Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 513
  • 606
  •   1
Отговори
# 390
В Турция нито имунология, нито микробиология изследват…това не е ли малко притеснително? Др Тургут до коя седмица проследява след трансфер?

Разбира се, че е притеснително. Това че сме в Турция, не значи че сме в Париж. На никой не му дреме каква бактерия може да ни пренесе, затова от години сама си правя изследванията. В интерес на истината в БГ съм имала 2 трансфера, 1 пункция, 2 цветни снимки, 1 хистероскопия и абсолютно всеки път са ми искали микробиология. Дори ЦС я отложиха заради гъбички и я направихме след като ги излекувах. Всякакви бактерии или гъбички, които не са лекувани могат да се качат нагоре при трансфер, все пак се влиза с катетър в матката . При нормално забременяване няма такива интервенции, но при инвитро е различно. За имунологията не мога да кажа, защото не ми се е налагало.

# 391
И все пак в Турция успеваемостта е в пъти по-висока, въпреки че у нас изследват какво ли не. Бих се доверила на доктора си, там знаят какво правят. В България лично аз изследвах какво ли не, 2 инсеминации и 1 инвитро неуспешни, цветната ми снимка беше сгрешена...
Вярвайте на докторите в Турция, те изследват наистина важните неща и имат адекватна апаратура.

# 392
Какви актуални изследвания трябват за първичен преглед при д-р Тургут, може ли там да се направи актуална  спермограма и трябва ли  свидетелство за брак?
Когато се свържете с координаторите те ще ви изпратят списък с необходимите изследвания и в какъв срок трябва да са направени. Ще можете да прецените кои да пускате отново или имате ако ги имате правени скоро няма да има нужда. Спермограма можете да направите там, но трябва да уточните също с тях, че искате. Свидетелство за брак за първичен преглед не знам дали ще ви искат, но след това ако правите стимулация и пункция задължително го търсят.

# 393
Ако ще сте с Естрофем, да. ☺ Успех!
При вас ли приложи този подход? Имахте ли успех? Извинявайте ако питам прекалено много, имате право да не отговаряте. Просто някак си останах с впечатлението, че на естествен цикъл нещата се случват по-лесно..

# 394
При вас ли приложи този подход? Имахте ли успех? Извинявайте ако питам прекалено много, имате право да не отговаряте. Просто някак си останах с впечатлението, че на естествен цикъл нещата се случват по-лесно..
Здравейте, пих противозачатъчни месец преди трансфера с Естрофем, защото съм с ПКЯ. Обикновено в месеца след противозачатъчните няма овулация. Това ми беше 7ми трансфер, но първи при доктор Тургут и имах положителен резултат , макар и за кратко 🥺 Когато си на ЕЦ, не се пият контрацептиви. На мен лично ми преписват Летрозол и се моля да имам овулация. Успех пожелавам! ☺️❤️☀️

# 395
Здравейте, пих противозачатъчни месец преди трансфера с Естрофем, защото съм с ПКЯ. Обикновено в месеца след противозачатъчните няма овулация. Това ми беше 7ми трансфер, но първи при доктор Тургут и имах положителен резултат , макар и за кратко 🥺 Когато си на ЕЦ, не се пият контрацептиви. На мен лично ми преписват Летрозол и се моля да имам овулация. Успех пожелавам! ☺❤☀
Благодаря за подробният отговор! При мен също искат да предпишат противозачатъчни и да действаме след това с естрофем, но някак си не съм много съгласна сякаш с този подход. Нямам СПКЯ и си мислех, че на естествен цикъл шанса е по- голям, а и е по-щадящо за самият организъм. Все още ли сте при д-р Тургут?

# 396
В Турция нито имунология, нито микробиология изследват…това не е ли малко притеснително? Др Тургут до коя седмица проследява след трансфер?

Разбира се, че е притеснително. Това че сме в Турция, не значи че сме в Париж. На никой не му дреме каква бактерия може да ни пренесе, затова от години сама си правя изследванията. В интерес на истината в БГ съм имала 2 трансфера, 1 пункция, 2 цветни снимки, 1 хистероскопия и абсолютно всеки път са ми искали микробиология. Дори ЦС я отложиха заради гъбички и я направихме след като ги излекувах. Всякакви бактерии или гъбички, които не са лекувани могат да се качат нагоре при трансфер, все пак се влиза с катетър в матката . При нормално забременяване няма такива интервенции, но при инвитро е различно. За имунологията не мога да кажа, защото не ми се е налагало.
Имам 4 пункции в Турция, след всяка еднократно съм приемала антибиотик.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 18:11 от shanti

