Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 236
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 150
Обаче аз все още съм ма мнение, че щом жената е еманципирана, не може да изисква да й се плати вечерята.Да, ще е хубаво и ще направи добро впечатление, но мъжа не й е длъжен, той също има избор.Ето това очакване не споделям.

Аз под еманципирана разбирам независима и равнопоставена. Значи не може да е задължително мъжа да плати.

# 151
  • София
Обаче аз все още съм ма мнение, че щом жената е еманципирана, не може да изисква да й се плати вечерята.Да, ще е хубаво и ще направи добро впечатление, но мъжа не й е длъжен, той също има избор.Ето това очакване не споделям.

Аз под еманципирана разбирам независима и равнопоставена. Значи не може да е задължително мъжа да плати.

То не е задължително. Жест е. Както и жената би трябвало да се държи мило и уважително с мъжа, дори по средата на срещата са установи, че не го харесва като мъж. Просто едно хубаво отношение, за да остане поне приятен спомен.

# 152

То не е задължително. Жест е. Както и жената би трябвало да се държи мило и уважително с мъжа, дори по средата на срещата са установи, че не го харесва като мъж. Просто едно хубаво отношение, за да остане поне приятен спомен.

Точно.

Не мога да отрека, че обичам да не завися от никого, но ми е приятно да ми кавалерстват. Обичам силни мъже. Може би е малко противоречие, хем да си самостоятелен, хем да си падаш по мъже, които искат да са отгоре. Но може мъжа да е силния пол и без да потиска жената и да й отнема свободата.

# 153
  • София
Така е, Сикнес, силата идва от личните качества, не от чуждата слабост Wink Аз не си падам по мъже, които искат да са отгоре, но си падам по силни мъже. Двете са различни неща. Пред мъж, който не изпитва нужда да изпъква на мой гръб, аз не изпитвам нужда да показвам "мускули".

# 154
Ох, моите наблюдения са, че женствеността вече се изразява в това колко процедури и подобрения имаш по тялото…
Много жени вече се обличат “кежуъл” - тениска, дънки, кец…( вкл. и аз, че е удобно, но не е женствено)
Много мъже вече се обличат с тесни панталони, бодита по тялото с пайети и тем подобни…
Може и да е модерно, но няма как да ме грабне такъв мъж ако ще да има и милиони! Не ми вдъхва респект!” Не ми мирише” на мъж!😁

# 155
  • София
Силата не е за мъжа ми, тя си е за мен. Ако е мъж на място, аз пред него мога да си позволя да съм и слаба, и уязвима, еманация на женствеността. Защото знам, че няма да го използва срещу мен. Но ако се опитва да ме уязвява, за да изпъква, не го броя изобщо за мъж. За мен това е мижитурка.

# 156
  Още чакаме за отговорностите дето жените не ги поемат.

# 157
  • Paris, France
Джерами , аз съм спорела да си платя сметката на първа среща основно, когато не ми е харесвал мъжа!🤣
Но винаги това мое инатене е водело до възмущение от мъжката страна , та дори и обида!
Ма аз явно съм излизала със “старомодни типчета”😁😁😁
Не твоята сметка елеа общата Simple Smile нали ние мъжете трябва да плащаме общата сметка без значение дали жената ни е харесала или не Sunglasses

Предлагала съм да платя цялата сметка на първа среща. Като елеа, основно когато мъжът не ми харесваше, предлагах да я платя. Много рядко мъж е приемал. Ако мъжът  приемеше, плащах и втора среща нямаше. 🌞

# 158
Аз пък хич не искам да се "еманципирам".
Тая "еманципация" само проблеми ми е носила, докато най-накрая не попаднах на мъж, който финансово да се грижи за всичко и моят доход да си е мой.
Който иска да си се еманципира, аз искам да съм си жена - не да му плащам масрафа, защото видиш ли той нямал бил пари. И после като ме шутира заради някоя по-млада да треперя дали ще си взема вложените пари в мебели и ремонти обратно. Мани я тая "еманципация".

# 159
  • София
Джерами , аз съм спорела да си платя сметката на първа среща основно, когато не ми е харесвал мъжа!🤣
Но винаги това мое инатене е водело до възмущение от мъжката страна , та дори и обида!
Ма аз явно съм излизала със “старомодни типчета”😁😁😁
Не твоята сметка елеа общата Simple Smile нали ние мъжете трябва да плащаме общата сметка без значение дали жената ни е харесала или не Sunglasses
Аз почти ви аги съм плащала сметките в заведения на първа среща. Даже съвсем ненатрапчиво.  Отивам уж до тоалетната, плащам и приключва неловкото подмятане на пари. 
Не ми е проблем и не ми е било. Имам възможност да го правя.

# 160
а какво всъщност разбират мъжете под “женствена жена” ?

Едва ли е как се облича и дали е с мигли и устни.

Между другото моят хич не ме харесва в роклички на цветенца например, защото не са ми типичното облекло и му изглеждам страннно. Дънки и кецове по-го привличат.

Аз  никога не съм искала да имам образа на “girly girl” , особено се дразня като почнат някои жени да хихикат в присъствие на мъже и да кокетничат по един такъв сладникав начин… иде ми да ги перна да се освестят.

Да не би да е дали иска да домакинства и да ражда деца? Май все това чета по темите “Забрави кариерата, стойнпри семейството…”

# 161
  • София
Сигурно, каквото и жените смятат за мъжествен мъж. Усещането е невероятно, когато си допадне с някой. Няма рецепта нито за външен вид, нито за определен социален статус. Изключвам маргиналите от уравнението.

# 162
Според мен женственост или мъжественост не се определят толкова от самия външен вид, колкото от излъчването и поведението на дадения човек.

# 163
  • София
Аз пък хич не искам да се "еманципирам".
Тая "еманципация" само проблеми ми е носила, докато най-накрая не попаднах на мъж, който финансово да се грижи за всичко и моят доход да си е мой.
Който иска да си се еманципира, аз искам да съм си жена - не да му плащам масрафа, защото видиш ли той нямал бил пари. И после като ме шутира заради някоя по-млада да треперя дали ще си взема вложените пари в мебели и ремонти обратно. Мани я тая "еманципация".

Ариел, тя липсата на еманципация не е мъжът да плаща всичко. Тя е мъжът да прави каквото може, и каквото реши, а ти да нямаш право да се оплакваш. Та може пак да не плаща, може ти пак да работиш и да плащаш, просто няма да можеш да кажеш гък. Еманципацията не е спряла нито един мъж да плаща, ако реши. Друга тема, че някои не искат да плащат изобщо, ако не си им подчинена. За някои това сигурно е приемлива сделка, но аз съм пас. Накрая пак може да те смени за по-млада, освен ако не са онези времена, в които не са се развеждали, и тогава просто ще седи и ще те презира. Между другото, като стана дума, на колко мъже им харесва да им изберат жена, която може грам да не харесват, или да харесват, но тя да не ги харесва, вътрешна да ги ненавижда, и да е с тях насила?

# 164
Жената изпитва удоволствие като се отдава (подчинява),мъжът – като обладава (заповядва). Природа,какво да се прави. И никакви социални революции от типа на еманципацията не могат да я променят.

Общи условия

Активация на акаунт