Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 088
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 180
  • Далечният изток
Ариел, нали си в Германия?!
Ето тук пък друго пише за майчинството, че ми стана интересно и търсих в нета:
http://rabotatami.bg/germaniq-maichinstvo-roditelski-otpusk-detski-nadbavki/

Майчинството е финансова помощ, предоставена на бременни жени, 6 седмици преди и 8 седмици след раждането.
След 8 седмици след раждането може да се върнете на работа или да вземете това, което е известно като Elternzait - родителски отпуск. Може да се получава за общо 3 години до 8-ия рожден ден на детето. По време на Elternzait имате право на родителска помощ, наречена Elterngeld. Elterngeld може да се изплаща до 12 или 14 месеца и е равно на приблизително 64% от доходите Ви....

Тоест напълно разбираемо е, че жената се е върнала на работа след 3 месеца...

# 181
Максималните майчинство в Германия е 1800 евро за 1 година или 2 по 900 за две, третата година при всички положения не се плаща. Ами когато доходът ти падне от 4000 на 1800 евро се усеща разликата...
По темата - ако нямаше еманципация, щях да си остана в долните прослойки на обществото, където съм израснала. Без образование, без успешна професия.
Га бях млада и стройна нямаше да ме вземе мъж с пари, който да ме изведе от дъното заради черните ми очи. Както се вижда и от темата-  мъжете имат високи стандарти ( съвсем в реда на нещата!).

# 182
а между другото тази жена, която беше писала, че й е кофти все тя да инициира секса, ами това защо да е против еманципацията?

Просто е гадно да се чувстваш все едно насилваш някой да е интимен с теб, а на него не му се иска и го прави ей така, от зор.

И двамата партньори трябва да показват желание, не само жената или само мъжа.
Няма нищо общо с еманципацията.

# 183
  • София
Идвам на почистеното да си дам мнението:

Еманципацията ми е дала всичко, което смятам се полага на едно човешко същество.

На мен лично нищо не ми е взела, нито усета да съм жена, нито нежността, нито отношението.

# 184
  • France
Еманципацията ми е дала всичко, което смятам се полага на едно човешко същество.

На мен лично нищо не ми е взела, нито усета да съм жена, нито нежността, нито отношението.

Мога само да се подпиша под това мнение. И да напомня лафа с кривата ракета и космоса.

Ариел, роди си едно дете и си го гледай както си искаш. Сега и да цъкаш със зъби какво правят другите - файда никаква.

# 185
жалко, че все още на жената ѝ костват много повече усилия, старание и доказване, за да поеме някои "мъжки" позиции и да изравни заплащането..
но поне има възможност да го прави де..
или пък жена да ръководи мъже, комплексите на мъжете с криво разбиране за еманципация много лесно лъсват..

# 186
Изнервям се като чуя мъж да коментира, че жените не стават за ръководни позиции. За да бъдеш лидер, наистина са нужни определени качества, но те не зависят от пола на човека.

# 187
  • София
Жените са много по-добри лидери.

# 188
Не зависят, но една яка секси жена лидер / мениджър в предимно мъжки екип / компания рязко ще промени курса на вдъхновение за работа и резултати. :>

# 189
Да не говорим за дразнещото предпоставяне, че щом една жена е на висока позиция, или е роднина на някого, или е любовница на някого. Никакъв шанс да е добър професионалист и да си е заслужила това място. Някой (разбирай мъж) ѝ го е ДАЛ. А ако тръгнеш да обясняваш за образование, опит, постижения до момента - тогава се разгръща страницата, как явно е имала "мая", "вуйчо владика", "родена е със сребърна лъжица" и прочие, и прочие. Никаква лична заслуга. Няма как, щом е жена - поднесено ѝ е.

# 190
Скрит текст:

Ариел, тя липсата на еманципация не е мъжът да плаща всичко. Тя е мъжът да прави каквото може, и каквото реши, а ти да нямаш право да се оплакваш.
Глупости!
Жените са дуднали от пам ти века. Вродено е. Мрън, мрън, мрън.
Това е типично поведение след водача. Единият води, другият мрън.
Иначе как водач или равен би мрънкал? Точно никога.

Обратното е! Еманципираните жени не би трябвало да мрънкат. Защото вече са равни.
Някой път се чудя как си измисляте и обръщате неща.

Тук съм съгласна с Танграта.
Няма по неудовлетворена жена от кариеристката.
Една такава се върна на работа 3 месеца след раждането, да не изтърве "контрола" върху фирмата си. Идва вечно недоспала защото бебето реве, раздразнена е от целия свят и най-добре да я заобикаляш с няколко метра, за да не те изяде. И?
Това майка ли е или просто инкубатор?
Тук говорим за една абсолютна крайност все пак. Ама все пак изгъзица на еманципацията - ще си зарежа аз няколкомесечното сукалче и пак ще се метна на черешета, че сакън фирмата ще погине без мен.
Интересно. Те всички майки некариеристки и без фирми 'щото не са недоспали, кисели, със следродилна депресия и т.н. По принцип мъжете босове, когато са раздразнени и се налага да ги заобикаляш, хората го приемат за нормално, шеф бил, натоварен бил, еманация на мъжество. Жените босове са просто "зли кучки" и ник'ви майки. 

Дали е неудовлетворена? Жена със семейство, дете, кариера, с пари, с подчинени, които я заобикалят да не ги "изяде", тоест това, което се налага да притежаваш, за да достигнеш до този пост изобщо - респект... не мисля, че е особено неудовлетворена. Виж, недоспала - сигурно.

П.С. Това е друго поле, на което се бори еманципацията. За никой раздразнен шеф няма да се каже - май си неудовлетворен като кариерист, защо си си зарязал бебето, да не ти избяга фирмата ли? Ти донор ли си или баща?

# 191
На околните нечий избор може да прави лошо впечатление, но това не означава задължително, че човекът греши, а останалите са прави. Никой не живее чуждия живот, за да знае със сигурност как е там, какви са обстоятелствата и как и защо са подредени приоритетите.

# 192
Жените са много по-добри лидери.
Точно. Не са започнали нито една война.

# 193
Не може да имате и двете - колкото и да се пънете да обяснявате тук. Или имаш кариера или семейство, което е изолирано заради тази ти кариера.
Не става.
И не разбирам с какво жените решили да са "просто майки и съпруги" на твърда заплата толкоз ви бъркат в здравето?

# 194
Не може да имате и двете - колкото и да се пънете да обяснявате тук. Или имаш кариера или семейство, което е изолирано заради тази ти кариера.
С това мога да се съглася. Може да имаш и двете, но не в една и съща степен (или поне би било много трудно). На едното трябва да се даде приоритет. Това обаче не означава, че с течение на времето приоритетите не могат да се променят.

Общи условия

Активация на акаунт