# 397
Шанти, когато минеш през загуба в 18 г.с. и после още няколко в 6 г.с. се научаваш много да четеш, да ходих ако трябва на няколко доктори и мнения, да слушаш минали по твоя път момичета и сама да предприемаш мерки за собственото си здраве и бъдещо дете,. Ако вие сте попадали на перфектните доктори, супер, много се радвам. Но 95 % от жените, които пишем в групите за инвитро, аборти, трансфери и т.н. сме с много богат, но за съжаление, лош опит. Така че , да, понякога знаем малко повече от докторите;) Да не говорим, че имаше един "доктор" тук в Бг, който ми каза " Ееее, голяма работа, тя и баба ми е имала няколко аборта. Като се заоплаквате значи".....Дори няма да коментирам това абсурдно и пошло изказване. Иначе са много учените да....на учебник. Слава Богу има и добри доктори, но са малко. Така че ,ако искам и 50 изследвания ще си направя преди трансфер. Аз си ги плащам, аз си знам защо, на мой гръб са били тоягите. И ако мога да помогна на някое момиче да вземе мерки и да не опука трансфер напразно, ще го направя, пък тя ако иска да ме послуша, насила никой не карам Wink

# 398
Extraordinaryyy5656, при доктор Тургут съм си ☺️ Имам му пълно доверие. Доверете му се и Вие ☺️❤️☀️🍀 Пожелавам Ви успех от сърце!

# 399
Здравейте, пих противозачатъчни месец преди трансфера с Естрофем, защото съм с ПКЯ. Обикновено в месеца след противозачатъчните няма овулация. Това ми беше 7ми трансфер, но първи при доктор Тургут и имах положителен резултат , макар и за кратко 🥺 Когато си на ЕЦ, не се пият контрацептиви. На мен лично ми преписват Летрозол и се моля да имам овулация. Успех пожелавам! ☺❤☀
Благодаря за подробният отговор! При мен също искат да предпишат противозачатъчни и да действаме след това с естрофем, но някак си не съм много съгласна сякаш с този подход. Нямам СПКЯ и си мислех, че на естествен цикъл шанса е по- голям, а и е по-щадящо за самият организъм. Все още ли сте при д-р Тургут?
А защо не говориш с него за предпочитанията си?
Би било добре да разбереш, защо искат на стимулиран цикъл. В повечето случаи трансфер на стимулиран е по-лесен за планиране.

# 400
Всеки случай е индивидуален. Целта на доктора е да се получи здрава бременност, от която да се роди и здраво дете. Аз самата настоявах за стимулиран цикъл с Естрофем, че ще ми е и по-лесно плануването за пътя, а и заради СПКЯ. За съжаление стигнах до БХ. Сега докторът каза, че ще сме на изцяло ЕЦ и настоява за такъв. Аз му се доверявам напълно. Той знае кой е най-правилният подход във всяка една ситуация. 🍀

# 401
Шанти, когато минеш през загуба в 18 г.с. и после още няколко в 6 г.с. се научаваш много да четеш, да ходих ако трябва на няколко доктори и мнения, да слушаш минали по твоя път момичета и сама да предприемаш мерки за собственото си здраве и бъдещо дете,. Ако вие сте попадали на перфектните доктори, супер, много се радвам. Но 95 % от жените, които пишем в групите за инвитро, аборти, трансфери и т.н. сме с много богат, но за съжаление, лош опит. Така че , да, понякога знаем малко повече от докторите;) Да не говорим, че имаше един "доктор" тук в Бг, който ми каза " Ееее, голяма работа, тя и баба ми е имала няколко аборта. Като се заоплаквате значи".....Дори няма да коментирам това абсурдно и пошло изказване. Иначе са много учените да....на учебник. Слава Богу има и добри доктори, но са малко. Така че ,ако искам и 50 изследвания ще си направя преди трансфер. Аз си ги плащам, аз си знам защо, на мой гръб са били тоягите. И ако мога да помогна на някое момиче да вземе мерки и да не опука трансфер напразно, ще го направя, пък тя ако иска да ме послуша, насила никой не карам Wink
Успех!
И моята сага е 12годишна, сега с тийн на 12 и момиче на 4. Ще се получи, понякога иска повече време.

# 402
Здравейте,
Може ли да ми препратите списъка с изследванията преди стимулация, които да пусна.
Че Хафизе ми изпрати едно дълго съобщение, но без прикачен файл.

Благодаря предварително,

# 403
  • София
И аз нямах прикачен файл, нещата от дългото съобщение са 🙂

# 404
Здравейте,
сигурно не е копирала всичко. аз списък с изследвания по-горе нямам.
Ако не ви представлява трудност, може и на ЛС да ми изпратите на вас каквото ви е пратила. Simple Smile Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт