Отговори
# 180
И аз с това впечатление останах. Значи въпросът трябва да се преформулира

# 181
Съветите за бебенца и бързо да се произведе, са не само отчайващи, но и ужасно безотговорни.
Сега, от това, което се пише от Нарци, аз любов не виждам, а едно дай, дай, газ, че ми е време.
Начи, хубаво са критериите и изискванията. И аз ги имам, но не бих слагала материалното пред любов, обич, нежност, грижа. Ако не усещам към мъжа до мен подобни – ни с брак, ни без брак, годеж, пръстени, не бих проимала бебенце. Нито би имало значение дали сме с подпис или не.
Ако няма уважение към мъжа като човек, па що се задълбочаваш, позабавлявай се и кой откъде е.
Насила не можеш да накараш някой да те поиска или да оправдае очакванията ти за сериозност.
Реципрочни са нещата.
Когато искаш да получиш, трябва да си готов и да си щедър.
Лично аз никога не съм се щадила като емоция и отношение към мъжа до себе си. Щедростта е част от отношенията. Винаги ми се е връщало подобаващо.
Така че, когато си готов, ти се дава.

# 182
"На какви компромиси е готов мъж, за да избегне сключване на брак"
Темата не би ли трябвло да е обратния въпрос - На какави компромиси е готов мъж за да сключи брак, а не за да го избегне. Все пак живеенето под един покрив предполага съобразяване със някой друг, тоест излизане от зоната на комфорт, особенно за хора малко по напред във възрастта.
Понкога имам чувството, че жените се питат - "Той дали иска брак, кога ще ми предложи, дали ще ми предложи..." и когато "оня" вземе, че предложи и става хлъц - "аз май не съм много сигурна дали искам, дали няма да излезе нещо по-добро".
Нарциса е "подхвнала" темата с приятеля, но не знам защо имам едно такова усещане, че тя не е сигурна толкова, че този е нейния човек и пак нещата опират до "бебенцата", по възможност "близнаци". Пак е надвиснал един голям часовник и отдолу под него едно голямо чудене. Колкто повече чудене и въпроси има, толкова по-вероятно е нищо да не излезе от тоя храст.
Готовите хора за брак не задават много въпроси. Има само един или два. И само един отговор - Да или Не.

# 183
Те много мъже възприемат брака и като  "ограничения",което е пълна измислица за мен в кое е това "ограничение" ?
Всичко може да си е както преди брака така и по  време на брака.
Относно годежните пръстени,според мен изобщо не трябва да се връщат,все пак това е подарена вещ - без уловки,без някакви договори и т.н.

# 184
Ако възрастта на жената е напреднала, часовника си тиктака. Не виждам нищо успокоително в това да си повтаряме, че не било спешно. Спешно е всъщност. И аз срещнах мъжа ми на 39 и на 40 искахме бебе, ама се оказа, че хич не се получава. Нищо че имаме огромно желание. Преди това имам деца и мислех, че и на 40 само да поискам - и готово! Е, то не било така. Отне 3 години и е чудо да се случи. Та с бебенцата, ако съм на 36 +, аз лично бих забременяла и родила и от не най-подходящия и идеален мъж. Не бих губила и години да го тествам, преценявам, пък така ли ще реагира, пък иначе ли. Просто няма да има време за губене по моите представи. За първо дете визирам. Ако жената си има вече дете, спешност няма никаква.

# 185
Аз лично не бих се връзвала на приказки без конкретни действия на гадже от 3 месеца (или не са 3, а примерно 10?). Плюс това не съм сигурна дали времето преди да се нанесат заедно се брои. Те живеят заедно, или?

Аз независимо от възрастта не си представям да натискам за брак и бебета без поне половин година живот заедно (от опит това не е много време, ама да речем, че биологията ни притиска). Е, ако ми трябва материала само, може и да натискам, де. Но тогава с идеята, че и сама мога спокойно да си гледам бебето - финансово и логистично.

