Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 712
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 570
  • Paris, France
Я виж инфлуенсърките от черно-бялата снимка, какво не им е женственото.

Но и какво не им е еманципираното?

# 571
Я виж инфлуенсърките от черно-бялата снимка, какво не им е женственото.

Но и какво не им е еманципираното?

Така де, днес мъжката част от форума се възхищава от тогавашните жени, чийто сегашен еквивалент остро осъждат Simple Smile

# 572
  • France
Модата понеже се върти имам чувството, че това е съвременна снимка, със сепия филтър. Само прическите не са актуални.

# 573
Абуто не визира външния вид.
Женствеността не в червилото и високите токчета, а в душата.
Женствеността е свързана с демонстрирана слабост. Е, хубаво, ама това не ми оправя нито колата, нито къщата. Можеш моментно да разчиташ на някой мъж да ти помогне, ама въобще не си въобразявай, че той после няма да се възползва, карайки те да се чувствуваш задължена и зависима от него. Еми за мен е унизително. Съжалявам!

# 574
Има разлики от инфлуенсърка до инфлуенсърка. Има и много прилични нормални женички, както и кухи кифльоци. Всяка си има аудиторията.
//
Женствеността на жената не се е променила. Само времената са различни. Сега много от жените са по-агресивни и настъпателни предвид забързаното време, в което сме участници в настоящето си. Няма начин – просто се бърза да се живее на бързи обороти, което често води и до загуба на женственост известна – липса на лежерност, нежност, мъничко мистерия и кокетност у жените. Жените не винаги са мили и пърхащи невинно с мигли. Което не означава, че не могат и не го правят в определени моменти, за определен мъж. Wink

# 575
Донякъде еманципацията  доста ограбва женствеността на жените. Просто, защото вече не са слабия пол, чакащ за всичко мъжете.

# 576
Сега много от жените са по-агресивни и настъпателни предвид забързаното време, в което сме участници в настоящето си. Няма начин – просто се бърза да се живее на бързи обороти
Кое му е забързаното? Сега се остарява по-бавно, има дори още по-малко причини за бързане в романтиката.

# 577
  • Далечният изток
Кога жените са били толкова безпомощни, че са стояли и са чакали за всичко мъжете?! Никога.

# 578
С този достъп до информация, всичко се случва адски бързо. Днес си в София, утре в Сеул, стрес, конкурентност в работа, бит, времето не стига. Хората имат достъп до технологии и козметики / процедури, но стресът състарява неизбежно.

# 579
...Женствеността е свързана с демонстрирана слабост. Е, хубаво, ама това не ми оправя нито колата, нито къщата. Можеш моментно да разчиташ на някой мъж да ти помогне, ама въобще не си въобразявай, че той после няма да се възползва, карайки те да се чувствуваш задължена и зависима от него. Еми за мен е унизително. Съжалявам!
Между другото може да се плати кеш или с кредитна карта за колата и къщата.
И мъжете не го приемат за унизително. Тъкмо жените им може да си вземат някой и друг чифт обувки.

# 580
...Женствеността е свързана с демонстрирана слабост. Е, хубаво, ама това не ми оправя нито колата, нито къщата. Можеш моментно да разчиташ на някой мъж да ти помогне, ама въобще не си въобразявай, че той после няма да се възползва, карайки те да се чувствуваш задължена и зависима от него. Еми за мен е унизително. Съжалявам!
Между другото може да се плати кеш или с кредитна карта за колата и къщата.
И мъжете не го приемат за унизително. Тъкмо жените им може да си вземат някой и друг чифт обувки.
Предпочитам да свърша, каквото мога сама. С кеша ще си купя аз обувки или почивка на Хавай. Там не ме познават и няма да ме заплюят, че не съм женствена.😂
БТВ. Не се разбрахме нещо. Аз имах предвид така наречените бойфрендове. Те не се предполага да имат жени.🤣

# 581
  • София
Нормално е мъжът да иска жената да бъде женствена, но какво я прави такава? Да е зависима? Да е винаги съгласна? Да е длъжна да се подчини? Да е глупава? Да няма собствено мнение? Това за мен звучи като мъжът да е мъжествен, когато е груб, обижда, раздава шамари и беснее. Много е важно къде се теглят границите, защото от едната страна са женственост и мъжественост, от другата - изкривена и докарана до крайност патологична представа за другия пол.

# 582
  • Далечният изток
Всеки би трябвало да има някаква своя представа коя жена, външност, поведение му е женствена, съответно и за мъжественост по същата логика. Нещо като идеали за красота, субективно е.

# 583
  • Пловдив
Казва се, че еманципацията ограбва женствеността на жените, но какво всъщност е тя за мъжете (в частност пишещите тук)? За да мога да си обясня какво толкова е отнела.

# 584
  • France
Донякъде еманципацията  доста ограбва женствеността на жените. Просто, защото вече не са слабия пол, чакащ за всичко мъжете.
Аз съм убедена в обратното. Просто слабост и женственост никога не са ми стояли добре едно до друго в едно изречение. Най секси съм се чувствала, когато започвах да печеля (добри) пари. И наистина в онзи период мъжете ми се лепяха като пчели на мед.

Общи условия

Активация на акаунт