Грипна пандемия 2006 - 2007 Особености и "ЕКСТРИ"

• 30 805
  • 229
  •   1
Отговори
# 90
и вкъщи сме болни от грип
симптомите са Т около 38, която спада за около 4 дни, болки в мускулите и главата, хрема, много възпалено гърло и суха кашлица
наложи се да заведем детето в педиатрията за консултация, от където казаха, че е вирус и не предписаха никакви лекарства
но личната лекарка е на друго мнение- тя всичко лекува с оспамокс
александър- оставам с впечатление, че само ти си се излекувал за 24 часа.
хитко- вместо да се палиш- по-добре се включи с някакви съвети, със сигурност ще си по-полезен

# 91
  • Varna
Не съм сигурна вече при нас какво е! Започна се с температура около 39 градуса и разстройство. Давах нурофен и свещички, както и ентерол. На четвъртия ден,във вторник, температурата стря, разстройството също, но детето е страшно отпаднало, не иска никаква храна, никаква вода или сокове, и това до днес. За капак на всичко снощи се започна пак едно разстройство, вече съм сменила 8 памперса.
Какво да правя?

# 92
  • София - Варна - Бургас
 - Приятелю XuTkO
Цитат
За каква Класическа хомеопатия говориш Саше?!Oт кога взе да разбираш дали ще подейства Аб или не ?! Нали не си лекар ?!
- Аз съм изучавал Медицина 2 (Две) Години при Хабилитирани Доценти и Професори по Медицина, полагал съм успешно изпити и накрая Генерален изпит върху цялата Медицина (без Фармакопеята) за което имам Диплом с общ успех 5.24  Peace
 - Така че знам милион пъти повече, отколкото един лекар и фармацевт за Класическата Хомеопатия.  Peace

Цитат
Предлагам ти да почетеш малко за гърчовете и по -точно за фебрилни гърчове.
- Да, прав си, и наистина Знам много повече за фебрилните гърчове, отколкото си мислиш, но освен това и знам с кои Хомеопатични лекарства могат да се овладеят и изобщо да не се допуснат. А и знам на какво се дължи това  Peace

Цитат
Каква болест !? Нали уж висока температура (39-39,5) е нормална. И защо ще боледува по-рядко ако изкара този грип ?! Това да не е някакво правило на класическите хомеопати ?!
- А ти в час ли си че в ЕС - твоите колеги много рядко дават Т.- понижаващи, а пък Антибиотици - почти никак!... а тук сменят по няколко като че раздават бонбонки...

Цитат
.... И защо ще боледува по-рядко ако изкара този грип ?! Това да не е някакво правило на класическите хомеопати ?!
- Защото Хитко, имунната с-ма е самообучаваща се система и се изгражда до пуберитета, че и след това, ако не са ви учили за това... и колкото по-малко я объркват с антибиотици и температуро-понижаващи, толкова по-укрепнала и годна ще е тя.
 А не както там ви учат че, имунната система е ... малко по-глупава от мед-сестра...  Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: сб, 20 яну 2007, 17:41 от Aleksander

# 93
  • Sofia
Здравейте,
и аз да се запиша че май.... и мене хвана проклетият грип. Та... от 3 дена кашлям като днес повече кашлям и се кърти, имам хрема и съм леко отпаднала, Т. нямам. Кажете какво да си взема.
Мерси.

# 94
  • София - Варна - Бургас
Madam
Цитат
Ще направя едно описание на нашето положение (насочено е главно към Александър, но майки с опит са добре дошли) - дъщеря ми е на 1.8 м

- От описанието се вижда че всичко започва от хрема, с-у която започва голяма война, но вместо излекуване, нещата отиват към типично Потискане - потискане на Хремата - от там болеста влиза навътре към дробовете и т.н.
 - Дори и на алопатичните капки за нос пише да не се използват повече от 5 дни. Освен това 13 дни антибиотици и цял куп други лекарства - всички те действат Потискащо на Имунната му система и вместо да излиза - болеста се вкарва навътре.
 - Не мога без да съм видял, да ви кажа нещо повече от това, да не се борите на всяка цена с хремата, защото Потискайки я упорито с алопатични капки за нос, тласкате болеста навътре - към дробовете.
 - Колкото за хомеопатичното предписание, то е било насочено единствено с-у .... хремата, но Класическата хомеопатия не се бори само с един симптом, а предписва и по много, много други индивидуални особености на пациента.

# 95
  • София - Варна - Бургас
Валенцето
Цитат
И аз искам да попитам нещо за грипа.Двете ми деца го изкараха едно след друго-с по пет дни висока Т.Тъкмо вчера и беше първия ден на малката без Т,и сега аз съм болна.интересува ме дали "повтаря" този греп,може ли малките пак да го лепнат?Според личната лекарка не може,но дали е така?

- Не, не повтаря един и същ вирусен Щам, поне година до две, но това не значи че няма да хванеме някой друг.

- Високата Т., при положение че няма сърдечна или друга патология, е Приятел.
 - Виж повече в:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=130836.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107195.160

# 96
  • София - Варна - Бургас

Цитат
Имам въпрос:
Може ли да се дава нещо профилактично, осцилококцинум да речем или нещо друго и може ли да се надява човекда му се размине грипа от това. Или няма смисъл?

- Има смисъл, той поне е Монопрепарат, но вероятноста от случайно съвпадение е около 1 на 5.

# 97
  • София - Варна - Бургас
Райка
Цитат
...но сега ме лепна и мен
просто немога да ви опиша ако беше минал слон през мен щяха да ме болят по малко неща
имам 38,3 Т но и хрема но болки във всички части на тялото
ужас
как се справят дечицата с този вирус бедна ми е фантазията
бързо оздравяване на всички

- А нещо температуро-понижаващо да сте вземали?...
 - Болките са характерни, при ... вземане на температуро-понижаващи, тъй като сваляйки високата Т. ние облекчаваме.... развитието на Вируса - а оттам и болките в мускулите се усилват... newsm78
... докато Жизнената ни Сила се стреми чрез високата Т. да намали и даже спре Репликацията на ВируситеPeace

# 98
  • София - Варна - Бургас
Teodd
Цитат
Не съм сигурна вече при нас какво е! Започна се с температура около 39 градуса и разстройство. Давах нурофен и свещички, както и ентерол. На четвъртия ден,във вторник, температурата стря, разстройството също, но детето е страшно отпаднало, не иска никаква храна, никаква вода или сокове, и това до днес. За капак на всичко снощи се започна пак едно разстройство, вече съм сменила 8 памперса.
Какво да правя?
- Само внимавай да не се Обезводни! - давай подсладени чайове, сокчета и др.под.
 - Ако продължи да се обезводнява, а това е опасно при бебета и малки деца - в краен случай - да и прелеят венозно глюкозен разтвор  Peace
 - Това прилича на миналогодишния тип грип.

Последна редакция: сб, 20 яну 2007, 19:08 от Aleksander

# 99
От снощи детето ми е с температура,която не е надвишавала 38.Не съм давала нищо за нея.Други симптоми няма.Дали това е грип,как мислите?

# 100
Здравей madam,
Ще си послужа с думите на Карсон: "Спокойствие и само спокойствие"  Simple Smile
Малко вероятно е това да е вирусна пневмония. Моят съвет е да се успокоиш и да дадеш възможност на детето само да се справи с проблема, при толкова много лекарства и антибиотици организмът е изтощен, но още такива няма да помогнат.

