Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 181
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Ами и ние сме в София, но идея си нямам къде е това депо, не ме е и вълнувало досега да го знам. Както и да е, коментара ми беше по-скоро в посока, че щом веднъж е започнал строеж, почти сигурно ще се завърши, че и насели с живущи.

# 466
Мисля че говори за това
https://stroiinfo.com/razrushiha-zhp-zavoda-v-sofiya/

И после за капитол резидънс

# 467
ЖП завода го разрушиха в първите дни на демокрацията и за това нямам думи, но аз питах не за двата започнати стърчащи блока, а за цялото заградено пространство колкото един микрорайон в люлин. Какво ще го правят всички тези доста високи блокове ако ги настроят и ще ги настроят ли изобщо.
Да не говорим , че по-високия блок е видимо крив спрямо по-ниския. С просто око се вижда ако караш насреща.

# 468
ще вкарат някой закон за насилствено събаряне на стари сгради и ще почнат и там... 
Ей, италианците какъв хубав мол може да си построят на мястото на Колизеума, и на тях им трябва такъв закон Stuck Out Tongue Winking Eye А ние Етъра да го направим на вилчки и спа 😵

# 469
ще вкарат някой закон за насилствено събаряне на стари сгради и ще почнат и там...  
Ей, италианците какъв хубав мол може да си построят на мястото на Колизеума, и на тях им трябва такъв закон Stuck Out Tongue Winking Eye А ние Етъра да го направим на вилчки и спа 😵

.. знам, че повечето сте от София, но във Варна за 1 година събориха две емблематични сгради за града. Едната е дом Младост ( там има минерална вода и целият град е порастнал в басейните му, а сега ще правят жилищен блок там), а другата е сграда Гъбата ( бивша баня.. и там ще правят жилищна сграда). Та, гледайки какво се случва се чудя кога ще минат и на другите сгради... а със сигурност има вероятност
в един момент това да е тенденция и в София.

# 470

.. знам, че повечето сте от София, но във Варна за 1 година събориха две емблематични сгради за града. Едната е дом Младост ( там има минерална вода и целият град е порастнал в басейните му, а сега ще правят жилищен блок там),

Имали сайт ? да видим кво ще изникне там и на какви цени Wink

# 471
Отново минавате в някакви абсурдни или поне крайни примери. Не става дума за това, а за съборетините в баш центъра на София. Разходете се и ще видите колко ги има.

# 472
Almond12, за комплекс Липите на Херчеса в манастирски ливади става въпрос

# 473

.. знам, че повечето сте от София, но във Варна за 1 година събориха две емблематични сгради за града. Едната е дом Младост ( там има минерална вода и целият град е порастнал в басейните му, а сега ще правят жилищен блок там),

https://www.moreto.net/novini.php?n=469062

Мисля, че Планекс строят. Цените сигурно ще са между 3000 и 5000 Евро. За съжаление не съм запозната повече.. но мога да изровя информация - сигурно ги има някъде на обяви, защото имало уж само няколко свободни.. Всичко друго било купено.

# 474

Мисля, че Планекс строят. Цените сигурно ще са между 3000 и 5000 Евро. За съжаление не съм запозната повече.. но мога да изровя информация - сигурно ги има някъде на обяви, защото имало уж само няколко свободни.. Всичко друго било купено.

За гъбата знам Wink
Мен повече ме интересуваше  "Едната е дом Младост" Simple Smile

# 475

За гъбата знам Wink
Мен повече ме интересуваше  "Едната е дом Младост" Simple Smile

За там.. като минавам съм виждала само един номер и това е... Нито фирма, нито нищо..

https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochna-stroezhut-na-luksoz … m-Mladost-1669281 а в нета само това..

# 476
  • София
И аз само се каня да пиша, ама живота си тече- сватби,празнества, деца и какво ли не Simple Smile Все хубави неща Wink Но чета всичко Grin
     Добре, че писахте, кое е това бивше ЖП депо, че докато стопля. От бая време строят първите блокове, но се чудя дали ще има следващи. Мисля, че отдавна трябваше да са почнати. Както и Грийнлайф, тук на Охридско езеро, преди години имаха доста сгради в план, сега гледам само 1 едва се завършва. 850 евро бяха цените преди за "ЖП" комплекса, незнам дали ще индексират и те хората или ще си запазят първоначалните уговорки. Гледахме преди години, но е някак в нищото. Обичам да имам гости, там смислен транспорт няма. Общувам с най-различни хора, някой са млади, голямата дъщеря също кани приятелки- еми никой няма да стъпи там. Отделно често минавам от там и някак не ми харесва строителството- тънки стени, някой стаи са тъмни, странно ми е(аз не разбирам много от строителство, но около мен както не веднъж съм казвала се строи, та определно правя сравнения). Но мисля, че поне половината е изкупен. Но ето и те се бавят със сроковете....
    Много се изненадах,че Elinor с тези критерии не може да намери нищо Anguished Бюджета е повече от добър, пълно е с обяви в този диапазон. Нооо може би зависи и квартала, в който се гледа и ,да, в новото строителство почти няма сгради с големи дневни. Просто няма. Ние не търсим такъв апартамент,защото имаме много малък бюджет, но толкова планове, сгради разгледах в последно време и е рядкост хол над 35 квадрата. Но пък много имаха спални по 15- 18 квадрата Thinking Сега аз гледам и в няколко конкретни квартала, та не съм обхванала всичко Simple Smile Тука всеки пише субективния си поглед над нещата, ясно е. Та, Elinor примерно в Оборище или Медицинска академия няма ли нещо като за вас Thinking Там има доста по-старо строителство с просторни стаи.
   Моите познати във банките продължават да казват, че почти никой не идва за жилищни кредити- отново не сме изненадани. Просто отбелязвам.

# 477
Днес писаха във вестника, че в целия свят ще има качване на цените. Не знам колко да им вярва човек.

# 478
  • София
Днес писаха във вестника, че в целия свят ще има качване на цените. Не знам колко да им вярва човек.
На основание на какво Thinking

# 479
Офф, и аз докато го стопля това жп депо Grinning

За дневните, да, няма такива дневни. Евентуално някой пентхаус на последен етаж, но не ни влиза в бюджета. Иначе в нормален апартамент голяма дневна плюс големи спални, няма такава комбинация или нещо друго няма да е ок - изложение, булевард, квартал и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт