Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 448
  • 606
  •   1
Отговори
# 480
Тук не става въпрос за магьосници или поддръжници/противници на доктора.
Целта е да има реално описани медицински факти, за които да следят пациентите.
Хората, които са преживели разочарования и още повече ситуации, които застрашават живота- не са за подценяване тези случаи.
По- добре е да бъдем информирани, за да следим, питаме и да спестим критични ситуации.

# 481
То е ясно, че ще има неуспели, но колко са успелите? Благодарение на доктор Тургут има родени толкова много бебета, които според българските лекари е невъзможно те да съществуват. Доктор Тургут не е виновен за болките след пункция, всеки организъм е различен, да не говорим и за психиката. Познавам много хора, които вдигат кръвно на нервна почва. Да не споменавам колко объркани диагнози, забранени лекарства за тях, некадърни хистероскопии и хиперстимулации съм имала в България......да ме карат да си тръгна от болница в София с тежка хиперстимулация и когато станах колабирах....умирах от болки, казаха ми да гледам палмите на екрана и да си мисля за хубави неща. Вляха ми още една система и бързаха да ме изгонят. В Турция ти дават достатъчно време да си полежиш, че даже и храна в Аджъбадем. Аз имам 3 стимулации при доктор Тургут, но всички бяха просто перфектни, без хиперстимулация и то с по 18-25-38 яйцеклетки!!!! Перфектни бластоцисти. Просто аз имам генетичен проблем и шансът за здрав ембрион беше много малък. В България ми казаха, че чак е едва ли не невъзможно. Моята успешна пункция и ПИД бяха в Жинимед. Да, не винаги координаторките отговарят веднага и така се случи, че лошите новини от ПИД от предишните стимулации все ги получавах в "най-подходящия момент" и трябваше да чакам за коментар няколко дни. Няма идеално място, няма идеални лекари, но доктор Тургут е лекар със сърце. Той няма как да махне с магическа пръчка и генетичните аномалии да изчезнат, яйцеклетките да се подмладят или да се появят здрави сперматозоиди, но ако имаше, щеше да го направи. Той прави всичко от себе си, но не е магьосник. Имам страшно много познати около мен и всичките успяха 🥰❤️❤️❤️🙏 Все тежки случаи бяха.

Салсера, казваш, че имаш 50% по-голям успех в България с два перфектни бластоциста, които в крайна сметка не бяха генетично здрави? В Турция имаше здрав ембрион след ПИД. Разбира се ПИД не е панацея, но в Турция поне стигнахте до годен бластоцист. В този случай е 1:0 за Турция. Нямаш на представа колко стимулации с ужасяващи болки съм имала в България. Може донякъде и въпрос на късмет да е, но в Турция не съм имала болки. При теб е просто обратното. Наистина съжалявам за преживяното, но това при теб за мен е предозиране с упойката(тук доктор Тургут няма вина, а анестезиологът) и останалото на нервна почва. Не е трябвало да си тръгваш от болницата в такъв случай, а да държите сметка на анестезиолога.

ПП препоръчвам Жинемед, ако все още се работи с тях.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 17:24 от Kactus

# 482
Аз съм от успелите в Аджибадем. Имам една стимулация, един ЗЕТ. С намален резерв съм (амх 0.6 септември 2023г., 39 години). Спермограмата на мъжа ми е прилична. Само морфологията беше ниска. Имах 10 фоликула. След пункцията бяха извадени 7 зрели яйцеклетки, от тях 5 стигнаха до бластоцист. След ПИД имахме два напълно здрави ембриона. Останалите бяха с по 2 тризомии и съответно негодни за трансфер. От единия имам дъщеричка на почти 3 месеца.
Малко ще се отклоня от темата. Имам да плащам съхранение за второто ембрионче. Нито знам колко дължа, нито по коя сметка да преведа парите. За съжаление обаче последните 3 месеца не получавам никакво съдействие от Хафизе. Последно каза, че в болницата имали много работа и нямало време да проверяват, което ми се струва абсурдно. Та моля, ако някоя знае как да се свържа с болницата ще съм ужасно благодарна да сподели. Страх ме е да не го унищожат защото не сме платили.

