Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 12)

• 20 758
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
Exsberry може и да сте писали ,но в момента нямам време да прегледам всичко. Какво й е на малката,всичко наред ли е ?
После ще допиша, но розеолата на Габи беше съвсем различна, малки пъпчици
Скрит текст:

# 676
Мис аз ставам същата когато ме хвани уртикарията, но сърби ужасно. На мен ми прилича на реакция към нещо. Ксизал е по добро противоалетгични от финистил. Ериус също. Ползвала съм финистил и не съм виждала никакъв ефект от него. За децата ползвам ериус ако се наложи, него изписва и лекарката ни.

# 677
Знам, че темата не е за това, от вчера се сдържам да не пиша .... Но от два дни съм много гневна, медиите и мрежата ме залива с новини за това, което се е случило на момичето със счупен нос, подстригано до кожа и нарязано с макетен нож - 400 шева по тялото и лицето . Какво по дя@волите се случва, как може да пуснат такъв насилник на свобода, заливат ме коментари на негови поддръжници, дори жени, млади момичета, мъже го поздравяват, поздравяват съдията, която го е пуснала, не мога да повярвам, че има толкова много  изкривени хора сред нас! Не мога да повярвам, че има толкова болно общество. Държавата ни е проядена от корупция, няма как да не им е платено да го пуснат този изверг и да потулят случая! Какво се случва? Мамините синчета, когато се надрусат ни избиват по пътищата, когато ги зарежат те удушават и тъпчат в куфар, ако имаш късмет оставаш жива, но белязана и смачкана за цял живот .....а това момиче е едва на 18! Осакатено физически и психически за цял живот! Повечето жертви откючват тежки психични състояния и болести до няколко месеца, живота ѝ е съсипан.
Има нещо дълбоко сбъркано в главите на подобни насилници. Не може, ама абсолютно не може да се гавриш по такъв начин с някого, само защото си мислиш, че ти принадлежи. Не, не ти принадлежи.
Има нещо дъбоко сбъркано в главите на полицаи,съдии, прокурори и законодателство. Не може, да се приема подобна гавра за лека телесна повреда. Не, това е травма за цял живот.
Има нещо сбъркано в главите на хората, които лъжат, че "домашното насилие" си е ок и е изконна традиционна практика, която трябва да си остане в семейството и да не излиза навън. Хората, които чуват какво се случва при съседи и казват "не е наша работа". Не може, да се толерира каквото и да е насилие. Особено зад затворени врати, където писъците на жертвите, не се чуват.
400 шева, а Окръжният съд иска само парична гаранция за "лека телесна повреда". Защо трябва , да се стига до обществен и медиен натиск, за да има развитие случая?!? Какво трябва да направят родителите на това момиче, след като съда очевидно не е на тяхна страна? Око за око? Саморазправа?  В джунглата ли живеем? Ако това момиче беше дъщеря на съдия, политик или някой с много пари, така ли щеше да го пуснат тоя садист? Съмнявам се... Pensive
 Идва ми отвътре коментара  ми да е много нецензурен, не ми е толкова богат речника, да изразя колко съм гневна! Rage

Утре ще има протести във всеки град, в подкрепа на момичето! Тя има нужда от възмездие. Някоя от вас мисли ли да отиде? Аз ще направя всичко възможно да отида! Въпреки, че в нашия град сигурно ще сме 10 човека No Mouth

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 01:18 от Lizi:) :)

# 678
Лизи напълно съм съгласна с теб. За мен и възпитанието на тези хора е грешно. Ще ти разкажа случай от детската площадка от преди 7г. Синът ми тъкмо се учеше да върви или беше се научил вече, но не беше още стабилен, обаче пък беше едър за възрастта си и стърчеше и над по големите деца. На площадката са деца, които тепърва се учат да вървят до 2г. Идваше една майка с дете на около 2г, но идваше рядко или поне не в часовете, в които ходехме ние. Единия път се засякохме за по дълго. Значи това дете като минеше покрай момиченце или дете, което е по дребно от него го удряше и блъскаше всеки път, бутна едно от пързалката и едно от една люлка, която е на пружина. Майката беше постоянно около него, но веднъж не му направи забележка. Моя не го е закачал, защото както казах беше едричък, а и аз бях около него, защото не беше стабилен. Не знам колко пъти правиха забележка на майката да си усмири детето, а тя никаква реакция. Накрая на един татко му писна и и се скара или да си усмири детето и да му прави забележки или да си го вземе и да напусне площадката. Отговора на майката просто ме изуми: "Ами той е момче нормално е да удря и да блъска, вашите като са слаби кой ви е виновен. Дъщеря ви да свиква." Всъщност той беше с момченце, което не беше от блъсканите деца, защото също беше по едричко. Отговора на таткото беше, че и той е мъж и не смята за нормално да се блъскат и удрят децата независимо от какъв пол са и да си усмири детето. Оная се развилня, че ако бил мъжа и, а не тя там нямало да си позволяват да държат такъв тон и да го заплашват. Таткото не я е заплашвал по никакъв начин и не беше мръднал от пейката. Обаче и каза да доведе мъжа си да си поговорят като е такъв голям мъж и че ако не може днес и утре ще е на площадката и вдругиден или когато каже и ще го чака да види как се блъска. Майката си замина, бащата съответно не дойде и тя повече не се появи. Оня татко си го чакаше следващите дни, после детето пак тръгна с майка си, а тя се смееше, че е поръчал ако случайно се появи да го повика, живееха в блока да площадката. Разправях на ММ и оня вика ако този го няма и аз съм си вкъщи звънни на мен аз ще дойда да му обясня как има право да удря жени и по слаби от него. Представи си това дете с това възпитание дали няма да смята, че всички му е позволено в един момент и че може без проблем да бие и удря жена си. Аз съм възпитана, че никой няма право да ме удря или докосва против волята ми и не трябва да търпя подобно поведение. Опитва ме се така да възпитаме и децата. Като ходих в спешното с жлъчна криза имаше едно момиче преди мен с приятелката си, приятеля и я беше пребил, беше с счупени ребра и отлепена коремна стена. Полицаите, доктора и приятелката и буквално и се молеха да подаде жалба и да се махне от него. Нейния отговор беше: "Аз го обичам и той ме обича. Той без да иска ме удари. Сигурна съм, че пак съжалява." Доктора накрая и каза, че някой път няма да дойде в спешното, а ще отиде направо в моргата ако не се махне от него. Отговора и беше: Вие не го познавате, той е добър човек, аз сама си бях виновна. Замина си съответно при него срещу подпис. Полицаите после коментираха, че просто не могат да го разберат това и че нищо не могат да направят в такъв случай.

# 679
  • София
Болибон, това точно е психиката на жена, жертва на домашно насилие. Тя открива само в себе си всички грешки и струпва вината отново върху себе си, за да оправдае човека до себе си. Той никога не е виновен. Каквото и да прави, то е породено от нейна немърливост, несъобразителност и какво ли още не. За такива жени трябва работа с психолог и то години наред, за да излезе от този ад. Защото те прощават докрай, ако въобще получат извинение. В повечето случаи просто се връщат, защото..са обичани. И виновни те самите.
Та така. И аз съм в шок. Съдебната ни система е под всякаква критика. За притежание на една цигара трева може да лежиш и 2г в затвора, защото нямаш връзки, но за 400 шева се прибираш вкъщи, защото си нечий човек. Даже не ми се говори и не ми се пише. Аз съм ставала пряк свидетел на законите ни и знам какво се случва. А то хич не е хубаво. Убиецът на Милен Цветков получи 9г затвор, като и той, и майката на момчето са публични лица. Това говори само по себе си също за всичко.
Спи ми се отново и не знам колко и адекватно пиша. Аз няма да мога да отида на протеста, мястото е на 10км от нас и съм сама и с двете деца, ММ е извън града. Трябва да хващам автобус, после наобратно също, а малката вече не иска много да седи в количката и започва да привръща каквито и ангажименти да имам,  в предизвикателство.

# 680
Не знам кога ще се скъса тази връзка на възпитанието Confused
Едно време повечето мъже са биели жените си, хората са израстнали с насилие и не могат да оттърсят психиката си от това... Родителите ми също са бити с колани и жестоко наказвани от техните родители, това си оставя травми за цял живот. Естествено и връзката с родителите им не е добра...
Сещам се за един коментар на момиче, което учи психология, не знам дали всичко идва от възпитанието, за съжаление има и много болни, коментара на момичето беше, че лектора им е дал пример за психопат, казал е че е виждал група деца да заливат с бензин гларус и да го палят, смеели  се на птицата как лети горяща, момичето е питала лектора " какво трябва да направим, ако детето ни се държи така?" А лектора е казал "нищо, нищо не може да се направи, психопата се ражда такъв, това му е заложено в същността, колкото и да работят с него психиатри, това винаги се проявява в някой момент и не е лечимо" . Ние имаме комшийче на 12 години, много буйно, прави само глупости, ходи и дразни бабките, гледа ги в очите като темерут и чупи и гази цветята пред блока, за да ги дразни. Беше вкарало в блока малки новородени котенца и ги скрила между едни дъски, те съответно умряли, баща ѝ чистеше и я пита, "защо го направи" , а тя " исках да ги спася". Тя е достатъчно голяма, за да знае че няма как да ги спаси така. На 12 години е. Хваща кучета и ги души и някакви такива и в ума ѝ е само как да дразни някой, без страх, едната бабка седи на терасата и пие кафе, а момичето късаше трева от градинката, качваше се на козерката на входа и хвърляле трева в терасата и върху главата ѝ, няма страх да те гледа в очите и да го прави. Другата комшийка има кучета, то само ги дразни като жената ги извежда, хора кучетата се спускат да я ухапят и бият муцуни в нея (те са добри, няма да я ухапят, ама са аларма, много лаят) и тя в същото време им ръмжи и ги дразни повече... Преди месец виках полиция за сестра ѝ ( около 19 годишна) , хванала си гадже ром и я бие, те са точно под моя апартамент и чувах всичко, викнах полиция и никой не благоволи да дойде, звъннах на майка ѝ, да дойде да я спасява. Сега момичето не ме поздравява, явно се сърди, което е направо смешно и още е с тоя човек естествено.
Действително психиката на жертвите също е увредена, те не тръгват от страх и от това, че им е набито в главата, че са виновни и го заслужават.

# 681
Лизи, аз избягвам да гледам новини , но нямаше как да не чуя за този случай.Съответно не съм добре запозната, но е потресаващо, че въпросният няма да бъде наказан, както подобава.Заради това продължават ужасните насилия ,катастрофи и т.н. Напълно нормално е да сме гневни, за родителите не мога и да си помисля.
По темата с храненето - от вчера имаме прогрес като я оставя да маже навсякъде, да си взема сама парченца хляб ,а аз топя с пръсти и хляб в манджата и успява да изяде нещо.Лъжицата тотално я отказва , особено ако е за обедното хранене.Днес и направих овесени палачинки с банан и я оставих сама да ги яде.Лошото е , че от вчера започна да пъха всичко в уста- камъни, джанки, а преди не правеше така.И сега постоянно съм нащрек.
Бери, Меджик , как са децата?

# 682
  • Велико Търново
Милото, да е здрава и много щастлива Плами!

Точно това днес казвах на ММ, че съм потресена колко такива изверги има още, четейки коментарите на мъже и жени, които защитават постъпката на това същество.

Днес на площадката станах свидетел на нещо грозно в моите очи. Две момичета си "играеха", да са били на около 10-15 години. Едно момченце идва с тротинетка към люлките и те двете бягат към люлките да седнат и не му дават да се люлее. То им каза нещо и си замина, след малко се повтори същото нещо и така 3 пъти. Тъкмо вече щях да отида да седна на люлката и да го изчакам да дойде, когато една жена от кафето започна да говори на едното момиче. Не знам дали защото ги наблюдавах през цялото време до кога ще продължат така да го дразнят или майката просто изобщо не им беше обърнала внимание, защото си ровеше в телефона. Хубавото е че забележката подейства, защото момичето извика момчето да се люлее и то каза че в училище само го дразнят и не му дават да прави нищо. И това само защото изглеждаше по- свито и беше леко пълничко.

Бързо да се оправят дечицата ❤️.

Лизи, ако не си пробвала, можеш да оставиш Сами 4-5 часа без да му даваш нищо да яде, включително и АМ. Вики често пъти не е гладна и не иска да яде, но когато огладнее си хапва.

# 683
Plamingо, мисля че нещата се подобряват, но леко по леко, днес хапна каша и пюре, не кой знае колко като количество, но пак е нещо на фона на 2 лъжички предишните дни. Иначе държала съм го повече време гладен, тия деца не огладняват, ако не следя часът на хранене няма да се сетят.
Снощи излизахме и не съм сметнала правилно, кога трябва да се приберем, за да ги нахраня, изкараха 5 часа без храна, без да кажат гък.... Чак когато започнах да ги храня, разбрах какво съм направила.

# 684
Нашият рожден ден мина. Доста напрежение,нерви и адреналин покрай него. Нещо в тези събития съм доста сприхава и се радвам,че скоро нищо няма да организирам😃
 Е имам рожден ден скоро,но последните години не го празнувам,че остаряването ме депресира😃Черпя ви виртуално.☺

# 685
Тортата е много хубава ,много сладурско дано и да е била вкусна
Нашият рожден ден мина. Доста напрежение,нерви и адреналин покрай него. Нещо в тези събития съм доста сприхава и се радвам,че скоро нищо няма да организирам😃
 Е имам рожден ден скоро,но последните години не го празнувам,че остаряването ме депресира😃Черпя ви виртуално.☺

# 686
Лизи, значи все пак неяденето 5 часа е помогнало щом е хапнал.Може и там да е разковничето.
Момичета , споделяйте пак режимите на сън моля.

# 687
Ще се включа само за да си кажа мъката…. Утре моето момиче става на 1 годинка, и по стара традиция от миналата година, когато след изписването се разболяхме от ковид, трябва да сме болни. Боли ме гърлото и вдигнах температура… Ще отбележим празника в неделя, дано ми мине..и дано не се разболее Райчето. Ако трябва да отменя и това събитие, както се случи с кръщенето ще се откажа от празници и организации, не ми върви явно.

# 688
  • София
Ставане 7-7.30ч.
Първи сън 11-12
Втори сън 16-17
Нощен 22-22.30ч.
През нощта е рев на всеки кръгъл час, също и будува. Дневният сън е 2ч, не знам какво мога да променя повече. Тя не поддава де.

# 689
Пожелавам на Плами, да е здрава и щастлива!
Тортата е много хубава и аз съм поръчала подобна!

Неизвестна16, да не би да е дълъг последния интеревал и да се превъзбужда?

Ние днес бяхме на протеста, не е  като в София, но за мое очудване имаше хора, като зс Видин. Познахме се на две снимки по БНР
Яна с организаторката на протеста и едни познати краченца

Общи условия

Активация на акаунт