Пише как си поддържал неговият апартамент, как добре се държал, когато отидеш при нея... По никакъв начин не ми изглежда да живеят заедно. И това май не е първата тема, в която се вижда много преждевременно с някого като съпруга и майка на децата, без въобще да има някакви индикации. Сексът не е повод за брак все пак и ми се струва, че отдавна щеше да се е омъжила и пр. ако не се хвърляше с разговори за пръстени и деца ангро. Това, че някой те вика да правите секс, може да значи, че просто му се прави секс и може да не си единствената, в дните, когато е прекалено "зает" да се видите. Нещо екскурзии, почивки, излизания има ли, или е просто се срещат за секс?

# 186
Няма дни, в които е прекалено зает. Моята квартира в момента е склад за по-голямата част от нещата ми, живея при него. Имаме резервация за почивка. Така добре ли е?

# 187
Идеално е. На твое място не бих мислила толкова за брака, колкото за евентуално бебе Simple Smile

# 188
Ами аз не бих започвала с бебетата, преди да се уверя, че наистина живея там  и има общо домакинство, където двойката решава как се разпределят разходите, а не му е на гости с четката за зъби, с две рокли и 3 чифта гащи.

# 189
И какви ще са доказателствата за това? Ако мъж не ме разбере, че искам дете по-бързо, понеже съм на еди каква си възраст - над 35 примерно - през колко теста да го минавам, ако не схваща това най-елементарно нещо?

# 190
Той ако не е малоумен ще разбере, но все пак тези деца се създават от двама, и ако на жената ѝ тиктака часовника средата на 30те, то един мъж на тази възраст въобще не е под същото напрежение да става баща толкова бързо. Ти може да искаш след 3 месеца, но аз ако съм мъж не бих тръгнала да създавам деца, само защото жена, с която имам връзка съвсем отскоро, била на зор.

Много ми е интересно как все се дават такива съвети, малко звучи все едно - да се съгласи той, пък аз ще си ги гледам. После пък драма, че след 3 месеца връзка някоя забременяла и той не я погледал - нито нея, нито детето! Ако мъжът е що годе свестен и отговорен, ще иска да е част от живота на това дете, не само да го създаде. Ако толкова бърза една жена е хубаво да е подготвена за евентуалността, че може да се наложи да го гледа сама това дете.

# 191
На тази възраст наистина е добре да побърза, ся от друга страна знам колко изненади могат да изникнат, но пък в крайна сметка ще има дете каквото и да стане, по добре е от стара мома с котки. И на мен не ми изглежда влюбена, само сметки и хвалби, ама това не е задължително да е лошо, те така някои изкарват много повече от други с голяма тръпка. Така че момъкът ако е навит, да яхва гребена на вълната докато не е размислил.
Честно такъв съвет не бих дал в много други случаи, ама сега нещо така ми идва отвътре

# 192
Разходите ги поема почти изключително той. През ден сме по заведения и Мо-Ло-Ве 🥳 Темата за децата и брака я повдигна той.

Абе защо всички се хванахте за бебетата и кога се правят?

И на мен не ми изглежда влюбена, само сметки и хвалби
...
Честно такъв съвет не бих дал в много други случаи, ама сега нещо така ми идва отвътре
Отвътре ти идва, щото казах, че той чете, а?

# 193
Аз може нещо да не съм разбрала (отново), но ти спомена, че сте обсъждали и с оглед на възрастта сте искали две, останах с впечатление без много мотане, и оттам тръгна разговора? Или е било някакъв напълно хипотетичен разговор? В крайна сметка от колко време сте двойка и откога живеете заедно?

# 194
Защото бебетата са ни по-важни от брака? Simple Smile Поне аз като тегля чертата, най-важни са ми децата. Отношенията в брака може да се променят, но децата остават да си ти носят радост винаги.

Общи условия

Активация на акаунт