# 483
  • София
Dessi, първоначалното съхранение там е 3 години, ако миналата година сте замразили, значи всичко е наред. 🍀

# 484
Аз съм си писала историята, но ще я напиша пак. Ембриологията в Аджибадем Фулия е под всякаква критика. Ние бяхме с мъжки фактор, много тежък миналата година ( отивайка там уж заради " великите д-ри Тургут и Башар), на Башар дори не му видяхме очите и  седяхме 3 седмици за стимулация, пункция и никой не даде отговор или предложение какво да приложат на мъжа ми за да има адекватен материал. С две думи, той си вееше краката, докато мен ме блъскат с най-силната стимулация. В деня на пункцията са накарали мъжа ми да дава материал ДВА пъти, защото нямало достатъчно материал за оплождане. Питах ги за ТЕСЕ, махнаха с ръка. Не приложиха почти нищо, освен техния си метод ИМСИ. Който не е по-различен от ИКСИ. Реално от 14 Я, 13 извадени, 10 годни и от тях 1 ембрион годен след ПИД. И то благодарение на Господ и на това, че стана чудо, защото за разлика от  Турция тук в България имахме от 7 Я, 5 бластоцита от които 2 с отлично качество, с единия забременях. Та, в България с успех почти 50 %, в Турция успех 10 %. Обвиниха мъжа ми, мен, възрастта ни, но аз говорих с много двойки и се оказа, че едно 90% от тях също нямат никакъв успех в Аджибадем, правят по 3-4-5 стимулации и накрая или отиват в Джинамед или се връщат в БГ и тук успяват. Та, ако някой каже " Аз успях в Турция" , без значение дали Аджибадем, Мемориал, Бахчеджи, Джинамед, нека да има доблестта и да каже на коя точно поред стимулация е успял, защото чисто статистически с 3-4 стимулации , дори и в България, Македония и където и да е ще успеете. Въпрос на късмет.
Относно пункцията : От Аджибадем ме пуснаха да си ходя с кръвно 120/180 и страшни ужасяващи болки в гърба, раменете, врата и корема. Имала съм и други пункции и много добре знам как боли след пункция, това не беше нормална болка. Мъжа ми ме гледаше и ревеше заедно с мен, аз не можех да спя, да ям, да ходя до тоалетната. Реших, въпреки болките, че се прибираме в България на следващия ден. Стояла съм на границата 3 часа, превивайки се от болки. За сведение вечерта след пункцията писах няколко пъти на Хафизетата, че съм много зле и никой не ми върна дори едно скапано съобщение. Не исках пак да се връщам в Аджибадем, не знам какви лекарства ми бяха сложили, но ако се бях върнала щяха да ме довършат. Върнахме се в БГ и разбрах, че освен тежка хиперстимулация съм имала и кръв в корема. Та, така се върнахме от Турция с тотално некадърно оплождане, кръв в корема и пълно разочарование и от лекар, и от болница. Някой ще каже, е да, ама вие сте били с мъжки фактор, какво очакваш. А ми, другите двойки нямаха мъжки фактор и пак нямаха успех в Аджибадем, пък дори и в другите болници, където се преместиха. Познавам момиче, с 4-та стимулация в Турция, която още не е стигнала до ембрион. Мъжки фактор нямат. До тук със заблудата и феерията, че Тургут е много добър и че всички успяват там. Не, просто тези, които не успяват не говорят за това или им се трият коментарите във Фейсбук групите. Знам, че сега ще скочат защитниците му, но колкото и да го защитавате, реалността друго говори. Да, има успели, но колкото са неуспелите?!

Именно затова коментирам навсякъде, че и там са на конвейр и ако се оставиш в ръцете им с цялото си доверие, тежко ти. Все повече чета добри отзиви за малките болници и не толкова известни лекари, явно имат повече време за по детайлни прегледи.
Съжалявам за случилото се с теб и не знам какво да кажа за координаторите и на мен Хафизе е спирала да ми отговаря, когато не им изнася какво питаш или какво искаш.
Тесе при мъжки фактор да не направят, направо ме изумяват.
Общо взето ситуацията е, ако си плащате и правите каквото ви кажем ок, ако ли не се опаряйте, безгласни букви.
И пак казвам питайте, пишете е-мейли, правете конферентни разговори, искайте документи, и парите и здравето са ваши!

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 18:35 от T q

# 485
Няма такова нещо "на конвейр", специалисти са и правят всичко по силите си! Хафизе-тата понякога се бавят с отговори, но в 1 сутринта дали някой в България ви е писал да ви подсети да си сложите инжекции? Е,Хафизе-тата пишат! За важните неща пишат и отговарят. В крайна сметка и те са хора, имат семейства и личен живот.
Скрит текст:
Аз съм си писала историята, но ще я напиша пак. Ембриологията в Аджибадем Фулия е под всякаква критика. Ние бяхме с мъжки фактор, много тежък миналата година ( отивайка там уж заради " великите д-ри Тургут и Башар), на Башар дори не му видяхме очите и  седяхме 3 седмици за стимулация, пункция и никой не даде отговор или предложение какво да приложат на мъжа ми за да има адекватен материал. С две думи, той си вееше краката, докато мен ме блъскат с най-силната стимулация. В деня на пункцията са накарали мъжа ми да дава материал ДВА пъти, защото нямало достатъчно материал за оплождане. Питах ги за ТЕСЕ, махнаха с ръка. Не приложиха почти нищо, освен техния си метод ИМСИ. Който не е по-различен от ИКСИ. Реално от 14 Я, 13 извадени, 10 годни и от тях 1 ембрион годен след ПИД. И то благодарение на Господ и на това, че стана чудо, защото за разлика от  Турция тук в България имахме от 7 Я, 5 бластоцита от които 2 с отлично качество, с единия забременях. Та, в България с успех почти 50 %, в Турция успех 10 %. Обвиниха мъжа ми, мен, възрастта ни, но аз говорих с много двойки и се оказа, че едно 90% от тях също нямат никакъв успех в Аджибадем, правят по 3-4-5 стимулации и накрая или отиват в Джинамед или се връщат в БГ и тук успяват. Та, ако някой каже " Аз успях в Турция" , без значение дали Аджибадем, Мемориал, Бахчеджи, Джинамед, нека да има доблестта и да каже на коя точно поред стимулация е успял, защото чисто статистически с 3-4 стимулации , дори и в България, Македония и където и да е ще успеете. Въпрос на късмет.
Относно пункцията : От Аджибадем ме пуснаха да си ходя с кръвно 120/180 и страшни ужасяващи болки в гърба, раменете, врата и корема. Имала съм и други пункции и много добре знам как боли след пункция, това не беше нормална болка. Мъжа ми ме гледаше и ревеше заедно с мен, аз не можех да спя, да ям, да ходя до тоалетната. Реших, въпреки болките, че се прибираме в България на следващия ден. Стояла съм на границата 3 часа, превивайки се от болки. За сведение вечерта след пункцията писах няколко пъти на Хафизетата, че съм много зле и никой не ми върна дори едно скапано съобщение. Не исках пак да се връщам в Аджибадем, не знам какви лекарства ми бяха сложили, но ако се бях върнала щяха да ме довършат. Върнахме се в БГ и разбрах, че освен тежка хиперстимулация съм имала и кръв в корема. Та, така се върнахме от Турция с тотално некадърно оплождане, кръв в корема и пълно разочарование и от лекар, и от болница. Някой ще каже, е да, ама вие сте били с мъжки фактор, какво очакваш. А ми, другите двойки нямаха мъжки фактор и пак нямаха успех в Аджибадем, пък дори и в другите болници, където се преместиха. Познавам момиче, с 4-та стимулация в Турция, която още не е стигнала до ембрион. Мъжки фактор нямат. До тук със заблудата и феерията, че Тургут е много добър и че всички успяват там. Не, просто тези, които не успяват не говорят за това или им се трият коментарите във Фейсбук групите. Знам, че сега ще скочат защитниците му, но колкото и да го защитавате, реалността друго говори. Да, има успели, но колкото са неуспелите?!

Именно затова коментирам навсякъде, че и там са на конвейр и ако се оставиш в ръцете им с цялото си доверие, тежко ти. Все повече чета добри отзиви за малките болници и не толкова известни лекари, явно имат повече време за по детайлни прегледи.
Съжалявам за случилото се с теб и не знам какво да кажа за координаторите и на мен Хафизе е спирала да ми отговаря, когато не им изнася какво питаш или какво искаш.
Тесе при мъжки фактор да не направят, направо ме изумяват.
Общо взето ситуацията е, ако си плащате и правите каквото ви кажем ок, ако ли не се опаряйте, безгласни букви.
И пак казвам питайте, пишете е-мейли, правете конферентни разговори, искайте документи, и парите и здравето са ваши!

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 16:40 от Не се сърди, човече

# 486
Dessi, първоначалното съхранение там е 3 години, ако миналата година сте замразили, значи всичко е наред. 🍀
ParaSiempre, Хафизе ми беше писала преди време, че съхранението е една година считано от датата на пункцията. Затова се притеснявам, защото закъснявам почти три месеца с плащането.

# 487
ParaSiempre, Хафизе ми беше писала преди време, че съхранението е една година считано от датата на пункцията. Затова се притеснявам, защото закъснявам почти три месеца с плащането.

Опитахте ли да се обадите в самата болница? В нета виждам телефонен номер.

# 488
  • София

Хммм и аз ѝ писах миналия месец и ми каза за трите години 🤷🏻♀ Може да драснеш мейл на болницата, този, от когото получаваме ембриодоклада (дали е точно такова, но се сещате за кое говоря)

# 489
Colors, там може да се пишат само неща, дето са хубави. Е да, ама живота не е само хубаво. И ние минаваме по този път вече 4 години, ако на вас ви е било много весело да ви хиперстимулират, да ви кажат един фоликул са спукали в корема и реално затова съм имала кръв, да им се молите на Аджибадем да ви сложат силно обезболяващо, защото умирате от болка..........Да, аз съм имала стимулация и при д-р Станулов, всеки знае като напусна Афродита каква помия се изля върху него. И въпреки че имаше пропуски при нас, направи каквото можа, а след пункцията аз се чувствах перфектно и дори ходихме на ресторант с мъжа ми. И не, да имаш кръв в корема не е ситуация за неглижиране. Аз не съм отишла да съдя ни болници, ни доктори. Нито им знам езика, нито пък ще им хвърля още 20 000 лв за опити, с които едвам не си отидох. Тия 20 000 лв мога и в БГ да си ги ползвам, мога и в Чехия да отида, ако искам, мога и в САЩ да отида.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 16:37 от Не се сърди, човече

# 490

Хммм и аз ѝ писах миналия месец и ми каза за трите години 🤷🏻♀ Може да драснеш мейл на болницата, този, от когото получаваме ембриодоклада (дали е точно такова, но се сещате за кое говоря)
Ох, вече съвсем се обърках.... Прегледах си чата с Хафизе и наистина е написала, че сме платили за една година. А ембриодоклад не съм получавала. Всъщност нямам никакви документи освен схемата на стимулацията и резултатите от ПИД. Всичката информация получавах на what's up. Явно наистина ще трябва да се свържа с болницата...

# 491

Ох, вече съвсем се обърках.... Прегледах си чата с Хафизе и наистина е написала, че сме платили за една година. А ембриодоклад не съм получавала. Всъщност нямам никакви документи освен схемата на стимулацията и резултатите от ПИД. Всичката информация получавах на what's up. Явно наистина ще трябва да се свържа с болницата...

