Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 12)

• 20 794
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
Ексбери , знам за зъбките, че като излязат всички се наместват.
Стефи и тя има разстояние между горните два резеца, и аз бях потресена в началото 😁
ММ ме успокоява , че нали били временни хаха.

И аз не съжалявам за името, макар че ме гледат странно , като им кажа ,че е само Стефи, а не Стефани 😁
Ама , ние сме си го избрали и това е Simple Smile

Лизи , като вижда, че сестра му се храни, не проявява ли някакъв интерес, или ти не ги храниш заедно?

Благодаря ви за пожеланията момичета Simple Smile

# 661
Вещице, роден е с немско гражданство 8 сега добавихме бг с акта за раждане. Но няма да вадим бг паспорт, не ни трябва а и е бая чакане. В Германия детския паспорт го правят на място пред мен за 15 мини струва 13 евро. Само ме предупредиха като удължавам паспорта да кажа ако е взел о бг гражданство, дано не забравя до март месец

# 662
  • Бургас / Славейков
Честито на рождениците!Името си ми харесва и исках да се казва така.Нашият р.д.мина.Всичко беше много добре.Митко издържа до 22.30и после заспа ,но се буди няколко пъти най-вероятно от превъзбуда.Украсата направихме сами с каката.Бих казала че стана доста сполучлива.Нали я купих от Шейн.Получихме много подаръци.Пуснах малко снимки във групичката.Честит рожден ден има Плами .Нека растат много здрави и щастливо детство на всички наборчета.

# 663
Момичета, започна токущо нашето 30 часово пътуване на обратно. Стиснете ни палчета да мине безавариино.
Видях ги зъбките на Габи, нищо притестително няма за сега. Долната челюст расте все още и е напълно вероятно да се наредят заедно с растежът и.
Счучва се при много деца и не е определяща за това как ще се подредят постоянните зъби.
При млечните зъби се гледа най вече дали има разтояние между зъбите. Хубаво е когато има, понеже постоянните зъби са по големи, и ако нямят място ще се изкриват.
После като си пристигнем мога пак да погледна по подробно.

# 664
Привет и от нас. Първо да са честити рожденниците. Най вече да бъдат здрави!
Да са много палави , но и да слушат от време на време.

Лизи на мен ми хрумва, ако не си вече де. Навън да го храниш. На различни места. Божидар като е иска да яде, отиваме на един фонтан, има деца играят, скачат той се разсейва и хапва нещо. Сега ходим на една шарена къщичка като не иска вкъщи.

Чета ви по диагонал последните дни казвам си половината неща съм ги забравила. Но ние минахме през тежки дни. Не можех да се събера до вчера.

А сещам се преди да ви разкажа. Да кажа, че Пламенка е страшно нежна и красива. Много хубава фотосесия.
Другите снимки май ги изтървах.

Бери и аз знам,че зъбките се оправят. Но за твое успокоение си я наблюдавай и ако се наложи посетете специалист.

Ще се опитам накратко да разкажа, за да съм полезна ако се наложи на някой, но дано не се налага! И за да си излея малко стреса, че си имам още....

Божидар на 18ти се събуди със сополи. Днес е 30ти те от 2-3 дена понамаляха.
Преди 3 дена му излезнаха две пъпки на корема. По странни от обикновеното, реших, че е бълха, даже я намерих в парка в косата му.. . М@мицата й!
Проблема решен - да ама не!
На другия ден пъпките стават по големи и излизат нови.
Минаваме на дървеници, теория за кратко понеже ние с баща му нищо нямаме, все щеше да мине и през нас. Ден 3 пъпките стават колкото монета от 1лев. Хващам го и отиваме при личната (за щастие реагираха много бързо). Преглежда го много мила индийка.
Уши, гърди, гърло чисти. Една идея носа му по добре,но все пак запушен. Казва "viral infection". Инфекция след вирус който е лепнал, но не е вдигал температура и затова избива всичко под формата обрив. Тя казва, колкото по добре става носа му, толкова повече ще избиват петната. Никакви лекарства, никакви кремове и мазила, ще мине само... Добре, прибираме се. 3 часа по късно, вече нямаше левчета, а огромни петна. Той яде, играе, бъброри не се спира. Видимо нищо му няма ама нищо. Даже много щастлив.
Ставаме сутринта, ММ на работа. Събличам да сменя памперса, ревнах направо. Не знам как се овладях да не падна, кръвното ми падна. Целия беше пламнал на огромни, огромни петна Cry
Само корема, отрани ребрата и тръгнал към памперса този ужас. Грабнах го и в спешното. Там отново сигурно се чудиха защо сме там, той вдигна спешното на главата си. Смях, игри, закача се говори се на всички.
Приеха ни, доктора който го преглежда  се усъмни в розеола, извика още двама. Оттам те извика шефа си. Аз вече бях като лист, треперех.
Шефа потвърди, че Божко е с viral infection.  Отново никакви мазила, ще мине само. Гледката е ужасна и днес и вчера. Страх ме е да го пипна, единствено е топъл по петната. Не го сърби, не го боли за щастие. Но просто изглежда ужасно. Реве ми се не искам да го гледам така. Не искам да го преобличам. Не го къпем сега, само на дупе сме. Днес започнаха да изчезват по корема (казаха около седмица ще е така) но тръгнаха по вратлето, по ръчичките крачета. Сега чакам там да се съединят и да станат петна. За часове се случва просто. Много е неприятно, много се изплаших. Ще кача скрити снимки, ако на някой му е гадно да не гледа.
Скрит текст:

Това е от днес 😢

А така започна всичко

Може да се досетите. Вкъши не се спи. Спи 3 часа и от 1-2ч до сутринта плаче.
Събужда се през час, понякога и по малко. Мисля че и зъбки го мъчат. Иска да е само гушнат и на ръце се върнахме да се приспиваме. Комшийката от долния етаж даже реши, втората вечер в 2ч да ми пише да се оплаче. Колко и шумно и че и писнало от рев. Направо ме уцели, полудях. Поканих я вкъщи, да го научи да спи, и следващия път да си зададе въпроса добре ли е това дете, че плаче по цяла нощ. Тя също е майка, нищо че е било отдавна, но ме обиди много. Още повече, че тя има това жилище благодарение на мен. На мен ми е много приятно да не спа по цяла нощ и детето ми е да не е добре.... Само чакам да я видя по стълбите някъде. Да я питам как да го науча да спи, че да поспи и тя.

Куки лек път! Да пристигнете благополучно и да пътувате спокойно.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 12:02 от Miss AG

# 665
Лек път, бисквитке!

Яна, има разстояние между горните предни зъби, има място за още един зъб и на баща ми зъбите са така и мисля че си е ген, тя е взела много черти от баща ми, има същата силно изразена трапчинка на брадичката, като него. Аз и мъжа ми сме със тъмни очи, на Яна са светли, като на баща ми. Дори структурата, баща ми е едър, но гена винаги му е бил да е с мускули, както на брат ми тялото, брат ми като дете имаше плочки на корема, на Яна гърба е целия в изразени мускулчета, и като цяло тялото и е много стегнато.
Сами е като мекица, горкия Joy

Диди, Ради... Сами не се изкушава като гледа друг да яде, никога не е опитвал нещо от ръката ми. Може аз да ям, той ме гледа, ще му потекат лиги, дъвче, но като тръгна да му дам да пробва тегли глава настрани и стиска уста. Това си е било винаги, опитвала съм се да му намажа поне устата с нещо сладко, за да се оближе и да види, че е вкусно, но той не се облизва, малко като на инат ми се вижда това. Сега им правих кус кус, греда и с двамата, въобще не искат. Отворих някакво готово десертче, но и от него и двамата не искат...
Една приятелка ми каза че нейните много ядат на ресторант, явно като виждат че всички се хранят и те ядат, вчера излизахме, но Сами въобще не поиска да пробва от яденето ни, дори не успях да го накарам да си хване един картоф в ръката, директно го хвърляше на земята и се сърдеше. Яна хапна няколко парченца от това, което аз ядях, но и тя не искаше да си го държи с ръка.

Олеле, меджик, това е ужасен обрив, имала съм подобен, от алергия към антибиотик, а и мен ме сърбеше, иначе по дупето и корема ми беше точно така очертан, като на Божко по корема. Ако имаш нещо тип алергозан за мазане, пробвай да го намажеш, мисля че биха оттихнали от такъв тип крем.

# 666
Лизи сега ще ми носят от БГ да имам противоалергично и чакам свекърва ми да пита каква хомеопатия да му взема да подсиля малко имунитета.
Стеах ме е да го мажа с каквото и да е. Ако беше алергия или нахапано, да. Но сега казаха антихестамин само ако започне да го сърби.
Спинка, сега като стане най вероятно крачетата ще са му още по зле. Но коремчето минава, виждам надежда Cry

Скрит текст:

И Божидар има разстояние горе. Аз досега даже май не съм виждала бебе без разстояние отгоре.

# 667
Miss Ag това, че не го сърби е добре! Аз ако видя нещо подобно на тялото на Рая, ще реагирам като тебе. Направо дъхът ми спира, като се притесня за нея нещо по някаква причина.

Рая също има разстояние между горните зъби, и се е научила да скърца със зъби! Ужасно дразнещо е, аз й казвам “НЕ” тя ми се смее и пак го прави.
Не си представям друго име за нея! Аз съм ви разказвала, ние го избрахме много рано-още през февруари.

Дали ви се похвалих?! Пие вода сама от шише със сламка на Avent! Шишето съм го купила преди няколко месеца, както и още няколко чаши и шишета за вода, колекция имам! Не че изпива големи количества, но е огромен напредък, защото преди плюеше водата.

# 668
  • София
Честити рожденици! Няма да споменавам поименно, че отново чета на диагонал. Да са здрави, палави и щастливи.
Зъбките ще се оправят, не се притеснявайте. Вече към 4-5г почва и челюстта да им расте и се наместват. И почват да падат, разбира се.
Меджик, обривът ми изглежда доста зле. И аз съм за противоалергично. Не знам каква е тая вайръл инфекшън, но дано бързо ви минава.
След седмица е рожденият ден на малката, а аз съм в тотален стрес и ужас. Нищо не ни е готово, роклите ни не са дошли, ММ и баткото нямат дрехи, не съм купила бонбони и торта. Предният ден пък нашите ще правят 2г на брат ми и ми е толкова тежко, че не искам да ви натоварвам. Вторият най-хубав момент в живота ми (раждането на малката) съвпада с най-ужасния (смъртта на брат ми). Абе, кошмар. Към това добавям растящ кътник, тя въобще не спи, постоянно мрънка и реве, ръцете в устата, лиги на килограм, не иска нищо да яде. Пълен ужас. Като за капак преди 3 дни братовчед ми катастрофира доста лошо, от колата нищо не става, даже и таван няма. Като я видях на снимки направо съм в шок как жив човек може да излезе от нея. За щастие се размина само с повърхностни рани, натъртвания и целия е в порезни рани от стъкло. Но ми е притеснено все пак, в болница ще е още няколко дни под наблюдение. Та така, както винаги и при нас една камара проблеми и вече мисля да ходя някъде да ни баят ли, куршум ли да леят,  не знам. Някакъв плацебо ефект търся, че ми се срина психиката от проблеми и напрежение.

# 669
  • Варна
После ще допиша, но розеолата на Габи беше съвсем различна, малки пъпчици
Скрит текст:

# 670
Привет и от нас. Първо да са честити рожденниците. Най вече да бъдат здрави!
Да са много палави , но и да слушат от време на време.

Лизи на мен ми хрумва, ако не си вече де. Навън да го храниш. На различни места. Божидар като е иска да яде, отиваме на един фонтан, има деца играят, скачат той се разсейва и хапва нещо. Сега ходим на една шарена къщичка като не иска вкъщи.

Чета ви по диагонал последните дни казвам си половината неща съм ги забравила. Но ние минахме през тежки дни. Не можех да се събера до вчера.

А сещам се преди да ви разкажа. Да кажа, че Пламенка е страшно нежна и красива. Много хубава фотосесия.
Другите снимки май ги изтървах.

Бери и аз знам,че зъбките се оправят. Но за твое успокоение си я наблюдавай и ако се наложи посетете специалист.

Ще се опитам накратко да разкажа, за да съм полезна ако се наложи на някой, но дано не се налага! И за да си излея малко стреса, че си имам още....

Божидар на 18ти се събуди със сополи. Днес е 30ти те от 2-3 дена понамаляха.
Преди 3 дена му излезнаха две пъпки на корема. По странни от обикновеното, реших, че е бълха, даже я намерих в парка в косата му.. . М@мицата й!
Проблема решен - да ама не!
На другия ден пъпките стават по големи и излизат нови.
Минаваме на дървеници, теория за кратко понеже ние с баща му нищо нямаме, все щеше да мине и през нас. Ден 3 пъпките стават колкото монета от 1лев. Хващам го и отиваме при личната (за щастие реагираха много бързо). Преглежда го много мила индийка.
Уши, гърди, гърло чисти. Една идея носа му по добре,но все пак запушен. Казва "viral infection". Инфекция след вирус който е лепнал, но не е вдигал температура и затова избива всичко под формата обрив. Тя казва, колкото по добре става носа му, толкова повече ще избиват петната. Никакви лекарства, никакви кремове и мазила, ще мине само... Добре, прибираме се. 3 часа по късно, вече нямаше левчета, а огромни петна. Той яде, играе, бъброри не се спира. Видимо нищо му няма ама нищо. Даже много щастлив.
Ставаме сутринта, ММ на работа. Събличам да сменя памперса, ревнах направо. Не знам как се овладях да не падна, кръвното ми падна. Целия беше пламнал на огромни, огромни петна Cry
Само корема, отрани ребрата и тръгнал към памперса този ужас. Грабнах го и в спешното. Там отново сигурно се чудиха защо сме там, той вдигна спешното на главата си. Смях, игри, закача се говори се на всички.
Приеха ни, доктора който го преглежда  се усъмни в розеола, извика още двама. Оттам те извика шефа си. Аз вече бях като лист, треперех.
Шефа потвърди, че Божко е с viral infection.  Отново никакви мазила, ще мине само. Гледката е ужасна и днес и вчера. Страх ме е да го пипна, единствено е топъл по петната. Не го сърби, не го боли за щастие. Но просто изглежда ужасно. Реве ми се не искам да го гледам така. Не искам да го преобличам. Не го къпем сега, само на дупе сме. Днес започнаха да изчезват по корема (казаха около седмица ще е така) но тръгнаха по вратлето, по ръчичките крачета. Сега чакам там да се съединят и да станат петна. За часове се случва просто. Много е неприятно, много се изплаших. Ще кача скрити снимки, ако на някой му е гадно да не гледа.
Скрит текст:

Това е от днес 😢

А така започна всичко

Може да се досетите. Вкъши не се спи. Спи 3 часа и от 1-2ч до сутринта плаче.
Събужда се през час, понякога и по малко. Мисля че и зъбки го мъчат. Иска да е само гушнат и на ръце се върнахме да се приспиваме. Комшийката от долния етаж даже реши, втората вечер в 2ч да ми пише да се оплаче. Колко и шумно и че и писнало от рев. Направо ме уцели, полудях. Поканих я вкъщи, да го научи да спи, и следващия път да си зададе въпроса добре ли е това дете, че плаче по цяла нощ. Тя също е майка, нищо че е било отдавна, но ме обиди много. Още повече, че тя има това жилище благодарение на мен. На мен ми е много приятно да не спа по цяла нощ и детето ми е да не е добре.... Само чакам да я видя по стълбите някъде. Да я питам как да го науча да спи, че да поспи и тя.

Куки лек път! Да пристигнете благополучно и да пътувате спокойно.
Меджик прегръдки за Божко. Обривът изглежда ужасен! Фенистил определено ще му помогне. Бързо да се оправя. Благодаря за хубавите думи към Плами!

# 671
Честит Рожден Ден на Митко, Карина и Плами и честит празник на родителите им! Отново пожелавам най - вече да са здрави!
Куки лек път ви пожелавам!
Неизвестна, бързо да се възстановява братовчед ти! Може да прозвучи странно , но сякаш имате магия Sad Ходила ли си някъде по този повод?
Мисс, ужасен обрив , бързо да се оправи Божидар!
Ni_Ci, браво на Рая!
Лизи прегръдки и търпение и за теб! Успешен да е прегледа в София и да намерите решение.
Сега малко за нас.
Ади мина кръвни изследвания , има леко повишени тромбоцити и левкоцити е урината.Според педиатърката всичко е нормално, ще я попитам пак следващия месец дали да не повторим изследванията.
На мен също си пусках изследвания, че ходих на гастро , всичко изглежда нормално ще видим какво ще ми кажат сл път.Минах и цитонамазка и колпоскопия или там както се казва ,отново всичко изглежда нормално пу пу , чакам резултатите от цитонамазката.
За името дори не съм се замисляла, че е можело да я кръстя по друг начин.

# 672
Момичета ще ми изпращат лекарства. Освен Фенистил, Камилия, Витамин Ц, какво друго да заредя? Имаме свещички за температура и повръщане. Имам температуропонижаващи...

Божидар започна да пие от вчера със сламка. Много му харесва и пие много повече вода. И! Не се дави както с шишето. Предлагах му известно време, все ми отказваше. Вчера реших пак да пробвам, понеже не ми хареса нещо шишето, по ъгълчетата хващат като тиня.. Едно черно гадно, а го мия доста добре. Хвана шишето и все едно 10г е пил от сламка.
Орехче браво за изследванията. Аз също ще ходя на цитонамазка на 9ти, дано да имам хубави резултати след конизацията.
И да се похваля аз май не съм. Ще ставам леля. Голямия ми брат ще става татко Heart Eyes
Започвам да организирам кръщенето на Божидар, за да го съчетаем с прибирането да видим бебенцето.

Бери, и аз знам че розеолата е ситна. Не съм се замисляла даже.

На 17ти август трябва да сложат 4 ваксини на Божидар. И капка сопол ако има ще ги отменям, докато оздравее. Много ме хвана страх.

# 673
Честити рожденици! Да растат здрави и нека имат безгрижно детство, изпълнено с безброй щури приключения 🥳🤩
Мис, доста страшно изглежда обрива 😔 радвам се, че поне не се отразява на настроението на Божко, стискам палци да отшуми бързо!
Вешичке, сякаш оевладяхме протеста срещу гърнето 😃 вчера беше 2:0 за нас 🥳😃 днес 1.5-0.5 пак за нас 🤣
Ние избрахме името на Ава още след първата фетална морфология, февруари. Не сме имали дилеми или колебания. Не си представям да е друго ☺️
Днес сглобихме Монтесори кулата, доста ѝ харесва, трака си на плота, после потанцува на нея 😃

# 674
  • София
Мис,
Вомитусхил за повръщане - има за през устата, има и свещички. Препоръчвам свещичките.
Калциев глюконат, хексалгин, фенистил гел също. За друго не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт