Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 508
  • 606
  •   1
Отговори
# 570
Трансферът на естествен цикъл, въпреки проблемите ми с ПКЯ и тромбофилия е успешен 🥰🥰🥰  скоро ще дойде време за преглед (сакче и пулс), но се колебая дали да е при д-р Тургут (заради дългия път с колата) или в БГ. Бихте ли препоръчали специалист в София за установяване на бременност и евентуално проследаване? Аз имам загуба в 6  г.с. и  се притеснявам от вагинален преглед в толкова ранен стадии. При мен се случи на следващия ден след прегледа мин път.

# 571
  • София
Честито! 🍀 До пухкав финал ❤

Аз бях при д-р Коновалова в Щерев 🙂

# 572
Аз не отидох в Турция за преглед, защото бях с кървене, ако всичко беше наред, щях да искам да отида, най-малко за да изкоментирам с др Емре прогестероновата терапия, тук много доктори нищо не правят за това

Бих препоръчала някой с опит в рискова бременност -  д-р Сегей Славов, д-р Ибрям, Ковачев

ходих при Коновалова в началото на бременността също, инцидентно беше, държа се добре, тя има опит с репродуктивни процедури, така че не е лош вариант

# 573
Привет, предстои ми трета стимулация при др.Тургут.
Този път ще е дълъг протокол и ме предупредиха, че ще започна с Гонапептил от предходен цикъл. Това ме замисли колко често и кога ще са прегледите в Истнабул. Някой може ли да сподели подобен опит?

Успех на всички 💚

# 574
Аз бях миналият месец с дълъг протокол ( с друг препарат и не стигнах до край, защото не беше моето), но след като започнах стимулацията от предходния цикъл, пак писах когато ми дойде цикъла и отидох на 2 ри ден, после 5 ти ден ( за след това не знам).

# 575
Разликата в дългия протокол е просто първата инжекция предходния цикъл, която блокира. Тя е като бонус. Но не изисква да сте в Турция. След това хубавото е че не е нужно да се бърза на 2ри ден да се почне в следващия цикъл, защото сте блокирани. Може и по-късно и така позволява по-лесно планиране. Иначе после не се различава честотата не прегледите веднъж щом започнете самата стимулация.

# 576
Здравейте, тези от Вас, които са имали ЗЕТ при д-р Тургут, може ли информация как е протекло  и колко често  Ви  викаха за прегледите?
Благодаря предварително!

# 577
Здравейте, тези от Вас, които са имали ЗЕТ при д-р Тургут, може ли информация как е протекло  и колко често  Ви  викаха за прегледите?
Благодаря предварително!

Може би зависи дали е на естествен цикъл или не. При мен на естествен цикъл отидох след като ми дойде цикъла веднъж, след което пусках кръвни изследвания в България и ги изпращах на Хафизе, на база на кръвните изследвания назначават дата за трансфер, който е изключително бърз. Останахме една нощ в Истанбул след трансфера и се прибрахме. Общо два пъти ходене до Турция.

Да попитам хората след успешен трансфер - имахте ли прогестеронова терапия с доктор Тургут освен веднъж дневно пролутекс 25г? Ние не я обсъдихме и ми прави впечатление, че пада с времето - 180 в началото, 133 - 5 седмица, 103 - шеста седмица. Някой да е обсъждал проследяване на прогестерона през първия триместър?

# 578
Аз като съм питала доктора за прогестеронов а терапия ми казаха, че не следят прогестерона при положителен тест.
При мен обаче беше доста нисък въпреки едната инжекция 11 ng/ml . Аз си самоназначих още една инжекция за деня и го вдигнах към 20 ng/ml
Защото иначе беше опасно да не загуба бремеността докато плацентата се изгради изцяло и почне да произвежда прогестерон.

# 579
Аз продължих Прогестан декс х1 до 20г.с. Въобще не съм обсъждала терапията с Тургут, понеже те не следят прогестерон и като цяло съветват в повечето случай да се спират медикаменти щом се чуе пулс. Не бих го направила. Съгласувах терапията със следящия ми АГ. Даже странично си приложих  интралипид преди и след трансфер.

# 580
Със сигурност не се спира прогестерона. Следи се дали е достатъчен и ако има нужда се покачва. Консултирайте се с АГ.

# 581
Консултирах се и с -д-р Павлова-Масларова (Надежда), но потвърди, както при д-р Тургут, че не го следят, смята се за достатъчен веднъж дневно. Освен ще го проследявам веднъж седмично и ако падне под 15 ng ще добавя втора инжекция Пролутекс.

# 582
Консултирах се и с -д-р Павлова-Масларова (Надежда), но потвърди, както при д-р Тургут, че не го следят, смята се за достатъчен веднъж дневно. Освен ще го проследявам веднъж седмично и ако падне под 15 ng ще добавя втора инжекция Пролутекс.
Да, за повечето пациенти една инжекция е достатъчна. Аз бях със скъсена шийка от конизация в миналото и освен тази инжекция доктор Тургут ми назначи и глобули прогестерон. Но аз съм от хората, които почти не усвояват прогестерон, затова бях с такъв дефицит. Според Македонова е заради ендометриоза и произтичаща от нея естрогенова доминантност, съответно от там и нисък прогестерон. Колкото и да не я харесвам по други причини, затова съм склонна да се доверя.

# 583
Привет, в търсене съм на някой, който е/ще бъде в Турция тези дни и ще се върне до 2-3 седмици да ми вземе едни добавки. Трансферът ми се отложи и няма да ми стигнат. Пращам пари по револют веднага щом видите колко струват в аптеката. Много ще съм благодарна ако някой се отзове  Simple Smile

# 584
Здравейте,
доктор Емре Тургут е уникален човек и професионалист. Не се и замисляйте да направите среща с него. Аз изгубих 5 г. докато го срещна. Ако мога да помогна на някоя от вас, която се чуди къде да отиде и да се довери ще се радвам.

Общи условия

Активация на акаунт