Доколкото знам, не унищожават ембриони без съгласието ви и задължително се свързват с вас ако се достигне до максимален период на съхранение.
Свържете де задължително с клиниката, но не се тревожете че ще направят нещо без ваше съгласие.
Успех и спокойствие ви пожелавам 🍀

# 492
Няма да ви унищожат ембрионите. Такова нищожно закъснение не е трагично. Напомнете пак на Хафизе или пишете на болницата.
Като цяло чета и не вярвам на очите си. При абсолютно нито една от интервенциите на др Тургут съм нямала кървене или болки (подобен брой яйцеклетки като на момичето, което се оплакваше от болките).
Стимулацията ми беше доста стандартна 150 Мериоферт и 150 Гонал с един downregulation преди това, който май излезе от мода.
В никакъв случай не съм защитник на даден лекар. Абсолютно винаги имам някаква критика, но много често е грешно насочена към подхода на даден лекар. По-скоро в повечето случаи е ‘късата клечка’. Просто се падам в еди си колко си % от гадната страна на статистиката. За жалост дори бременността ми показа колко недоизяснени проблеми има и в пренаталната медицина, а не само в репродуктивната.
Критика винаги трябва да има. Ако няма критика, няма да има и развитие. Всеки може да прецени сам за себе си коя критика да приеме и коя не по начина, по който е написана.
Чак конспирации с триене на коментари…малко в повече ми се вижда. Разбирам и горчивото разочарование от друга страна и реакцията в такива моменти.
За жалост за Аджибадем не мога да кажа нищо. Доколкото виждам основателят на Неста клиник също работи с Аджибадем, а той има много успехи и то при жени с ендометриоза.

# 493
Вижте, след подобен развой на нещата е добре да дадете гласност в други, по-официални платформи. Има гугъл преводач,пък хванете един имейл изпратете! Защитавам това,че България се "понапълни" с бебета, които дойдоха на този сват,благодарение на точно този екип и точно този доктор. Сигурна съм,че перфектен лекар за всички няма.Точно пък за Афродита по-добре аз да не говоря, че още имам травми от цялата процедура...
Colors, там може да се пишат само неща, дето са хубави. Е да, ама живота не е само хубаво. И ние минаваме по този път вече 4 години, ако на вас ви е било много весело да ви хиперстимулират, да ви кажат един фоликул са спукали в корема и реално затова съм имала кръв, да им се молите на Аджибадем да ви сложат силно обезболяващо, защото умирате от болка..........Да, аз съм имала стимулация и при д-р Станулов, всеки знае като напусна Афродита каква помия се изля върху него. И въпреки че имаше пропуски при нас, направи каквото можа, а след пункцията аз се чувствах перфектно и дори ходихме на ресторант с мъжа ми. И не, да имаш кръв в корема не е ситуация за неглижиране. Аз не съм отишла да съдя ни болници, ни доктори. Нито им знам езика, нито пък ще им хвърля още 20 000 лв за опити, с които едвам не си отидох. Тия 20 000 лв мога и в БГ да си ги ползвам, мога и в Чехия да отида, ако искам, мога и в САЩ да отида.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 16:39 от Не се сърди, човече

# 494
Повечето успели не пишат, защото вече ежедневието им е различно и не следят ин витро темите. Аз съм една от тях - с прекрасен син на 1,3 год. Няма как да не съм благодарна до живот на др Тургут и екипа му. И не не забременях от първи опит при него, преди това имам и два опита в България. През 2022год. работеха с пациенти в болниците Колан, Джинамед и Аджибадем (според проблемите на двойките) Аз бях в Джинамед и при двата опита.
Малко извън темата, но наскоро загубих съпругът си и въпреки, че са изключително заети, абсолютно всички се свързаха с мен да изкажат съболезнования. Хафизе дори ми писа наскоро пак за да види как сме. За мен те са преди всичко човеци с главно "Ч"
Аз успях при тях, надявам се и все повече двойки да успяват и да се радват на дечица. А ако наистина имам проблем с болница Аджибадем, може би е добре повече хора да дадат обратна връзка на доктора и това да се  промени. На всички им е ясно за какво сте там и съм сигурна, че др Тургут иска дори повече от вас да успеете. ❤
ПС
Аз имам още два замразени ембриона,но доколкото разбрах от Хафизе, заради стеклите се обстоятелства няма да мога да ги използвам за съжаление. Миналата година платих през месец септември годишната такса, тази година още не съм плащала, но и никой от болницата не се е свързал с мен.

Общи условия

Активация на акаунт