Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 218
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 135
Какви отговорности казваш не поемаме, а ти си поел? Thinking

# 136
Жеремая, на 40 си, а майка ти те гледа под покрива си, храни, пои, пере, глади, чисти, финансово издържа. Ти каква точно отговорност си поел, освен да се къпеш сам?
Много сте интересни някои мъже, искате силно сговорчива женица, която следва женската си природа, а хич не ви идва наум, че баш тази женска природа ù шепне в ушенцето мàни го тоя.

# 137
Идея за тема - "На пейка или в децката ми стая да я заведа след сладкарницата".

# 138
Поемането на отговорност не е до пол, до човек е.
Обаче отговорност поема само еманципирания пол.

# 139
  • Столичанин ама не в повече :D
Жеремая, на 40 си, а майка ти те гледа под покрива си, храни, пои, пере, глади, чисти, финансово издържа. Ти каква точно отговорност си поел, освен да се къпеш сам?
Много сте интересни някои мъже, искате силно сговорчива женица, която следва женската си природа, а хич не ви идва наум, че баш тази женска природа ù шепне в ушенцето мàни го тоя.
Виж за гледачка на карти таро не ставаш, щот буквално ни едно нещо не позна Joy (всъщност това за къпането го позна, така че има надежда в тебе Sunglasses ).

# 140

Свободата винаги идва с привилегии, но и с отговорности, когато стане въпрос за привилегии жените се удрят в гърдите еманципация а-у, когато дойде момента за поемане на отговорности изведнъж почва криене и вадене на вода от 9 кладенеца за да не се поемат тея отговорности. Simple Smile
Ти сериозно ли? Какви точно са ми привилегиите от някой, който е по-зле имотно от мен, с по-лоша професия, необразован и печелещ по-малко? Като го накарам да ми забие 1 пирон, той ми казва: Ама, чакай да си догледам сапунката!
Като изключим златният, който зорлем държи вдигнат 3 мин., аз лично не виждам , с какво ме превъзхожда. Инак за поемане на отговорности, аз съм царица, ама само моите собствени. Чуждите кучета ги яли! Да се оправя всеки сам, както може. Забелязвам една тенденция сред такива мунчовци. Всички след определен период прекаран заедно почват да страдат на глас: как не сме се били срещнали по-млади. Това ще рече: Аз да съм била по-млада и фертилна, та да ме закотвят с едно пишлеме. Щото после покрай пишлемето щеш-не щеш ще търпиш и мунчото. В този случай той не би имал нищо против еманципацията ти, стига
 да го носиш и него на гръб.

# 141
Няма вече толкова балами жени, дето ще носят някой на гръб.
Еманципацията също води до носене на отговорност. На някои не им се получава.

# 142
Виж за гледачка на карти таро не ставаш, щот буквално ни едно нещо не позна Joy (всъщност това за къпането го позна, така че има надежда в тебе Sunglasses ).
За кое не познах, всичкото сам си го писал, просто ти го изкарваш ценности и правилни разбирания, аз го наричам мухлярство. Ако имаше пари, беше мъж на място и поемаше отговорност, щеше да живееш сам или с жена, под наем или в собствено жилище. Точно твоят типаж вече жените не са длъжни да търпят и се насочват към по-доброто или се справят сами. Такива като теб дърпат жената към дъното, защото са самото дъно.

# 143
  • София
Жените са поели сума отговорности, включително деца и финанси, и това и без винаги да им се зачита еманципацията, ама явно това, че все още очакват мъжът да засвидетелства някакво отношение с плащането на една сметка, се води бягане от отговорност Laughing

# 144
изравняването на правата не води задължително до повишаване на задълженията, както за жалост на все още много мъже им е удобно да тълкуват еманципацията...
те жените и преди еманципацията са имали предоволно задължения, очаква се след нея да имат повече добри възможности и да им става по-лесно, не по-трудно..

# 145
Явно наистина има грешен прочит това равноправие, както се видя и в друга тема, където се обсъждаше кой трябва да плати на първа среща!
Някой беше казал защо се очаква да плаща мъжът като жените искали равноправие…

# 146
Ще бягам, ами. Simple Smile Като свикнете на хубавото да ви с епоема. Отговорността. И ставате едни заспали и апатични. Изведнъж нищо не можете, не виждате, не знаете какво става. Установих, че мъжете като цяло са изключително инертни и ако могат да минат по най-най-страничния мързелив и кратък тъч, винаги ще го направят. Отделно, не обичат промените и трябва жената да ръчка за нещо градивно. Ако ви е добре в детската, никога ням ада се засилите сами за ипотека или да наемете сами.
Децата хептен отделна тема.
Та з акакви отговорности говорехме?

# 147
Та з акакви отговорности говорехме?
Като поемеш отговорността за дистанционното на телевизора, поемаш и отговорността да му пускаш мача като почне.

# 148
Като му родиш децата, поемаш отговорност и да ги очуваш.

# 149
  • София
Явно наистина има грешен прочит това равноправие, както се видя и в друга тема, където се обсъждаше кой трябва да плати на първа среща!
Някой беше казал защо се очаква да плаща мъжът като жените искали равноправие…

Защото това няма нищо общо с права. Мъжете не могат и да раждат, и никой не го очаква от тях, само защото имат равни права. Равни права накратко значи равен старт. Не равен резултат. Нито еднаквост. Няма как да се иска едно и също от всички хора, защото те не са способни на това, и то няма нищо общо с пола. Мъжете по между си също нямат еднакви способности и не всички могат да свършат това, което един може. Но всеки има равни възможности да се изяви и докаже.

Общи условия

Активация на акаунт