Жената е ценен ресурс, който им е изгодно да притежават, вместо да се съобразяват. Ама то и това не е било толкова просто, нито толкова сигурно, и пак не са получавали това, което искат, и пак е имало недоволни и нещастни. А пък всеки родител знае, че за едно дете е много по-важно да се учи да заслужава нещата в живота си, отколкото всичко да му се спуска наготово. Но има и много, които си се адаптират чудесно и си живеят живота и не им пречи еманципацията. Все се надявам, че мрънкачите ще се претопят с още няколко поколения Не знам, зависи за какво мърморят
На запад жените са станали твърде агресивни като цяло. Мъже са ми споделяли как отдавна ги е страх да помогнат на някоя крехка мадама с тежък куфар, защото мадамата ще им се накара, че бил сексист ("Да не намекваш, че не мога да си мъкна 40-килограмовия куфар по стълбите?" - да, такива има и аз ги познавам). Преди години излизах с един грък, питах го на майтап дали е кавалер, той се замисли много и ми отговори "Ами, зависи. Преди бях, но откакто дойдох тук (на Запад) всички ми се карат, така че вече не знам какво да бъда") 
Но това е една крайност, разбира се. Предполагам, че има много мъже, които се тръшкат, защото жената изведнъж иска да работи, печели пари, да се развива, забавлява и да не върши цялата домакинска работа. Тази равнопоставеност вероятно ги дразни. Аз като цяло такива не съм срещала, но съм сигурна, че ги има. По-скоро съм срещала крайни феминисти, които угодно използват феминизма да не се държат като кавалери изобщо, да не правят нищо хубаво за жената.
ПП: Коментар на баща ми (на 64 години) - "На мен тоя феминизъм много ми харесва, не трябва да купиваш вечери, не трябва да купуваш цветя, подаръци, изобщо не трябва да се стараеш нищо да правиш"
На запад е кофти... Там направо си ги инквизират мъжете. И белите. Ама и жените го отнесоха покрай трансджендърите. Абе, там е друга крайност.
И да, много ги дразни равнопоставеността. Корените на това дразние са много. От отнетата власт, през предизвиканата стойност, до чисто детското инатене, че не става, както са свикнали/им се иска. Не, че и те не се сблъскват с абсурди понякога де, ама то това винаги го има.