Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 207
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 120
Така, остана само да видим откъде идва тази "разлика в заплащането по полове" и на какво се дължи... Grinning
Да, де, именно. Ние раждаме. Айде, някои могат и се връщат след месец на работа, НО повечето не се, защото е прието жената да гледа пеленаче и болно дете. И оттам жената даже няма индексация на заплатата, камо ли някаква 'кариера' да бърка в гъ*а на хора, които съзнателно са избрали да не създават семейство и са отгледали само торба хлебарки и то по случайност. Но пък философстват.
Някой май не е чел Под игото, това разбрах от последните страници.
Както и "Железният светилник" No Mouth

# 121
Е, Стоян Глаушев как подтиска Султана... Grinning То си е и до хора де. Grinning

# 122
Скрит текст:
Дерт ти е очевидно.
Еманципацията й се състои във възможността да е сама или с някой мъж. В изборът дали да е омъжена или не, с двама или трима любовници, да не е заклеймявана, че е избрала да е точно това, да има или да няма деца. В личният избор какъв човек може да бъде. Къде намеси имоти и мениджърство. Хубаво, айде и избор на професия, от мен да мине.
Не ми е дерт. Аз съм ѝ дерт. Търси ме сама, да излизаме. Ама не искам да ѝ губя времето. Иначе е сладурана. Беше споделила един път, че ѝ е трудно да намери. Семейство и деца иска и то спешно. Само тука в СО ги ринете богатите, красивите и известните мъже. А навсякъде другаде са дефицит.
Иначе, 100 пъти бих избрал нея, пред някои други рекламирани опции. Не е оставяла впечатление като някаква феминсктка или еманципатка, въпреки кариерните успехи.
Скрит текст:
Моите дядовци и прадядовци в кръчма не са стъпвали.
Аз също не съм се скъсал да ходя по кръчми. Не мисля, че и на една жена ѝ е мястото там, ама няма лошо да ходи, щом иска.
Имам една позната, дето оставя мъжа си да гледа децата, ама не е на ракия и не е с приятелки.
Боят е изключен, защото сега браковете са модерни.
Ми какво чакаш тогава? Взимай я.

# 123
  • София
Чел съм и сказанието за Хан Аспарух и жреца Терес от Антон Дончев.
Аз само тренирам да се правя на прост. Сега книги не чета, ама едно време (като не му беше времето) съм чел доста.

Голяма ми е.
Бяхме излезли с други приятели и тя, на мен и още един ни вика "Аз, вика, съм ви кака, на 32 съм."
Не можа да познае аз на колко съм.

# 124
Е, Стоян Глаушев как подтиска Султана... Grinning То си е и до хора де. Grinning
Имах предвид това, което се случва с Катерина Wink

# 125
Направо да се върнем в древна Елада викам. Богини / богове това онова.

# 126
Скрит текст:
Дерт ти е очевидно.
Еманципацията й се състои във възможността да е сама или с някой мъж. В изборът дали да е омъжена или не, с двама или трима любовници, да не е заклеймявана, че е избрала да е точно това, да има или да няма деца. В личният избор какъв човек може да бъде. Къде намеси имоти и мениджърство. Хубаво, айде и избор на професия, от мен да мине.
Не ми е дерт. Аз съм ѝ дерт. Търси ме сама, да излизаме. Ама не искам да ѝ губя времето. Иначе е сладурана. Беше споделила един път, че ѝ е трудно да намери. Семейство и деца иска и то спешно. Само тука в СО ги ринете богатите, красивите и известните мъже. А навсякъде другаде са дефицит.
Иначе, 100 пъти бих избрал нея, пред някои други рекламирани опции. Не е оставяла впечатление като някаква феминсктка или еманципатка, въпреки кариерните успехи.
Скрит текст:
Моите дядовци и прадядовци в кръчма не са стъпвали.
Аз също не съм се скъсал да ходя по кръчми. Не мисля, че и на една жена ѝ е мястото там, ама няма лошо да ходи, щом иска.
Имам една позната, дето оставя мъжа си да гледа децата, ама не е на ракия и не е с приятелки.
Боят е изключен, защото сега браковете са модерни.
Много стара... на 32 каза... Nerd

А, ето, той дописал, познах... Grinning

# 127
  • София
Важното е човек да има въображение, другото са подробности Joy

# 128
  • София
Себе си имаш предвид май Simple Smile

# 129
Тоест ще отрежеш красивата, умна нефеминистка, искаща деца и мъж, която те търси, защото е, колко, 3-4-5 години над желаната възраст? Това не са претенции, това е страх от обвързване. Поставяш си невъзможни представи, защото подсъзнателно знаеш, че няма да бъдат осъществени, но за пред себе си се успокояваш, че просто не си намерил това, което търсиш.
П.С. Казвам ти го без заяждане, такива неща съм казвала и на приятелките ми, които ми обясняват подобни истории.

# 130
  • София
Глупости Joy Тази като е на 32, 20-годишните що ги реже? Ала бала.

Манди, добре се ориентираш Wink Само че не обвързване, а отхвърляне.

# 131
Някой май не е чел Под игото, това разбрах от последните страници.
Както и "Железният светилник" No Mouth
В Под игото още първите изречения показват какъв патриархат няма.

# 132
Нещо не мога да разбера за какво става дума в темата.
Еманципация = равни права. Кого да ограбват равните права?

А на Танграта пък изобщо не му чаткам тезата. Предполагам, че идеята е (отново) как мъжете са велики и правят всичко, а жените имат претенции и не правят нищо, а не би трябвало да имат претенции, след като не могат да пренесат чувал цимент на гръб или да построят жилищен блок.

Мъжът има физическа сила, жената - не. Мъжът не може да ражда, жената - да. Това не е до права (еманципация), защото няма закон, който да промени това. От там нататък е който както се разбере с партньора си.

Да, права си за значението, но бях чела една статия как жените след еманципацията започнали са поемат повече отговорности и изземат част от функциите на мъжете, но се оказало, че не всички роли са подходящи за женската природа- като такива изискващи физ.сила и разни инженерни професии бяха изброени, вследствие на което се създавало стрес у жените тъй като вървели против природата си.
В този дух беше, ако я мерна пак, ще я постна да я видите…
Може би грешно съм формулирала заглавието, но болшинството се ориентирахте много правилно😅
Добре, че сте ми умниииии🫶

# 133
  • Столичанин ама не в повече :D
На мен много ми се ще жените да станат истински еманципирани, а не само на думи и когато им е изгодно (не че някога ще се случи де Sunglasses ).
Какво означава истински еманципирани?
Свободата винаги идва с привилегии, но и с отговорности, когато стане въпрос за привилегии жените се удрят в гърдите еманципация а-у, когато дойде момента за поемане на отговорности изведнъж почва криене и вадене на вода от 9 кладенеца за да не се поемат тея отговорности. Simple Smile

# 134
Поемането на отговорност не е до пол, до човек е.

Общи условия

Активация на акаунт