Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 12)

• 20 801
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
Червенокоске, положението продължава да е мъчително... Сами продължава да не иска да яде. Изяжда НАЙ - МНОГО 800гр/мл на денонощие, има дни и с по 600 гр./мл, като започвам да го храня в 7:00 и го мъча до 2:00ч, твърда храна не иска, най много 20-50 гр., слагам го на стола, всики път когато храня Яна и го мъча по час, час и половина и накрая резултата е 30гр, примерно. Вчера звънях на педиатърката, тя ме сдуха яко, каза че не може да е само на АМ и това продължава твърде дълго ( две седмици, демек заради зъбите и един месец преди това бяха болни), започна да ми говори, че ще му се върне анемията, че ще хипертрофира ( каквото и да значи), ще започне да губи сили, ще спре развитие и някакви такива. Ако трябва да го храня на всеки час. Според мен нарочно ме оплаши, за да се стегна и да ми даде да се разбера, че не може, да се храни толкова малко и само с АМ. Но аз наистина правя всичко, което ми е по силите, не виждам как и какво  мога да направя повече. Пак ми повтори да не разчитам на гастроентеролога, защото е пращала много деца и отговора им е " хранете си децата" Cry
Каза да му слагам пасиран жълтък и бисквити в АМ. Защото не е ял жълтък от поне месец... Да го храня със сирене, извара, кисело мляко, явно защото съдържат повече протеин. Направо вече не знам какво да го правя. За 4 дни беше отслабнал с 150 гр, сега последните 5 дни поне задържа теглото, не качва, но и не сваля. Вчера наистина много се сдухах, след разговора с педиатърката, направо ревях и се мъчех да го храня, той не иска стиска уста, въобще не иска и да пробва какво му давам. Отделно и вода не пие, нито глътка за последните две седмици, направих колекция от шишета и чаши, от нищо не иска да пие, като му попадне в устата вода, бръмчи с устни и я плюва.
Поне Яна започна да яде, че двама в това положение щяха да ме побъркат. Тя е качила страшно добре, вече има сланинки по крачетата и бузки. Тя явно наваксва, че последните 3 месеца не беше качвала, даже беше свалила 100 гр., за 25, 26 дни е качила 875 грама, това направо ми се стори невероятно, мислех че кантара се е счупил и не е верен и започнах да нося купи със захар да го тествам. Но тя видимо доста е заякнала.
Отделно и сънят стана лек кошмар, вчера цял ден друсам Сами за да го приспя, а не е приспиван на ръце от месеци, само като го сложа в леглото и започва да реве. Яна пък се изправя с часове в леглото и крещи .

# 646
Лизи, не съм експерт по хранене ама ми се струва че педиатърката малко драматизира. Знам, че в провинцията е трудно по принцип с всички услуги и като цяло в Бг лекарите имат кардинално различни мнения, но това плашене на майките ми идва в повече.
Знам че си със специалнн АМ, но виж калориите на 100гр и го сравни с тези на киселото мляко например, защото малко ми сесструва ала бала. АМ определено е по-обогатено на полезности от КМ  Да, детето има нужда от твърда храна, желязо няма как да набави от АМ, трябва да се намери начин, още повече че повръща. За това отиди на гастро, желателно да не е провинциален… знам че звучи гадно, но е факт. Има много злояди деца, сама казваш че и ти си била такава, е, пораснала си в крайна сметка. Само пасиран жълтък няма ли да яде Сами или пюре от авокадо , например. Питай може да има вариант да даваш омега 3-6-9, рибено масло, дето му викат, тя за това те кара да даваш жълтък.
 На ММ племеницата също ядеше по 3 лъжици до 1.5 годишна. Е, не е повръщала и ядеше плодове и кисело мляко, но определено отказваше и още не яде месо и яйца. Веднъж изяла 10 льжици детска кухня и майка ми ходила да иска рецептата на манджата от кухнята ( миналата година със свеки живяха малко в БГ при родителите ми). Е, детето си расте без дефицити.
Да ти е по-спокойно им пусни една пкк.
Все пак живеем в 21 век, би трябвало да има начини, а не да повтарят «хранете си децата», все едно нарочно ги държиш гладни (ако говорих щях да сложа по пловдивски майна на 2-3 места в текста, така се ядосах).

# 647
И аз много се ядосах за това "храненете си децата", защото наистина пробвам всичко. Гледала съм протеина на АМ и киселото мляко, в киселото мляко действително има 3 пъти повече протеин, но според мен няма толкова витамини, все пак АМ си е направено според възрастта на децата и нуждите им, въпреки че пък за тази възраст пише на опаковката да се дава два пъти на ден. Иначе на гастро ще ходим в София средата на август, в една детска болница.  За момента не мога да го накарам никаква твърда храна, според мен го болят или щипят венците и като вкуси веднъж, повече не иска да отвори уста.

Лизи, не съм експерт по хранене ама ми се струва че педиатърката малко драматизира. Знам, че в провинцията е трудно по принцип с всички услуги и като цяло в Бг лекарите имат кардинално различни мнения, но това плашене на майките ми идва в повече.
Знам че си със специалнн АМ, но виж калориите на 100гр и го сравни с тези на киселото мляко например, защото малко ми сесструва ала бала. АМ определено е по-обогатено на полезности от КМ  Да, детето има нужда от твърда храна, желязо няма как да набави от АМ, трябва да се намери начин, още повече че повръща. За това отиди на гастро, желателно да не е провинциален… знам че звучи гадно, но е факт. Има много злояди деца, сама казваш че и ти си била такава, е, пораснала си в крайна сметка. Само пасиран жълтък няма ли да яде Сами или пюре от авокадо , например. Питай може да има вариант да даваш омега 3-6-9, рибено масло, дето му викат, тя за това те кара да даваш жълтък.
 На ММ племеницата също ядеше по 3 лъжици до 1.5 годишна. Е, не е повръщала и ядеше плодове и кисело мляко, но определено отказваше и още не яде месо и яйца. Веднъж изяла 10 льжици детска кухня и майка ми ходила да иска рецептата на манджата от кухнята ( миналата година със свеки живяха малко в БГ при родителите ми). Е, детето си расте без дефицити.
Да ти е по-спокойно им пусни една пкк.
Все пак живеем в 21 век, би трябвало да има начини, а не да повтарят «хранете си децата», все едно нарочно ги държиш гладни (ако говорих щях да сложа по пловдивски майна на 2-3 места в текста, така се ядосах).

# 648
Колко много сте изписали..
Не съм се включвала скоро покрай рождения ден на Стефи Simple Smile
Е вече е на 1 година Simple Smile
Всичко мина добре, бяхме в парка с децата, правих украсата 3 часа, докато тя беше при баба си, получи много подаръци и като цяло си изкарахме добре.
Чакам снимки от фотографката и ще кача в клюкарника Simple Smile
Иначе ние сме добре, тя не се спира с това ходене, голям мерак й е, още става и почва да вършее навсякъде.

Относно обувките, купувах какви ли не, найк , Майк, квото се сетите и накрая най - удобни й се оказаха едни от синсей за 5лв, и то ги взех колкото да не е боса в количката , и то защото бяха бели, изобщо нямах идея да я пускам да ходи с тях, а тя взе че точно с тях проходи 😁

Сега съм й взела обикновени сандалки отворени и си щъка с тях.

Пожелавам на всички болни, неспящи и неядящи , всичко да се оправи и да бъде наред ❤️

# 649
Lizi, не се плаши толкова много от това, което ти е казала лекарката. Рая не яде повече  от 800гр на ден…и така е от много време. Наистина има повече протеин в киселото мляко, но какво ще стане ако му дадеш няколко лъжици на ден?
Пробвай го да му даваш да яде сам, няма ли интерес към храната? Да я пипа, да я усети каква е сам и по някое време може да се престраши да я опита.

# 650
Лизи пробвала ли си да му дадеш някаква манджа примерно,моя син отказва пюретата ,но пък манджи,кайма обожава . Нищо няма да загубиш ако пробваш да му дадеш някаква манджа или супичка,все пак твоите дечица са вече на 11 месеца и не мисля,че ще има някакъв проблем да му дадеш. На злоядо дете се предлага всичко,което е възможно разбирасе като изключим люто и още някои храни,но иначе нищо не пречи дя пробвяш ,за негово здраве е ,но разбирасе решението си е твое. Дано се оправят нещата при вас,защото и аз минах наскоро през този ужас за това напълно те разбирам,аз именно за това започнах с общата храна
Червенокоске, положението продължава да е мъчително... Сами продължава да не иска да яде. Изяжда НАЙ - МНОГО 800гр/мл на денонощие, има дни и с по 600 гр./мл, като започвам да го храня в 7:00 и го мъча до 2:00ч, твърда храна не иска, най много 20-50 гр., слагам го на стола, всики път когато храня Яна и го мъча по час, час и половина и накрая резултата е 30гр, примерно. Вчера звънях на педиатърката, тя ме сдуха яко, каза че не може да е само на АМ и това продължава твърде дълго ( две седмици, демек заради зъбите и един месец преди това бяха болни), започна да ми говори, че ще му се върне анемията, че ще хипертрофира ( каквото и да значи), ще започне да губи сили, ще спре развитие и някакви такива. Ако трябва да го храня на всеки час. Според мен нарочно ме оплаши, за да се стегна и да ми даде да се разбера, че не може, да се храни толкова малко и само с АМ. Но аз наистина правя всичко, което ми е по силите, не виждам как и какво  мога да направя повече. Пак ми повтори да не разчитам на гастроентеролога, защото е пращала много деца и отговора им е " хранете си децата" Cry
Каза да му слагам пасиран жълтък и бисквити в АМ. Защото не е ял жълтък от поне месец... Да го храня със сирене, извара, кисело мляко, явно защото съдържат повече протеин. Направо вече не знам какво да го правя. За 4 дни беше отслабнал с 150 гр, сега последните 5 дни поне задържа теглото, не качва, но и не сваля. Вчера наистина много се сдухах, след разговора с педиатърката, направо ревях и се мъчех да го храня, той не иска стиска уста, въобще не иска и да пробва какво му давам. Отделно и вода не пие, нито глътка за последните две седмици, направих колекция от шишета и чаши, от нищо не иска да пие, като му попадне в устата вода, бръмчи с устни и я плюва.
Поне Яна започна да яде, че двама в това положение щяха да ме побъркат. Тя е качила страшно добре, вече има сланинки по крачетата и бузки. Тя явно наваксва, че последните 3 месеца не беше качвала, даже беше свалила 100 гр., за 25, 26 дни е качила 875 грама, това направо ми се стори невероятно, мислех че кантара се е счупил и не е верен и започнах да нося купи със захар да го тествам. Но тя видимо доста е заякнала.
Отделно и сънят стана лек кошмар, вчера цял ден друсам Сами за да го приспя, а не е приспиван на ръце от месеци, само като го сложа в леглото и започва да реве. Яна пък се изправя с часове в леглото и крещи .

# 651
Пожелавам на Стефи здраве и прекрасно, безгрижно Детство!

Nl_cl, давам кисело мляко и с бисквити и с плодове, но не яде, само веднъж майка ми успя да го излъже с разредено кис мляко в шишето с бисквити, изяде 100 гр, но не беше ял 7 часа, преди това го мъчих с какво ли не, включително и със същото кис мляко, но не стана. Иначе пробвах и братовчедка ми да го лъже и да го храни, мъжа ми, майка ми, общо взето те пък хич не успяват да го нахранят, мислех че като е друг ще го забаламосат и ще му е по интересно. Слагам всеки път парчета от мойта храна, като аз ям на масичката му, той за 10 сек ги  е метнал на земята, въобще не слага в уста, но това и преди си беше така. Иначе стиропор, найлони, играчки яде, но храна не.  Давах му кюфтета сос, пълнени чушки, не иска, десерти не, пюрета не, каши не (вече имам 10 вида каши) , общо взето никаква твърда храна. Всичко пробвам, независимо колко е здравословно, дори салами, кашкавали, каквото ям аз слагам на масичката за хранене, но интереса е  0, дори АМ яде трудно и с много мъки. Просто според мен няма апетит, той ако е гладен и го болят венците да дъвче, би се хранил поне с АМ в нормални и обичайните количества, които приема. Лошото е, че той и вода не пие... Поне вода да пиеше, да не се притеснявам от обезводняване. Първите дни положението беше много зле, памперсите му станаха сухи, не можеше да напълни дори два памперса на денонощие. Но тогава ядеше по 600гр/мл за денонощието.  Урината му беше станала почти бежово/ кафява, защото не пишка често. Бях им  пускала кръв и урина, преди това (около седмица по рано) но нищо не излезе.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 16:54 от Lizi:) :)

