Грипна пандемия 2006 - 2007 Особености и "ЕКСТРИ"

• 30 802
  • 229
  •   1
Отговори
# 105
Не съм сигурна вече при нас какво е! Започна се с температура около 39 градуса и разстройство. Давах нурофен и свещички, както и ентерол. На четвъртия ден,във вторник, температурата стря, разстройството също, но детето е страшно отпаднало, не иска никаква храна, никаква вода или сокове, и това до днес. За капак на всичко снощи се започна пак едно разстройство, вече съм сменила 8 памперса.
Какво да правя?

Тъкмо свали температурата баткото и се започна едно разстройство и повръщане .През нощта повърна два пъти .Дадох Хидрасек и Ентерол - сега е по- добре .

# 106
  • В сърцето на ММ
Изкарахме кошмарен уикенд.В петък госпожата от детската градина каза,че синът ми се е оплакал,че го боли глава.Като се прибрахме в къщи му дадох половинка аналгин и половинка парацетамол.Каза,че е добре и аз се успокоих.
 И през нощта започна кошмара.Повърна сигурно 5 пъти.А на сутринта вдигна 39,5 Т,която не успяхме да смъкнем до днес.При всяко поемане на някаква течност повръщаше.А температурата не се повлия нито от чорапи с оцет,нито от свещички,нито от студен душ.Такъв гаден грип досега не е карал.2 дни почти без да се събуди,без вода,ядене,дори не е пишал.
 Радвам се ,че днес следобяд изяви желание да пие вода и температурата спада.Дано на  мен да ми се размине,защото с това бебче в мен си е за страх.

# 107
И ние така .В петък на градина ,вчера сутринта с температура над 38 ,и до сега през два -три часа хексалгин и нурофен,от преди час обилно тече носът.Докторката каза типичен грип и не ни изписа АБ
Такова чудо не е било.В ужас съм и заради бебо ,вече със сополи
Докъде ще я докараме.....

# 108
Записвам се и аз тук... Cry
Вчера беба вдигна 39,6.  #Crazy Цяла нощ сме я смъквали Т. Днес е с до 38,9, кашля и носът е тече ужасно.  Confused Толкова висока Т синът ми никога не е вдигал...

Искам вече студ и лед, да умрат гадните вируси!!!  #2gunfire Twisted Evil #2gunfire Аман от гадно топло време по никое време!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 109
  • София
Дъщеря ми е от с грип от четвъртък след обяд. Почна с леко прокашляне, болки в мускулите на врата и раменете. Вечерта вдигна Т и повърна. Поддържа Т до днес /неделя/. Лекувам я с общоукрепващи - Осцилокопцинум, много чайове, все различни с мед и лимон вътре, мед с лимон отделно с лъжица, много вит. С - на два часа по 1-2, Ехиначи, Витамини - Мултисаностол и Марсианци, Рибено масло - 3 пъти по 3, клеева тингтура - от събота - 3 пъти дневно по 15 капки. За кашлицата прахчета АСС 100 - 3 пъти по 1.
За момента се е закрепила, няма Т, жизнена е.
Очаквам да ми се оплаче че я боли гърло обаче, нещо споменава по въпроса, но още не мога да кажа дали си измисля или е истина.
Дано мине без усложнения и антибиотици.

# 110
Аз, честно казано, не вярвах, че е толкова гаден грипа, докато не го хванах. При мен почна с ужасно дращене в гърлото и трахеята и темепаратура 38. Не взех нищо за температурата и се надявах за ден-два да го преборя. На следващия ден бях много по- добре, само малко ме дразнеше гърлото и си помислих, че ми се е разминало. Да, ама не. Тази нощ не можах въобще да спя, постоянно ме втрисаше и почна ужасна хрема. Всичките ми сетива като вкус, слух и обоняние изчезнаха. Днес, по настояване на мъжа ми, отидох  да ме прегледат в медицинския център, който има договр с личната ми лекарка. Прие ме една много отегчена и ядосана докторка, и естествено ми изписа антибиотик. Не че имам усложения, ами, за да не станело пневмония. Аз я попитах дали не мога да го избегна и тя направо ми кресна : "Абе момиче, като не щеш да пиеш антибиотик, що въобще ходиш на доктор?" #Crazy
И така, сега съм в голяма чуденка, още не съм го купила и ми се ще да не го пия, уфф..не знам и аз.

# 111
Грипът е наистина УЖАСЕН !  Cry И моите деца до сега не са преболедували по-тежко нещо. Оправяме се само с хомеопатия, чай, пресни сокове, липса на апетит....5-7 дни. Каката е вече по-добре, но малкия е четвърти ден с темпетатура. През деня е под 37, но вечер и през нощта качва над 40! Цяла нощ се "охлаждаме" и към 4 сутринта започва да спада. Е такова чудо не бях виждала. Броя само дните , дъщеря ми свали температурата на петия ден, така че утре очаквам да минава вече и на малкия Praynig
Просто се въоръжете с търпение и да знаете, че антибиотика"превантивно" НЕ ПОМАГА!  Sad Майки около мене лекуват децата си с антибиотици, пият ги по 10 дни и температурата си е все така висока !   newsm78

# 112
И аз да се отчета по темата. Моя син е с температура от четвъртък, стигнала е до 39,4. Лекувам го с хомеопатия, надявам се да се оправи. Днес почна обилно течене на нос и кихане, отвреме на време кашлица. Надявам се утре да е по-добре. Бързо оздравяване на всички.

# 113
  • софия
искате да ми кажете, че предпочитате детето ви да е 5 дни с температура, вместо да му дадете нехомеопатично лекарство?

# 114
  • Sofia
Температурата е начин, по който организмът сам се преборва с вирусите... доста хора и даже на малките си дечица не дават нищо ако Т. е под 38 градуса.

# 115
  • софия
nadiamm, и двете мами, писали по-горе говорят за висока т - до 40градуса!!! моята дъщеря е парцал с такава т?! след 1лъж. нурофен е много по-добре , тя разбира се.

# 116
  • софия
nadejda.v.l , аз съм една от тези мами, на които антибиогтика е помогнал! не отричайте, че понякога са  спасяващи средства. с очите си видях детето си да стане от леглото след 2часа след като и дадох АБ,  лежеше от 5 дни, лекувана с чай и митамини и осцилококцинум. това и беше порвата болест в живота - на 2г3м е.

# 117
Висока температура- 39.5, повръщане, кашлица, много я боляха ушичките и корема.

# 118
Не издържам... Sick
От 2 дни съм абсолютно неспособна да стана от леглото и съм с постоянна температура 37.5,която ме прави на парцал...А пия Авелокс и си лежа кротко вкъщи..От днес нямам температура (чукам на дърво), но съм безумно отпаднала,не мога да дишам,болят ме сърцето,дробовете,кашлям като туберколозна... .Правих си тест за грип на Рош в Инфекциозна болница-отрицателен бил #Crazy ,но съм имала грубо дишане..
Можело да бъде вирус,или друг грип,или бронхит,дори пневмония...Писна ми вече...Никога не ми е било по-зле..

Има и още: приятелят ми се събуди зле и си направи и той тест за грип днес следобяд,който също беше отрицателен  Rolling Eyes...3 часа по-късно вдигна 38.3 , започнаха да го болят мускулите и да отпада...Без коментар.

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 23:38 от evanescent

# 119
nadejda.v.l , аз съм една от тези мами, на които антибиогтика е помогнал! не отричайте, че понякога са  спасяващи средства. с очите си видях детето си да стане от леглото след 2часа след като и дадох АБ,  лежеше от 5 дни, лекувана с чай и митамини и осцилококцинум. това и беше порвата болест в живота - на 2г3м е.

margoto77, радвам се, че детето е добре! Коя съм аз да отричам спасяващата сила на антибиотиците, когато се налага употребата им?!
Но фактът, че антибиотикът е подействал само след два часа за мен означава, че детето само е успяло да се справи с вируса  ( след пет дни мъки...) и вероятно щеше да мине и без антибиотик. НО най-важното е че е оздравяло  Peace.
И аз преживях трудно да  гледам дъщеря ми пет дни колко зле се чувстваше и как не мръдна от леглото(а тя е толкова жизнено дете), но се справи за 7 дни без антибиотик. Сигурно си мислите, че съм майка-садистка, която умишлено не си лекува детето. Но просто прецених, че антибиотикът в този случай не е добро решение. Като резултат на тези 7 дневни притеснения в момента имам огромен херпес под носа , но мисля, че ще го преживея  Grinning
Като направих този коментар за антибиотиците исках да споделя само впечатлението с което оставам за употребата им при този грип! Дори тази вечер като се обадих да поздравя нашата акушерка с празника, тя ми каза:" Изпих си антибиотика и продължавам да съм болна!"  newsm78
Всеки да търси своето лечение! Важното е да оздравяваме по-бързо! Мисля, че идеята на темата е да споделим полезен личен опит и да се справим успешно с грипа.
Успех желая на всички и бързо оздравяване!  Hug

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 23:31 от nadejda.v.l

Общи условия

Активация на акаунт