Успех  Hug

Благодаря за успокоението! Аз в момента се притеснявам да не стане вирусна пневмония, а ясно, че в момента няма. Най-големият проблем е, че никой не може за разбере какво причинява тази хрема, от какво започва и защо не се лекува с нищо. Аз съм пробвала и да я оставя да не давам капки и пак се влошава. Сироп за кашлица не давам, а давам мед+канела+сода и много помага, мисля, че това спря напъвеното и през деня и овлядях хриповете, започнали на 7-ия ден от антибиотика. Не съм я водила по спешни досега. Само при педитоо, което си пада по антибиотици, не стигнахме поне до инжекциите за началната пневмония, въпреки че някои хора казват, че това може би е щяло да я изчисти напълно. Сега, както казах, пак се вихри нослето. Кажете някоя изпитана рецепта за нос от бабешките.
За хомеопатията не се изразих правилно, не че съм разочарована от хомеопата, а просто не мога да си позволя ходене до София при всяко изостряне на болестта (което става поне 3 пъти в месеца) и разбрах, че по телефона няма да стане в нашия случай, въпреки че при други хора действа. Страшно съжалявам, защото ако бях отишла тогава до София щяхме може би да си спестим многото изпити след това лекарства. но вече сгреших, а и от никой друг не срещам разбиране за хомеопатията и ако нещо се случи, цялата вина пада върху мен, всеки ми казва "как можеш да експериментираш със здравето на детето", което е отвратителна ситуация.

# 101
Аз съм изучавал Медицина 2 (Две) Години при Хабилитирани Доценти и Професори по Медицина, полагал съм успешно изпити и накрая Генерален изпит върху цялата Медицина (без Фармакопеята) за което имам Диплом с общ успех 5.24  Peace
  Така че знам милион пъти повече, отколкото един лекар и фармацевт за Класическата Хомеопатия.  Peace
Кви са тия измишлъотини бе Сашко ?! Учил две години медицина ,че и при хабилитирани доценти и професори ?!  hahaha  А при какви доценти и професори искаш да учиш медицина ?! При нехабилитирани ли ?!

Какво означава професори и доценти по медицина ?! Може би са тези които наричаме доктор по медицина ( дм  ) !? Тези професори да не са учили като теб 2 години.

Коя е тая медицина дето я научи за 2 години ?! Тук медиците учат минимум 6 год, специализират 4-5 години, ветеринарните лекари 5 ?! Ти си бил сигурно на интензивни курсове за напреднали .

Какви са тези комунистически изказвания "Генерален изпит" вурху цялата медицина ?! Хората специализират , обаче наш Сашко полага изпити върху цяла медицина.Тук се завършва със държавен изпит и/или дипломна работа. Да кажем че е генерален изпит, завършил си 50-тте години. Ама за каква фармакопея говориш (най-вероятно Руската тогава) ,но какво общо има тя ?!
Нещо не можа да ме убедищ че знаеш милион пъти повече за класическата хомеопатия от който и да е , освен това се съмнявам вече дали знаеш милион с колко М се пише !!!

# 102
  • София
Ние го преминахме и тримцата. Аз и малката се лекувахме с хомеопатия, таткото с традиционни лекарства. Ние с малката сме вече много по-добре. Аз обаче още кашлям. Хомеопатката ме посъветва да си взема някакъв сироп с живовляк ама не ми каза името... кажете кой сироп е с живовляк... ?

# 103
- Приятелю XuTkO
 - Аз съм изучавал Медицина 2 (Две) Години при Хабилитирани Доценти и Професори по Медицина, полагал съм успешно изпити и накрая Генерален изпит върху цялата Медицина (без Фармакопеята) за което имам Диплом с общ успех 5.24  Peace
 - Така че знам милион пъти повече, отколкото един лекар и фармацевт за Класическата Хомеопатия.  Peace

Сега вече съм в стрес!!

Цитат
А не както там ви учат че, имунната система е ... малко по-глупава от мед-сестра...  Mr. Green Mr. Green

Медицинските сестри са незаменима част от здравеопазването и изобщо цялостния процес по обгрижване на болните. Неуважението към тях е меко казано подигравка със святоста на професията. Недопустимо е, още повече че в България мед. сестрите учат доста повече от 2 години, така че моля...

Извинявам се за вметката!

# 104
Ние го преминахме и тримцата. Аз и малката се лекувахме с хомеопатия, таткото с традиционни лекарства. Ние с малката сме вече много по-добре. Аз обаче още кашлям. Хомеопатката ме посъветва да си взема някакъв сироп с живовляк ама не ми каза името... кажете кой сироп е с живовляк... ?

Мукоплант - сироп за кашлица с теснолист и живовляк .

Общи условия

Активация на акаунт