# 652
  • Велико Търново
Честит рожден ден на Стефи, Митко и всички дечица! Нека бъдат здрави и да имат едно щастливо детство!

Виктория иска хляб, с него си чеше венците, другото което е спринцовката на панадола. И като си поначеше венците успявам да ѝ дам да яде.

Аз не меря колко яде, но утре мога да пробвам, мисля че не изяжда толкова колкото казваш че трябва да ядат.

Напоследък не ми остава много време за форума, Вики само иска да ходи и да я видим за ръчичка, направо вече нямам търпение да проходи. Така беше когато искаше да стои седнала, а не можеше сама да седне.[video][/video]

# 653
Честита да е Стефи 🥳 да расте здрава, палава и безгрижна 🤩☺️
Saudade, мина ли прегледа при невролога? Надявам се всичко да е наред ☺️
Lizi, чувала съм за сироп за повишаване на апетита, може да го обсъдиш с педиатърката.
Ава отново е в период на ненавист към количката си 🙄 може да се вози от точка А до точка Б за максимум 15 минути. Явно не иска да седи вързана, дългите разходки са мираж. Единственият ни вариант да сме по-дълго време навън е да сме на площадка 😃
И аз не меря храна, но тя яде 4 пъти на ден и не пие мляко, едва ли стига 1000 мл/гр.

# 654
Пробвай ти да му слагаш в устата ако не иска сам да си взима
Пожелавам на Стефи здраве и прекрасно, безгрижно Детство!

Nl_cl, давам кисело мляко и с бисквити и с плодове, но не яде, само веднъж майка ми успя да го излъже с разредено кис мляко в шишето с бисквити, изяде 100 гр, но не беше ял 7 часа, преди това го мъчих с какво ли не, включително и със същото кис мляко, но не стана. Иначе пробвах и братовчедка ми да го лъже и да го храни, мъжа ми, майка ми, общо взето те пък хич не успяват да го нахранят, мислех че като е друг ще го забаламосат и ще му е по интересно. Слагам всеки път парчета от мойта храна, като аз ям на масичката му, той за 10 сек ги  е метнал на земята, въобще не слага в уста, но това и преди си беше така. Иначе стиропор, найлони, играчки яде, но храна не.  Давах му кюфтета сос, пълнени чушки, не иска, десерти не, пюрета не, каши не (вече имам 10 вида каши) , общо взето никаква твърда храна. Всичко пробвам, независимо колко е здравословно, дори салами, кашкавали, каквото ям аз слагам на масичката за хранене, но интереса е  0, дори АМ яде трудно и с много мъки. Просто според мен няма апетит, той ако е гладен и го болят венците да дъвче, би се хранил поне с АМ в нормални и обичайните количества, които приема. Лошото е, че той и вода не пие... Поне вода да пиеше, да не се притеснявам от обезводняване. Първите дни положението беше много зле, памперсите му станаха сухи, не можеше да напълни дори два памперса на денонощие. Но тогава ядеше по 600гр/мл за денонощието.  Урината му беше станала почти бежово/ кафява, защото не пишка често. Бях им  пускала кръв и урина, преди това (около седмица по рано) но нищо не излезе.

# 655
  • Варна
Честито на всички рожденици 🎉

Щях да ви питам - година по-късно, доволни ли сте, че така сте кръстили детето?

На Габи долните два зъба са криви, много съм потресена 🤣
Скрит текст:

# 656
Честита да е Стефи!

Ради, акта за раждане при нас излезна за около седмица, а се надявах да е по-бързо. И ние се бяхме прибрали само за седмица, та не успяхме да извадим паспорт. Явно в различнитр общини е различно. Въпреки че имахме многоезичен акт за раждане ни искаха превод (още не поумявам защо и смятам, че това са най-зле пропилените 100лв). Фая, на вас искаха ли ви превод?

Лизи, празщам ти мноого сили и търпение!

Бери, прочетох, че си притеснена и веднага се замислих за отговор, който да снеме поне малко от притеснението ти 🤣
Та иначе няма страшно ще се изправят

# 657
  • Велико Търново
Exsberry, долните зъби на Вики са същите, педиатърката уж каза че с другите щели да се намесят и да не се притеснявам че били временни.

Колкото до имената, не си представям да се казва по друг начин 😃. Надявам се и за номер две да измислим име, което да ни харесва и да не си представям след време да се казва по друг начин.

# 658
Честита да е Стефи!

Ради, акта за раждане при нас излезна за около седмица, а се надявах да е по-бързо. И ние се бяхме прибрали само за седмица, та не успяхме да извадим паспорт. Явно в различнитр общини е различно. Въпреки че имахме многоезичен акт за раждане ни искаха превод (още не поумявам защо и смятам, че това са най-зле пропилените 100лв). Фая, на вас искаха ли ви превод?

Лизи, празщам ти мноого сили и търпение!

Бери, прочетох, че си притеснена и веднага се замислих за отговор, който да снеме поне малко от притеснението ти 🤣
Та иначе няма страшно ще се изправят

Неее какъв ти превод, тия ненормални ли са?!? То си пише и на български, егати наглеците. Аз бих вдигнала луд скандал.
Нито стотинка не сме давали, единствено задържаха многоезичния акт, което е логично.
Аааа и да кажа, че ако искаш на бг акта да има и бащино име директно се попълва на място 1 молба декларация ама трябва и двамата родители да са на място с лични карти. Инак ти записват детето само със собствено и фамилно име. Ние не знаехме и после пак ходихме да се разправяме. Не че ни е до бащиното име ама ми писна да ме гледат като голям камък, защото детето няма.

# 659
Фая, при вас детето има ли вече друго гражданство или българското е първото?
Ние не сме вече в  ЕС и про мен е по-друга явно процедурата, трябва да правя апостил и нервнича, че няма да дойде скоро, иначе и на мен ми казаха 1 седмица за акта.
Но това което пита Ради, в църквата не би трябвало да е нужен превод. Все пак корейски туристи ако решат да се кръщават, едва ли ще ги върнат. Иначе преди години ММ трябваше да става кръстник на едно дете и от църквата му искаха кръщелно свидетелство, което при тях почти никой не пази, но попът каза че му вярва  😃 В Украйна държат да носиш кръстче, щом си кръстен, не ти искат друго доказателство.

Бери, дано Куки види зъбките, тя май работи в стоматология, трябва да знае. Иначе за името си го харесвам много, все пак аз съм го измислила 😂Аз като забременях си знаех че ще е момче и една вечер просто измислих името, после сънувах че съм родила момиче, все едно съм била под упойка, отварям очи и разбирам че имам момиче и ММ я е кръстил Катрин, а аз ядосана, че го е измислил без мен и му викам поне Катрина да беше, като не е Катерина или Екатерина 😂 В крайна сметка се събудих бременна и 3 дни продължих да се сърдя на ММ. После като объркаха пола ММ се беше настроил за Катрин/а, много му хареса, а аз не можех да свикна с мисълта, че ще е  Катя 😂
Ангелова, нашите деца все едно заедно ги гледаме. Същата работа с количката 😂 Давам му пръчки да играе с кучето, малко се разсейва. Тук хич не е за площадки времето.Как сте с гърнето? При нас е днес 2:1 за него 😂

Честит рожден ден на Стефи и Митко 😍

Общи условия

Активация на акаунт