дава разлика в съдържанието на кофеин накрая. Еспресото примерно е с по-малко от шварц кафе, турско от джезве май беше с най-много. Късичко еспресо е от най-щадящите, той кофеинът се разтваря във вода и ако го пуснеш по-дълго ще извлечеш повече кофеин. Пиша го това защото много хора си мислят че късо еспресо е по-силно и го избягват. По-силен/наситен му е вкусът само, то най-хубавото излиза с първите 30-40мл вода, а после вече не е толкова и вкусно - излизат още кофеин и горчилка и туйто... Ако искаш по-дълго кафе по-добре си направи късо и му капни малко топла вода отколкото да го оставяш да се изтече дълго от машината.
Повтарям се сигурно, ставало е дума и друг път, ама да кажа пак че може пък да е полезно.

# 445
Да, за това скоро ме светна Елора. Точно дълго си правех и добавям малко мляко. Сега късо вече си правя и пак добавям малко мляко. Еспресо е иначе. Машината прави много хубаво еспресо с каймак.

# 446
Шарпи, доброто се връща.❤ Може би все пак може да се намери пакетирано кафе 100% арабика?🤔
Каква е сега тази страхотна машина за кафе...май ще обикалям с чашка за кафе в ръка аз...😛🙃
Много жега беше днес, и аз много обикалях и на моменти малко ми ставаше лошо от МЦ- вероятно и от жегата- иначе доста вода изпих, докато бях навън. Сега се кефя, че навън вали.😃
Тайс, мен mct-то не ме прави сънлива през деня, изобщо даже, обаче съм сигурна, че от него ми се подобрява сънят и спя по-добре.🙂 И не е чудно, защото все пак подобрява мозъчната дейност.
Cronometer казва 4,9 грама вгх за днес.🤔 С белтъчините съм напред, но това ще е за днес.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 23:17 от dolce miele

# 447
Няма пакетирана чиста арабика.
И в повечето магазинчета за кафе арабиката е омешана с робуста. За по-изгодно.
Маркетинг е всичко, по-скоро лъжа.
Шарпи ще я уредим по другата седмица с кафе и ще види какво хубаво кафе пия.

# 448
Tайс, mct маслото дава енергия. В същото време не е стимулант (като кафе и др.), но и не предизвиква сънливост, каквато може да има след консумацията на храни с много захар. Т.е. подпомага качеството на съня.

Елора, друго е с връзки.😉

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 23:35 от dolce miele

# 449
Шарпи, разрева ме и мен! Точно тези на пръв поглед малки думи и жестове дават вяра и надежда, че все още я има човещината и добрината у хората!
Скрит текст:
Аз също нещо го раздавам много емоционално тези дни. Преди малко гледах клип с една баба, която продава цветя и едно момче й подарява роза и жената се разплаква... Миналата година ревах като магаре, защото бях пряк свидетел на подобна случка... Бяхме късно вечерта в един бар в центъра на София и една баба влезе с няколко букетчета цветя. За секудни бяха изкупени. Толкова тъжно ми стана как нашите баби, дядовци и родители не могат да изживеят старините си спокойно и достойно...
Онзи ден ме е яд, че пропуснах да кажа добра дума на едно много мило момиче при зъболекаря. Но си казах, че ще ме сметне за откачалка. Беше толкова внимателна и така добре асистираше на зъболекаря. Разбрах, че ще се прибира в БГ, за да учи стоматология. Не че моето мнение има някакво значение- но не й казах, че един ден ще бъде страхотен зъболекар. Нека не пропускаме добрата дума и жест!

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 23:55 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт