НАБОР 2004 - университетски класирания

• 51 258
  • 711
  •   1
Отговори
# 495
Да, приети сме по три специалности. Като информация дава само личния бал. Не знам някъде дали има допълнително баловете. Аз до последно се чудих дали всичко съм подала или попълнила правилно. Иначе платформата е много лесна.
Утре, ако забележа аще нещо ще пиша, че бая докъсно седяхме на работа, а сега вече се черпим 🙂

Иначе взима резултата и от двете матури, не само от българския Hands V

# 496
Подкрепям горното. Приета е моята в първите си три от четирите й желания. Има посочен само личен бал, без да е дадена друга информация. Взема се средноаритметично от двете ДЗИ и оценката от ТОП. Само това, с изключение на 2-3-4 специалности с доп.изпит.

# 497
Честито на приетите и успех на чакащите!

# 498
  • София
Момичета, пише ли някъде изрично на страницата на СУ, че записването е лично? (не намерих аз). Може ли все още родител да си запише детето, въпреки, че е пълнолетно?
Разбрах, че за НБУ не изискват пълномощно, някой да е проверявал за СУ?

# 499
  • София
Интересно , проверяващите колко са на китайския изпит ? А бележка от психото трябва ли да се носи при записването? Пише само за медицинско. За бележка от психото за всеки университет ли се иска или само за някой?
Нищо не разбрах човек? Joy Какъв китайски изпит - къде, за какво? Бележка от психото не съм видяла някой университет да иска /не че съм ги проверявала всичките/. В интерес на истината и изискване за медицинско не съм срещала.

За записване от трето лице в СУ трябва нотариално заверено пълномощно. Вероятно и копие от личната карта ще искат /поне в Тракийския искат такова/.

# 500
Бележка от психодиспансер искаха преди години.
Сега доколкото знам се иска такава само за настаняване в общежитие, а не за прием в специалност. В СУ се подава онлайн някаква декларация (не пише дали е бележка или просто отбелязваш, че нямаш психични заболявания).

# 501
  • София
Китайският изпит по рисуване от снимката по-горе😂
Сега съм строила набора да пише пълномощно на баща си и няма такова мърморене.😠 И всичко това, за да помисли още една седмица какво  и къде ще учи.

# 502
  • София
Не го мъчи. Ще ти пратя текст на пълномощно на лични.

# 503
За СУ трябва пълномощно за записване и за подаване на документи за участие във второ класиране.И ние трябва да направим,че дъщеря ми няма да е в България.Прибира се на 13.07. вечерта,но не и се рискува да остави за 14.07 ходенето до университета.Всичко се случва закъснели,отменнени полети.По-добре е  да имаме вариант и аз да мога да отида да до СУ.

# 504
Някой знае ли дали наистина ТУ поема здравните осигуровки на първокурсниците за летните месеци(започват да те осигуряват веднага след записване) .Трябвало да се попълни само някаква декларация че не се осигуряват и не работят и не плащаш нищо.

# 505
Някой знае ли дали наистина ТУ поема здравните осигуровки на първокурсниците за летните месеци(започват да те осигуряват веднага след записване) .Трябвало да се попълни само някаква декларация че не се осигуряват и не работят и не плащаш нищо.
За пръв път чувам за такава практика. Днес, синът ми ще отиде да се запише. Ще му кажа да попита за това!

# 506
В МУ София, в документите за записване има и декларация.
Здравните осигуровки се заплащат от университета, от момента на записване. Вярвам, че навсякъде е така.

# 507
Не е така. Това е по-скоро изключение. Обикновено от началото на академичната година.

# 508
За пръв път чувам за такава практика. Днес, синът ми ще отиде да се запише. Ще му кажа да попита за това!
Сега звъннах в  учебен отдел. Казаха, в канцеларията в която ще се запише да поиска да попълни декларация, осигуровките ги плаща университета. Но все пак, ако може, напишете какво са казали на сина ви, моя в петък ще се записва.

# 509
В МУ София, в документите за записване има и декларация.
Здравните осигуровки се заплащат от университета, от момента на записване. Вярвам, че навсякъде е така.

Не, осигуровките се заплащат от унито от старта на учебната година. В СУ плащат от 1.10. За юли, август и септември - студентът трябва да си ги плати.
ТУ е изключение. Мисля че само те плащат осигуровки лятото.

Общи условия

Активация на акаунт