Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 718
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Няма как да се направи такова изследване - от една страна - поради отсъствие на референтни групи от различните периоди на миналото, които да отговорят адекватно на сравнителни въпроси, и от друга страна - поради субективността на възприятията. Дори в момента изследванията за индекс на щастие в различните държави и територии показват резултати, които за повечето хора са меко казано странни. И не на последно място, способността на човешката психика да рационализира, за да се съхрани.

Точно така е. Ще добавя и други двата фактора. Единият е свободата на словото. Чудя се колко ли щастливи ще се окажат хората в Северна Корея Joy Другият е мнението на околните - във времена, в които постоянно се е мислело "какво ще кажат хората", и е било срамно да си депресиран например (дори днес стигмата не е изтрита), не може да се очаква хората лесно да си признаят, че са нещастни. На Пенка й е било важно да е по-щастлива от Станка и да го демонстрира, нищо, че щастието й може би се е изразявало в това, че Кольо тази седмица я е бил само веднъж, или че реколтата картофи е силна тая година, и няма да се умре от глад през зимата.

# 556
... Ще добавя и други двата фактора. Единият е свободата на словото. Чудя се колко ли щастливи ще се окажат хората в Северна Корея Joy
Отклонение от темата за малко, но личното ми впечатление е, че в България има много по-голяма свобода на словото от колкото в САЩ. И все повече ми се струва, че в "напредналите" демокрации назрява една чудовищна цензура, като трябва да се спазва определена "правилна" линия на възприемане на информацията, по възможност без мислене.
По темата. Аз харесвам жените. И еманципацията. Не харесвам загубата на женственост.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 16:05 от Абуто

# 557
  • София
На същото мнение съм, Абуто. Там нещата направо отиват на фашизъм.

# 558
За загубата на женственост - за всеки кон се намира ездач, за всеки влак- пътник. Да са живи и здрави и неженствените. Simple Smile

# 559
  • Чужбина
мъж, който не могат до го издържа́т, след като е отстранен издъ́ржа..той затова недолюбва еманципацията.. Joy

По-голяма глупост може ли да измислиш? Коя жена се съгласява да е издържана? Само държанката, нали? Тя ли е модел? Тя ли е еманципираната?

За тези, които ме наричат с умалителни, приемам, че може да ми са баби. Сещате ли се какво каза един наш дългогодишен лидер - ББ - "добре, че не спим с... баби". Беше нещо по повод кака Корни. И този човек печели 10-ки избори. Аз ли съм виновен отново ? 😁

# 560
  • France
.... Не харесвам загубата на женственост.
Не мога да се съглася с това. Никога преди не са се харчили толкова пари за козметика, чиято цел е жените да са възможно най-красиви възможно най-дълго. Това е индустрия за милиарди. Без дори да споменавам всичките влогърки, които дават съвети за грим и дрехи. Ако сега не ти се виждат привлекателни жените, грешката не е в тях. Разгледай някои исторически фотографии и пак ще си говорим. Няма да качвам, явно се трият като спам.

Изобщо много суеверия се изказаха тук. Само еманципацията ми е малко.

# 561
  • София
Абуто не визира външния вид.
Женствеността не в червилото и високите токчета, а в душата.

# 562

По-голяма глупост може ли да измислиш? Коя жена се съгласява да е издържана? Само държанката, нали? Тя ли е модел? Тя ли е еманципираната?

глупости са твоите изказвания.. съгласяват се жените, на които си направил деца естествено..
и зависи.. какво разбираш под издръжка? едно е да издържаш децата си и да им осигуриш дом, в който да бъдат отгледани, друго е жените (бивши съпруги или майки) да издържаш, за да не работят или да запазят висок стандарт, който са имали с теб..
ако ти отглеждаш децата, ти ще получаваш издръжка - еманципация, която малко мъже обаче устройства..

# 563
Ако сега не ти се виждат привлекателни жените, грешката не е в тях. Разгледай някои исторически фотографии и пак ще си говорим. Няма да качвам, явно се трият като спам.
Аз ще кача - ето, какво им е?

Модата няма да я коментираме, но нито са дебели, нито са космати.
Да не са нещо по-долу от сегашните (освен на килограми)?

# 564
  • София
Крис, това ли е средностатистическата нееманципатка? Я дай някоя снимка от албума на баба ти Joy

Борисе, чакай малко, нали точно нееманципираните ги издържат, пък сега били държанки. Нещо се обърках.

# 565
Цитат
Boris1177 - Ентусиаст# 5243 юли 2023, 21:58 ч.

Цитат на: Ms.Gorgeous в пн, 03 юли 2023, 21:53
Борисе, ти колко 1,5 деца имаш и една цяла жена!
Аз издържам ... 3 жени засега, за 4-та още малко не ми стига.

От първата имам 3, от втората 1, от третата още работим 😂🤣😅🤣

Не можем само да пишем, знаем и да четем.
Ето кои жени са издържани, а дали са държанки - не знам, не ги разбирам тези неща.

# 566
  • France
Абуто не визира външния вид.
Женствеността не в червилото и високите токчета, а в душата.
И кога една е по-женствена? Когато работи на нивата/на стана до припадък и се моли да може да си изхрани децата. Когато се моли на иконите треската да не ù отнеме И това дете. Или когато дава последно причастие, защото е влязла в 9ия месец и може да умре в мъки всеки момент? Или когато е сигурна в себе си, в банковата си сметка и трака с токчета по централните булеварди?

Криско, не се излагай. Тази снимка е от "вчера". Виж как са стояли нещата в началото на века. Нищо красиво няма в един роб.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 17:53 от Philomena

# 567
Наистина нямах в предвид външния вид, но както и да е...
Една жена може да е боса, току що станала и с една мъжка риза само отгоре си и да е хиляди пъти по женствена от стотиците инфлуенсърки.
Излъчване, държание, финес.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 20:43 от Абуто

# 568
Я виж инфлуенсърките от черно-бялата снимка, какво не им е женственото.

# 569
  • France
Както беше казала Одри Хепбърн "щастливата жена е красива жена"

Между другото мини дължините (на поли и шорти) се "раждат" през 1965. Когато първата вълна на феминизма е отминала победоносно и сме в разгара на втората. Толкова за снимката на Криско.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 18:08 от Philomena

Общи условия

Активация на акаунт