Отговори
# 165
  • Наблизо
Подписът,както някой го спомена,е важен при евентуална раздяла..да остане майката в жилището.Иначе законът не пази.
Ние лично се оженихме късно,спрямо възрастта на връзката ни,но като нещата станаха “семейство с дете” си е от голямо предимство да имаме една фамилия,да се наследяваме взаимно и да можем да решаваме един за друг болнични неща ( а аз този филм съм го играла да се обяснявам на информацията в болница коя съм и какво искам ,докато мъжът ми е неадекватен в спешното..).
На 40 трябва да се действа бързо.Когато някой се мотае,засяга и вади пръстени(за чий аджеба са му тия пръстени?! Не мога да разбера) ,трябва да му се скръцне със зъби.
Гал,ти нямаш собствен апартамент..сега звучи тъпо,но докторското разбирам той има и не е зле да си защитена поне до 18тата година на евентуалното дете.

# 166
Само жениха да не види темата какви сметки се правят и кви съвети се дават, че може да има рязко на заден

# 167
Подписът,както някой го спомена,е важен при евентуална раздяла..да остане майката в жилището.Иначе законът не пази.
Ние лично се оженихме късно,спрямо възрастта на връзката ни,но като нещата станаха “семейство с дете” си е от голямо предимство да имаме една фамилия,да се наследяваме взаимно и да можем да решаваме един за друг болнични неща ( а аз този филм съм го играла да се обяснявам на информацията в болница коя съм и какво искам ,докато мъжът ми е неадекватен в спешното..).
На 40 трябва да се действа бързо.Когато някой се мотае,засяга и вади пръстени(за чий аджеба са му тия пръстени?! Не мога да разбера) ,трябва да му се скръцне със зъби.
Гал,ти нямаш собствен апартамент..сега звучи тъпо,но докторското разбирам той има и не е зле да си защитена поне до 18тата година на евентуалното дете.

Определено ще трябва да се запозная по-подробно с темата с подписа Grinning Със законите около брака най-общо. Предполагам варират между различните европейски държави също, така че предполагам е важно къде се сложи великия подпис, на кои географски ширини Grinning

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 09:52 от Новачка

# 168
Семейно жилище не се ли води такова и без брак? Наследява детето при всички случаи.

# 169
  • Наблизо
Не,не може да остане..дори да няма жилище,ако нямат брак.Правото на ползване до 18тата година на детето, е само за бракувани.
Иначе детето наследява,да..ако не се появят и други деца и нова съпруга.
Друг плюс,ама все пак е нещо…вдовишката пенсия.

# 170
Е, да бъдем реалисти, бюджетът не стига за жилище Simple Smile
Стига за самоучастие обаче, за всичко друго има банки Simple Smile

Неве, харесвам кавказци - светла кожа с тъмна коса. Скандинавците са ми бозави. Знаеш, че не съм от тези, дето биха живели с какъвто и да е, колкото да се каже, че има пи*коносец в къщата. Родителски натиск няма, слава Богу!

Висок, хубав, интелигентен, с две висши, с хубава интелектуална работа, има книжка, кола и жилище. Почти изключително той готви, чисти и пере. Жилището му е буквално облизано. Поведение сред хора безупречно. Отношение вкъщи безупречно. Направо ми се яви бяла рокля на Ели Сааб. И сега - принцът с белия кон дойде и си принцува, обаче нанайци брак.
Недей да слагаш тигана. Този тип мъже изглеждат идеални, но жена не им трябва да им разваля бита извън единия секс. Предполагам, че е около 40-те, а никоя не го е лапнала. Да не съм песимист, ама няма да е този принцът, нито ще те засипва с подаръци, за да те задържи. Ако си доволна, че купува пържолите в супермаркета, ок, ама не разбрах да ти е подарил нещо дори и близко до стойност до заветните 30к евро.

Иначе на свиждане в болница на всеки може да отидеш. И на комшията, и на колежката. Ама си помисли, че той може да не иска точно ти да си в някаква решаваща роля при кризисна ситуация, щом не иска брак.

То има много хора без брак, но голяма част от тях не са против, а просто ги мързи да се занимават или нямат пари за сватби (и мъже, и жени) и не биха отказали да сложат подписа, ако някой се наеме с организацията и/или плащането на сватбата.

# 171
  • Наблизо
Всеки си познава партньора и знае как да общува с него.Не говорим да го изнудваш,да го накараш на сила.
Говорим той да разбере,че за жена му е важно,че така я защитава.
Съжалявам,но когато говорим за деца-е много важно.

# 172
Според мен не е нужно да прави ,каквито и да е било компромиси, защото не иска да подписва. Това е личен избор. Трябва да се чувства виновен ли?

# 173
Разбрахме ли в крайна сметка колко продължава тази връзка, или се говори и разсъждава принципно на тема брак и деца? Питам, че в съседната тема с хърватския зет уж също разговорите сериозни бяха, пък след малко повече информация със съвсем друго впечатление останах.

Ако отношенията им са вече напреднали и сериозни и този мъж е готов за деца и ги иска - и тя също иска такива, че и с него - какъв е проблемът изобщо? Защо трябва да се искат някакви компенсации или да се очакват някакви компромиси (???) от страна на мъжа, защото отказал брак? Изобщо се обърках как първо описаният с някакви нарицателни мъж ще го разкарваме, че не щял да се жени, после какъв не-годежен пръстен да си искаме, после как всъщност искаме брак да го посещаваме в болницата ако го блъсне кола, после пък незаченатите ни деца кого и как щели да наследяват.

Ако мъжът наистина иска деца сега и е сериозен, но не иска брак, а сме на зор да се мултиплицираме (само след брак), защо темата е какво материално да му измъкнем като компенсация и преди да му бием шута, а не какво трябва да се има предвид (правно) при създаване на деца без брак, примерно?

Може и просто да си чешем необвързващо езиците, също е окей.

# 174
Единственото, което разбрах в случая за брака, че ако го блъснел кола, жената каква ще му се явява- никаква? Ама то като си отиде човека, който обичаш и при положение, че си финансово стабилна, защо трябва да се мисли в тази насока въобще, едва ли ще ти са имотите загубата!

# 175
Евала на авторката за това, което е постигнала сама.
Няма лошо да иска брак. Но явно не е това човекът за нея.
Тя иска компенсация за това, че си губи времето с него без брак, правилно ли съм разбрала?
Ако я компенсира- добре, ако не иска- не е длъжен, това казвам.
Значи не са един за друг!
И тя не е нужно да си губи времето с този, това пък е нейния личен избор.

# 176
Аз лично не бих се връзвала на приказки без конкретни действия на гадже от 3 месеца (или не са 3, а примерно 10?). Плюс това не съм сигурна дали времето преди да се нанесат заедно се брои. Те живеят заедно, или?

Аз независимо от възрастта не си представям да натискам за брак и бебета без поне половин година живот заедно (от опит това не е много време, ама да речем, че биологията ни притиска). Е, ако ми трябва материала само, може и да натискам, де. Но тогава с идеята, че и сама мога спокойно да си гледам бебето - финансово и логистично.

# 177
  • София
Говорим принципно за предложенията, липсата им и намеренията, не мисля конкретно за Нар.

# 178
  • София
Не знам колко месеца, но за мен е учудващо  апелирането към бебенца в темата при наличните изисквания - коса, пръстен, роклА, поднесени по този начин, какво можем да му вземем слаш как да го убием нищо че ще е баща на близнаци или тризнаци, които ще наследят по равно мини диамантчетата на най- грозния дизайнерски пръстен, докато бащата бере душа в интензивното. И тоталното умопомрачение, лъхащо от постовете на потребителката, която неведнъж е нареждала във форума, че не всички трябвало да се размножават.
За мен ситуацията не предполага размножаване. Сори нот сори.

# 179
Говорим принципно за предложенията, липсата им и намеренията, не мисля конкретно за Нар.

Аз останах с впечатление, че говорим какво ни дължи един мъж като компенсация, защото не желае да сключва брак.

Общи условия

Активация на акаунт